Στον απόηχο του χάους στο Καπιτώλιο, με τις διαδικασίες για την παραπομπή του να έχουν δρομολογηθεί στο Κογκρέσο, με την κυβέρνηση να έχει παραλύσει, την χώρα επικίνδυνα διχασμένη και την πανδημία να θερίζει, ο Ντόναλντ Τραμπ, τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του στρέφει την προσοχή του σε ένα από τα αγαπημένα του «επιτεύγματα»: Σήμερα θα ταξιδέψει στο Αλαμο του Τέξας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, για να «γιορτάσει» την ολοκλήρωση περισσοτέρων των 750 χιλιομέτρων του τείχους, ένα ταξίδι που σίγουρα θα ικανοποιήσει όσους τον έστειλαν στον Λευκό Οίκο το 2016.
Το τείχος, που ο Τραμπ πολλές φορές στη διάρκεια της τετραετίας έχει χαρακτηρίσει ως ένα από τα επιτεύγματα της προεδρίας του, κοστίζει στους Αμερικανούς φορολογούμενους δισεκατομμύρια και είναι ενδεικτικό της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολούθησε ο Τραμπ, σφραγίζοντας ως επί το πλείστον τα σύνορα σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τραμπ, μετά την διαβόητη πλέον ομιλία του ενώπιον των χιλιάδων οπαδών του στην Ουάσιγκτον, που κατέληξε στα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο.
Από τον Ιανουάριο του 2017, έχουν προσδιοριστεί 15 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του τείχους στη μεθόριο, μέσω διαφορετικών κονδυλίων και μέχρι τώρα αυτά τα περίπου 750 χιλιόμετρα έχουν αντικαταστήσει τμήματα του ήδη υπάρχοντος τείχους με ένα νέο βελτιωμένο σύστημα.
Η μετακόμιση
Στον Λευκό Οίκο επικρατεί πυρετός για την μετακόμιση του προεδρικού ζεύγους και της οικογένειας του. Οπως αναφέρει το CNN η Μελάνια Τραμπ έχει ήδη επιληφθεί και οι κούτες έχουν αρχίσει να μεταφέρονται, ενόψει της λήξης, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, της θητείας του προέδρου. Η μετακόμιση έχει ξεκινήσει περίπου πριν από δυο μήνες, σύμφωνα πληροφορίες του CNN. Η Μελάνια έχει στείλει τα πρώτα δέματα στο θέρετρο Mar-a-Lago του συζύγου της στη Φλόριντα, το οποίο αναμένεται να είναι η νέα κατοικία του προέδρου.
Μετά, θα μπουν τα συνεργεία καθαρισμού, του ειδικού καθαρισμού και απολύμανσης, λόγω της πανδημίας. Το έργο, που έχει αναλάβει επιχείρηση από τη Βιρτζίνια, θα κοστίσει σχεδόν 500.000 δολάρια, εκτός από τη δαπάνη για καθαρισμό χαλιών, συντήρηση δαπέδων, ηλεκτρολογικές επισκευές κλπ.
Το ζεύγος Τραμπ αναμένεται να αναχωρήσει οριστικά από τον Λευκό Οίκο στις 19 Ιανουαρίου, μια ημέρα δηλαδή πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου, και από την άλλη πλευρά ο Τζο Μπάιντεν το ίδιο βράδυ θα μείνει σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας πριν μετακομίσει κι αυτός στο νέο του «σπίτι».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας