Πολλές εβδομάδες καίνε οι τεράστιες πυρκαγιές στην Αυστραλία, όπου έχουν καταστραφεί πάνω από 40 εκατομμύρια στρέμματα γης, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες τρεις άνθρωποι.
Οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί αλλά η θερμοκρασία που χθες σε πολλές πολιτείες ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου έχει υποστεί μικρή μείωση σε μερικές περιοχές.
Τη Δευτέρα αναγκάστηκαν χιλιάδες κάτοικοι και παραθεριστές να τραπούν σε φυγή για να σωθούν ενώ περίπου 4.000 άτομα έχουν παγιδευτεί στην Πολιτεία Βικτόρια.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι στη μάχη με τις φλόγες, που καίνε τα πάντα ανεξέλεγκτα, θα ριχτούν και δυνάμεις του στρατού.
Ο συντονιστής των πυροσβεστικών υπηρεσιών σχολίασε ότι «η κοινότητα αυτή τη στιγμή απειλείται, αλλά θα κρατήσουμε τη γραμμή μας και θα σωθούν και θα προστατευθούν».
Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 3.000 πυροσβέστες που δίνουν «μάχη» με τις φλόγες στα 120 πύρινα μέτωπα, τα μισά από τα οποία συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτα.