Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Τραμπ ξανά εναντίον του θανόντα Μακέιν
(AP Photo/Michael Conroy)

Ο Τραμπ ξανά εναντίον του θανόντα Μακέιν

  • A-
  • A+
Σε νέες πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του βετεράνου γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων, Τζον Μακέιν, που πέθανε πρόσφατα.

Ο βετεράνος γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Τζον Μακέιν, εξακολουθεί να ενοχλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ακόμη και μετά θάνατον, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ο δεύτερος έχει προσπαθήσει να αμαυρώσει την υστεροφημία του πρώτου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο από Ρεπουμπλικάνους όσο και από Δημοκρατικούς. 

Ειδικότερα, σχολίασε πως «ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και πιθανώς ποτέ δεν θα μου αρέσει [...] δεν ήταν ο τύπος του ανθρώπου που συμπαθούσα, αλλά κάποιοι τον συμπαθούν. Νομίζω ότι δεν έχω πρόβλημα με αυτό», ενώ τόνισε και την στάση του Μακείν για το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare), το οποίο δεν είχε καταψηφίσει. Με τον τρόπο αυτό ο Μακέιν έπληξε το έθνος μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε αναφερόμενος στη συνεργασία που είχε με τον ανεξάρτητο γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς για την επέκταση των υπηρεσιών υγείας προς τους βετεράνους των ενόπλων δυνάμεων, διευκρινίζοντας ότι «δεν κατόρθωσε να το επιτύχει αυτό για τους ήρωες βετεράνους και για το αρμόδιο υπουργείο κι αυτό το γνωρίζουν οι ίδιοι».

Πάντως ο Τραμπ δεν σταμάτησε εκεί και δεν δίστασε να σχολιάσει αρνητικά και την στάση της οικογένειας στην κηδεία του γερουσιαστή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «του πρόσφερα το είδος της κηδείας που ήθελε, την οποία ως πρόεδρος, έπρεπε να εγκρίνω. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Δεν έλαβα ένα ευχαριστώ. Αλλά αυτό είναι εντάξει. Δεν ήμουν οπαδός του Τζον Μακέιν».

Η στάση του Αμερικανού προέδρου στο θέμα αυτό προκαλεί αποτροπιασμό και αποδεικνύει τον ανήθικο τρόπο πολιτικής έκφρασης και συμπεριφοράς που συνηθίζει να ακολουθεί. Φυσικά, η τακτική αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταλόγισε, ξανά, στο Τζον Μακέιν ότι παρέδωσε το ντοσιέ του Κρίστοφερ Στιλ στο FBI, γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά σχετίζεται με τις σχέσεις Τραμπ- Ρωσίας.