Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές συγκρούστηκε σήμερα, Δευτέρα με επιβατικό βαν σε αυτοκινητόδρομο στο βόρειο τμήμα της Μαλαισίας, κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και δύο τραυματίες κατέληξαν μετά τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο, διευκρινίζει το μαλαισιανό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.
«Το λεωφορείο ανετράπη και το επιβατικό βαν έπεσε σε χαντάκι», αναφέρει η ανακοίνωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. «Ορισμένα θύματα κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνα τους, άλλα εκσφενδονίστηκαν έξω, ενώ ορισμένα παρέμειναν παγιδευμένα μέσα στο λεωφορείο», ανέφεραν οι διασώστες που έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος.
Στην ενημέρωση υπογραμμίζεται πως οι διασώστες έκαναν χρήση ειδικών εξαρτημάτων για να απεγκλωβίσουν επιβαίνοντες από τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες του λεωφορείου.
Τα τροχαία δυστυχήματα είναι πολύ συχνά στη Μαλαισία. Η εφημερίδα Star ανέφερε τον Μάρτιο πως κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος σκοτώνεται κάθε δύο ώρες στους δρόμους της χώρας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας