Ανταπόκριση από το Βερολίνο
Το μεγάλο φινάλε του γερμανικού προεκλογικού αγώνα της Άνγκελα Μέρκελ στο Μόναχο, ενώπιον του αδελφού κόμματος (CSU), δεν κύλησε καθόλου ομαλά. Επί περίπου 30 λεπτά η καγκελάριος της Γερμανίας προσπαθούσε να μιλήσει υπό τις έντονες αποδοκιμασίες του συγκεντρωμένου πλήθους, προκαλώντας την έντονη αμηχανία της.
#Germany: #Merkel this afternoon at her penultimate election campaign in #Heppenheim. Endless whistles and "Merkel must go" shouts. pic.twitter.com/NF7VqIVswq
— Onlinemagazin (@OnlineMagazin) 22 Σεπτεμβρίου 2017
Βαθύ ρήγμα στις σχέσεις των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών καταγράφεται για πρώτη φορά προκαλώντας «παγωμάρα» στο επιτελείο των πρώτων, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης στη Γερμανία.
Το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου για την Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θλιβερό, στη γιορτή που ετοίμασε το αδελφό κόμμα του CDU, παρουσία του βαυαρού πρωθυπουργού Χόρστ Ζέεχοφερ.
Το πρωτοφανές για τα γερμανικά δεδομένα περιστατικό έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την Άνγκελα Μέρκελ που σε καμιά περίπτωση δεν περίμενε στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου να έχει μία τέτοια αντιμετώπιση και μάλιστα από τους οπαδούς του αδελφού κόμματος.
Λίγο νωρίτερα στο Βερολίνο, ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Μάρτιν Σουλτς, μίλησε για τελευταία φορά (πριν ανοίξουν οι κάλπες) ενώπιον των φίλων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, επιχειρώντας να κάνει ένα απολογισμό για τη συμμετοχή του κόμματος του στο κυβερνητικό σχήμα.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας