Εντείνεται το μυστήριο για τη συντριβή του Airbus A320 της EgyptAir, αφού ίχνη εκρηκτικών άγνωστης προέλευσης φέρεται να εντόπισαν Γάλλοι ερευνητές την περασμένη εβδομάδα στα συντρίμμια του.
Ερωτηματικά προκαλεί η στάση των αιγυπτιακών αρχών, που δεν επέτρεψαν στους Γάλλους ερευνητές να εξετάσουν τα συντρίμμια πιο διεξοδικά και η προέλευση του TNT παραμένει ασαφής, σύμφωνα με το Russia Today.
Έτσι φαίνεται να ενισχύεται η άποψη πως επρόκειτο για ενέργεια «μέσα από το αεροσκάφος», όπως μεταδίδει η γαλλική Le Figaro.
Το αεροσκάφος συνετρίβη πάνω από τη Μεσόγειο το Μάιο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου, προκαλώντας τον θάνατο 66 ανθρώπων.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν επρόκειτο για κάποια σοβαρή βλάβη ή τρομοκρατική ενέργεια, αν και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση.
Θυμίζουμε ότι τα τμήματα της μνήμης από τα δύο μαύρα κουτιά έχουν καταστραφεί, ενώ η αποκατάστασή τους, θα απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην επιτροπή διερεύνησης.
Η πτήση 804 απογειώθηκε από τα αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού και κατευθυνόταν στο Κάιρο.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας