• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.4°C / 17.6°C
  5 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 11.5°C / 15.7°C
  2 BF
  59%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.5°C / 16.0°C
  5 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 9.4°C
  1 BF
  75%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.2°C / 10.9°C
  0 BF
  93%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.0°C / 13.7°C
  0 BF
  58%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 7.4°C / 10.1°C
  2 BF
  66%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 11.3°C / 11.3°C
  3 BF
  90%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 12.7°C / 19.8°C
  4 BF
  60%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.2°C / 16.9°C
  5 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 16.4°C / 16.8°C
  5 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.1°C / 15.1°C
  5 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.7°C / 13.7°C
  6 BF
  81%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.4°C / 14.9°C
  3 BF
  44%
 • Λαμία
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  16°C 15.6°C / 15.6°C
  2 BF
  55%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.8°C
  3 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.6°C / 17.7°C
  5 BF
  42%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 11.0°C / 11.0°C
  1 BF
  82%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.7°C
  3 BF
  48%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 9.4°C
  2 BF
  72%
© Sergei Elagin | Dreamstime.com

Τέλος εποχής για τις δωρεάν εφαρμογές χρηστών του Twitter

 • A-
 • A+

Νέες αλλαγές στην πλατφόρμα του Twitter φέρνει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει από τότε που πέρασε στην ιδιοκτησία του. Οι αλλαγές που έρχονται αφορούν στην κατάργηση συγκεκριμένων εξωτερικών εργαλείων και εφαρμογών που χρησιμοποιούνται από χρήστες της πλατφόρμας για να έχουν «αναβαθμισμένες» δυνατότητες που δεν προσφέρει από μόνο του το μέσο.

Με ανάρτησή στο λογαριασμό του, ο κεντρικός προγραμματιστής του Twitter ανακοίνωσε ότι η δωρεάν πρόσβαση στο πρόγραμμα εφαρμογών διεπαφής (API) θα διακοπεί και θα αντικατασταθεί με μια έκδοση επί πληρωμή, από τις 9 Φεβρουαρίου.

Το API παρέχει πρόσβαση σε δεδομένα του Twitter, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εξωτερικών εφαρμογών, που κάνουν χρήση αυτοματοποιημένων μποτ, εργαλείων εξυπηρέτησης πελατών από εταιρείες και επιτρέπει στους ερευνητές να αναφέρουν τάσεις ή μοτίβα στον ιστότοπο.

Ενώ πολλές μεγαλύτερες εταιρείες ήδη πληρώνουν για πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία, οι μικρότεροι προγραμματιστές διάφορων δημοφιλών εργαλείων και λογαριασμών θα είναι πολύ δύσκολο να υποστηρίξουν οικονομικά την εισαγωγή τους στην πλατφόρμα ή ακόμη και να διατίθενται να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Ακολουθούν παραδείγματα με ορισμένα δημοφιλή εργαλεία και λογαριασμούς που ενδέχεται να εξαφανιστούν μόλις τεθεί σε ισχύ το pay-for-access (επί πληρωμή πρόσβαση) API.

Εργαλεία ανάγνωσης threads

Όταν κάποιος δημοσιεύει ένα μεγάλο νήμα (thread) με tweets για ένα θέμα, συχνά κάποιος θα κάνει ονομαστική αναφορά με το @ στην εφαρμογή ανάγνωσης νημάτων, η οποία στη συνέχεια διαμορφώνει το περιεχόμενο αυτών των tweets σε μια πιο ευανάγνωστη μορφή.

Φωτογραφίες από Οπόσουμ κάθε ώρα

Πολλοί αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί έχουν δημιουργηθεί για διασκέδαση, όπως αυτοί που δημοσιεύουν στο Twitter φωτογραφίες ή έργα τέχνης σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δυστυχώς, ο λογαριασμός Possum Every Hour έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα σταματήσει να λειτουργεί μόλις πραγματοποιηθούν οι αλλαγές, αλλά λέει ότι η δουλειά του θα συνεχιστεί στο αντίπαλο δίκτυο του Twitter Mastodon.

Το Twitter δεν διαθέτει λειτουργία που να σας επιτρέπει να διαγράφετε τα tweets σας μαζικά ή αυτόματα, επομένως οι εφαρμογές τρίτων που χρησιμοποιούν το API του Twitter έχουν καλύψει αυτό το κενό.

Πολλοί από αυτούς χρεώνουν, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να πληρώνουν ήδη στο Twitter για πρόσβαση στο API, αλλά οι αλλαγές θα μπορούσαν να καταλήξουν σε άλλους.

Υπηρεσίες αυτόματης διαγραφής

Το Twitter δεν διαθέτει λειτουργία που να επιτρέπει την αυτόματη ή μαζική διαγραφή tweets, επομένως διάφορες εξωτερικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν το API του Twitter έχουν καλύψει αυτό το κενό.

Πολλές απ' αυτές περιλαμβάνουν χρεώσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να πληρώνουν ήδη το Twitter για πρόσβαση στο API, αλλά οι αλλαγές αυτές μπορεί να αποβούν μοιραίες για άλλους.

Ανιχνευτές καιρού, περιβάλλοντος και υγείας

Τα μποτ Earthquake και άλλοι λογαριασμοί που έχουν δημιουργηθεί για να δημοσιεύουν αυτόματες ενημερώσεις σχετικά με τον καιρό, το περιβάλλον ή ζητήματα υγείας όπως ο Covid μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμοι. Γενικά λειτουργούν με την απόξεση δεδομένων από άλλους ιστότοπους και την αυτόματη αποστολή tweet χρησιμοποιώντας το Twitter API.

Συχνά λειτουργούν σε εθελοντική βάση και μη κερδοσκοπικό, επομένως μπορεί επίσης να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά τις αλλαγές.

Η κίνηση του Twitter να χρεώσει για την πρόσβαση στο API είναι η τελευταία σε μια σειρά αλλαγών που έχει κάνει ο Έλον Μασκ από τότε που ανέλαβε την εταιρεία σε μια προσπάθεια να την κάνει κερδοφόρα.

Το Twitter δεν είπε τι θα χρεώσει για τη βασική πρόσβαση στο API, ούτε ανέφερε εάν η χρέωση θα ισχύει για όλους τους χρήστες του API, συμπεριλαμβανομένων των ερευνητών.

Το Twitter δεν διαθέτει πλέον τμήμα επικοινωνίας για να σχολιάσει, αλλά οι ερωτήσεις στάλθηκαν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε προηγουμένως ο οργανισμός για την υποβολή ερωτήσεων τύπου.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Τι θα κάνει ο Έλον Μασκ με το Twitter: Σενάρια, ανησυχίες και μηνύματα
Σε είδηση της ημέρας εξελίχθηκε η εξαγορά της εταιρείας social media από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, με τις αναλύσεις για το μέλλον του Twitter να έχουν πάρει φωτιά.
Τι θα κάνει ο Έλον Μασκ με το Twitter: Σενάρια, ανησυχίες και μηνύματα
ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Εγκρίθηκε από το Play Store της Google η εφαρμογή Truth Social του Τραμπ
Η δημιουργία του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης αποτελούσε επιδίωξη του ακροδεξιού πρώην προέδρου από τότε που καταργήθηκε ο λογαριασμός του στο Twitter για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και θεωριών...
Εγκρίθηκε από το Play Store της Google η εφαρμογή Truth Social του Τραμπ
ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Στους εργαζόμενους του Twitter θα μιλήσει για την εξαγορά ο Έλον Μασκ
Ο Αμερικανός μεγιστάνας αναμένεται να μιλήσει για το εργασιακό καθεστώς της εταιρείας, τη νέα γραμμή που θα χαραχθεί για το Twitter, που περιλαμβάνει τη σχέση του με τους χρήστες.
Στους εργαζόμενους του Twitter θα μιλήσει για την εξαγορά ο Έλον Μασκ
ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Αναδιαρθρώσεις σε εργατικό δυναμικό και δαπάνες κάνει το Twitter
Την απόλυση στελεχών, το «πάγωμα» των προσλήψεων και το «ψαλίδισμα» των δαπανών σε βάθος χρόνου ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της εταιρείας.
Αναδιαρθρώσεις σε εργατικό δυναμικό και δαπάνες κάνει το Twitter
ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Αθώος ο Μασκ για υπόθεση «παραπλάνησης» των μετόχων της Tesla
Ο διευθύνων σύμβουλος και κύριος μέτοχος της εταιρείας είχε κάνει tweets το 2018 στα οποία ανέφερε είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για τον αποκλειστικό έλεγχό της.
Αθώος ο Μασκ για υπόθεση «παραπλάνησης» των μετόχων της Tesla
ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Μήνυση κατά του Twitter για απλήρωτα ενοίκια εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων
Η αποτυχία αποπληρωμής ενοικίων σε γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο οδήγησε τον ιδιοκτήτη του κτιρίου να υποβάλλει μήνυση για αθέτηση συμβολαίου. Περικοπές στα πάντα -ακόμη και στα ενοίκια- κάνει ο Μασκ.
Μήνυση κατά του Twitter για απλήρωτα ενοίκια εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας