Μια ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε σήμερα την περιοχή των νησιών Μπάμπαρ (Κεπουλαουάν Μπάμπαρ) της Ινδονησίας.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και προερχόταν από εστιακό βάθος 117 χιλιομέτρων.
Από την πλευρά του, το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS) έκανε λόγο για δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών.
Πάντως, ο εν λόγω σεισμός δεν είναι ικανός να δημιουργήσει τσουνάμι που να επηρεάσει την περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε η αρμόδια Υπηρεσία της Ινδονησίας.
Υπενθυμίζεται πως η Ινδονησία βρίσκεται στο σεισμικά ενεργό «δαχτυλίδι της φωτιάς» -όπως αποκαλείται- του Ειρηνικού και για τον λόγο αυτό συχνά υποφέρει από θανατηφόρους σεισμούς και τσουνάμι.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας