Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, υποψήφιος πρόεδρος ο Στ. Μαλάς

Με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, υποψήφιος πρόεδρος ο Στ. Μαλάς

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Σε μια προοδευτική διακυβέρνηση μακριά από φθαρμένες συνταγές, ακρότητες, επικίνδυνα πειράματα και ακροβατισμούς αναφέρθηκε σήμερα Σάββατο ο Σταύρος Μαλάς, εξαγγέλλοντας και επίσημα την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2018, υποστηριζόμενος από ΑΚΕΛ.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση στη Δημοσιογραφική Εστία, στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η ηγεσία και στελέχη του ΑΚΕΛ, ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρώην γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου και η πρώην ευρωπαία επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου, ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί, δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες, είπε πως όραμά του είναι ένα μέλλον ανοιχτών οριζόντων για όλους και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.

«Σχέδιό μου είναι μία νέα, προοδευτική διακυβέρνηση μακριά από φθαρμένες συνταγές, ακρότητες, επικίνδυνα πειράματα και ακροβατισμούς» ανέφερε.

Μια αληθινή και δημιουργική αλλαγή είναι επιτακτική ανάγκη για την Κύπρο, είπε ο κ. Μαλάς,  προσθέτοντας πως «για πέντε χρόνια είχαμε ένα πρόεδρο που υπήρξε σταθερός σε ένα και μόνο πράγμα: στην αναξιοπιστία του».

Ο τόπος, είπε, έχει ανάγκη από ένα νέο και αξιόπιστο πρόεδρο, από ένα διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης και από ένα πιο πλούσιο μοντέλο ανάπτυξης.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα της οικονομίας και της ανάπτυξης, υπέδειξε ότι χωρίς επανένωση δεν μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξης και μίλησε για κινδύνους που υπάρχουν εάν φτάσουμε στο σημείο της εμπορίας του φυσικού αερίου χωρίς επίλυση του Κυπριακού.

Τον κ. Μαλά προλόγισαν νεαρή άνεργη επιστήμονας και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κοινωνιολόγος Νίκος Περιστιάνης.

[ad-slot]

 

ΕΥΡΩΠΗ
Το ΑΚΕΛ «ψηφίζει» μάνατζερ
Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος επέλεξε τον Μάικ Σπανό για να διεκδικήσει την προεδρία της Κύπρου. Τον λόγο τώρα έχει η βάση, που θα αποφασίσει σε...
Το ΑΚΕΛ «ψηφίζει» μάνατζερ
ΕΥΡΩΠΗ
Επανεκλογή Κυπριανού στο ΑΚΕΛ
Με την επανεκλογή του Αντρου Κυπριανού στη θέση του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ έληξε χθες το 22ο συνέδριο του κόμματος. Ο κ. Κυπριανού, χωρίς...
Επανεκλογή Κυπριανού στο ΑΚΕΛ
ΕΥΡΩΠΗ
Ελπίδες στον Ακιντζί εναποθέτουν τα ελληνοκυπριακά κόμματα
Κοινή συνισταμένη των σχολίων για την εκλογή Ακιντζί από τα ελληνοκυπριακά κόμματα αποτελεί η έκφραση ελπίδας πως θα σηματοδοτήσει στροφή προς τη...
Ελπίδες στον Ακιντζί εναποθέτουν τα ελληνοκυπριακά κόμματα
ΕΥΡΩΠΗ
ΑΚΕΛ: Η λύση του Κυπριακού, «κλειδί» για το φυσικό αέριο
Με λύση του κυπριακού προβλήματος το μερίδιο των Τουρκοκυπρίων από το φυσικό αέριο θα είναι λυμένο οριστικά, εγγυημένα και αμετάκλητα, δήλωσε χτες ο...
ΑΚΕΛ: Η λύση του Κυπριακού, «κλειδί» για το φυσικό αέριο