Οι πρώτες ενδείξεις για το τι μέλει γενέσθαι με την καινούρια κυβέρνηση στις ΗΠΑ, ήρθαν δια στόματος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος επιχείρησε να δυναμιτίσει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ενώ δεν έχει τέλος η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς τη Χαμάς απειλώντας την πως αν δεν απελευθερώσει τους ομήρους μέχρι την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου, «θα το πληρώσει ακριβά».
«Εάν οι όμηροι δεν απελευθερωθούν μέχρι την 20ή Ιανουαρίου 2025, την ημέρα που θα αναλάβω με υπερηφάνεια την προεδρία των ΗΠΑ, θα το πληρώσουν ακριβά… εκείνοι που διέπραξαν αυτές τις φρικαλεότητες κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.
«Όσοι ευθύνονται θα πληγούν σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλον στην μακρά ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΩΡΑ!», καταλήγει.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας