Αθήνα, 6°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
6°C
7.0° 4.9°
2 BF
70%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
5°C
6.1° 3.7°
2 BF
62%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
8°C
7.7° 4.8°
4 BF
54%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
-1°C
-1.1° -1.1°
1 BF
93%
Αλεξανδρούπολη
Αραιές νεφώσεις
2°C
1.9° 0.2°
3 BF
51%
Βέροια
Ελαφρές νεφώσεις
5°C
4.8° 4.4°
1 BF
77%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
-1°C
1.2° -0.6°
0 BF
86%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
5°C
4.6° 4.6°
1 BF
79%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
9°C
9.8° 8.0°
5 BF
68%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
6°C
6.0° 4.0°
2 BF
68%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.4° 7.7°
6 BF
61%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
5°C
4.6° 4.6°
5 BF
58%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
6°C
6.4° 6.4°
3 BF
57%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
3°C
5.1° 2.9°
0 BF
93%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
6°C
6.0° 3.5°
2 BF
77%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
10°C
10.4° 8.8°
1 BF
44%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
6°C
6.4° 5.1°
0 BF
67%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
2°C
1.6° 1.6°
2 BF
63%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
5.5° 4.7°
1 BF
77%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
1°C
0.7° 0.7°
1 BF
78%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, 2025
Ινδονησία, ηφαίστειο
Από την έκρηξη του ηφαιστείου Ρουάνγκ | BPBD Sitaro via AP

Εξερράγη ηφαίστειο στην Ινδονησία, εκκενώνονται χωριά, έκλεισε τοπικό αεροδρόμιο

Προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις, καθώς πυκνή στάχτη έχει διαχυθεί στην ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε το κλείσιμο του τοπικού αεροδρομίου και την απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων σε απομακρυσμένο νησί της επαρχίας του Βόρειου Σουλαουέζι, έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου Ρουάνγκ.

Το ηφαίστειο τις τελευταίες ημέρες εκτοξεύει λάβα, πέτρες και στάχτη, ωστόσο την Τετάρτη έγινε μια μεγάλη έκρηξη, με τη λάβα να φτάνει σε ύψος έως και τριών χιλιομέτρων.

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι αρχικά απομακρύνθηκαν από την περιοχή, ενώ οι αρχές διεύρυναν περαιτέρω τη ζώνη εκκένωσης αφού η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τα ηφαίστεια αύξησε το επίπεδο του συναγερμού. Αξιωματούχοι έχουν αποκλείσει μια περιοχή έξι χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο και απομακρύνουν περισσότερους κατοίκους, μερικούς από το γειτονικό νησί Ταγκουλανντάνγκ, σύμφωνα με τον Αμπντούλ Μουχάρι, εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αξιωματούχο, Χερουνινγκτίας Ντέσι Πουρναμασάρι, «το δυναμικό για περαιτέρω έκρηξη εξακολουθεί να είναι υψηλό, έτσι είναι ανάγκη να παραμείνουμε σε εγρήγορση», επισημαίνοντας ότι καταγράφεται ταχεία κλιμάκωση της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Η αρμόδια υπηρεσία για τα ηφαίστεια έλαβε επίσης πληροφορίες ότι βράχοι και στάχτη έχουν προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης και ενός νοσοκομείου. Οι αρχές έκλεισαν επίσης το αεροδρόμιο στην επαρχιακή πρωτεύουσα Μανάντο, εξαιτίας της πυκνής στάχτης που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Μετά την προειδοποίηση των αρμόδιων αρχών, ότι υπάρχει απειλή για την ασφάλεια των πτήσεων, η αεροπορική εταιρεία Air Asia ματαίωσε πτήσεις σε εννέα αεροδρόμια στην Ανατολική Μαλαισία και το Μπρουνέι.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εξερράγη ηφαίστειο στην Ινδονησία, εκκενώνονται χωριά, έκλεισε τοπικό αεροδρόμιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας