Ένας λευκός ένοπλος από το Τέξας που σκότωσε 23 ανθρώπους σε ρατσιστική επίθεση κατά Ισπανόφωνων σε κατάστημα Walmart, το 2019, συμφώνησε σήμερα να πληρώσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων.
Ο Πάτρικ Κρούσιους καταδικάστηκε σε 90 ποινές ισόβιας κάθειρξης τον Ιούλιο, αφού ομολόγησε την ενοχή του για ομοσπονδιακές κατηγορίες εγκλημάτων μίσους μετά από μια από τις χειρότερες μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ.
Ο Κρούσιους εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια ξεχωριστή δίκη σε δικαστήριο του Τέξας που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με την επιβολή της θανατικής ποινής.
Η αστυνομία λέει ότι ο Κρούσιους οδήγησε περισσότερα από 700 μίλια από το σπίτι του κοντά στο Ντάλας για να επιτεθεί στους Ισπανόφωνους με ένα τουφέκι τύπου AK μέσα και έξω από το κατάστημα Walmart. Λίγες στιγμές πριν από την έναρξη της επίθεσης, ο Κρούσιους δημοσίευσε ένα ρατσιστικό μήνυμα στο διαδίκτυο που προειδοποιούσε για μια ισπανική «εισβολή» στο Τέξας.
Ο Κρούσιους ομολόγησε την ενοχή του τον Φεβρουάριο, αφού οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έβγαλαν τη θανατική ποινή από το τραπέζι. Ωστόσο, οι εισαγγελείς του Τέξας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να καταδικάσουν τον Κρούσιους σε θάνατο όταν δικαστεί στο κρατικό δικαστήριο. Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμη.
Με βάση τη συμφωνία ο Κρούσιους θα πληρώσει 5.557.005,55 δολάρια.
Η επίθεση του 2019 ήταν η πιο θανατηφόρα ανάμεσα σε πάνω από δέκα επιθέσεις μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ από το 2006 που συνδέονται με εγκλήματα μίσους, σύμφωνα με βάση δεδομένων που συντάχθηκε από το Associated Press, το USA Today και το Northeastern University.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας