Ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξης των 6 Ρίχτερ έπληξε την επαρχία Σετσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, να τραυματιστούν δεκάδες, ενώ έχουν καταρρεύσει 35 κατοικίες.
Σωστικά συνεργεία, υπό συνθήκες καταρρακτώδους βροχής αναζητούν εγκλωβισμένους στα χαλάσματα, ενώ έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση οι γύρω περιοχές.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 4.33 το πρωί (τοπική ώρα) στην πόλη Λουζού, 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη Τσενγκτού και είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό έχουν σκοτωθεί τρεις άνθρωποι και 88 νοσηλεύονται τραυματίες.
Στην πόλη Φούτζι οι πληγέντες μεταφέρονται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες σε προσωρινά καταλύματα, ενώ διανέμουν τρόφιμα. Υπολογίζεται ότι έχουν μείνει άστεγοι περίπου 3.200 πολίτες και έχουν μεταφερθεί σε 79 κέντρα υποδοχής.
Στην επαρχία Σετσουάν, τον Μάιο του 2008 έπειτα από σεισμό 7,9 Ρίχτερ, έχασαν τη ζωή τους περίπου 90.000 άνθρωποι, καθώς κατέρρευσαν σχολεία και άλλα κτίρια που είχαν κατασκευαστεί με ελλιπή μέτρα ασφαλείας.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας