Δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στη Νότια Αφρική έπειτα από τις πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και σκοτώνοντας εκατοντάδες άτομα.
Με τα συνεργεία διάσωσης να δίνουν πραγματική μάχη με τον χρόνο καθώς αναμένονται και περαιτέρω βροχές, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της συγκεκριμένης επαρχίας δήλωσε ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 400 άνθρωποι και έχουν προκληθεί ζημιές τουλάχιστον 684,58 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο, πλέον αγνοούνται περίπου 40 με 50 άνθρωποι.
Παράλληλα, οι πλημμύρες έχουν αφήσει χιλιάδες ανθρώπους άστεγους, έχουν πλήξει τις υπηρεσίες ηλεκτροδότησης και ύδρευσης και έχουν διακόψει τις λειτουργίες σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Αφρικής, το Ντέρμπαν.
Σημειώνεται ότι η περιοχή περίμενε αύξηση επισκεπτών για το Πάσχα, ωστόσο με τις πλημμύρες καταγράφηκε σημαντικός αριθμός ακυρώσεων στα ξενοδοχεία τις τελευταίες ημέρες.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νοτιοανατολική ακτή της Αφρικής γίνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής όλο και πιο ευάλωτη σε βίαιες καταιγίδες και πλημμύρες. Όπως εξηγούν, οι εκπομπές αερίων που παγιδεύουν τη θερμότητα προκαλούν θέρμανση του Ινδικού Ωκεανού και αναμένουν ότι η τάση θα επιδεινωθεί με δραματικό τρόπο τις επόμενες δεκαετίες.
Οι τοπικοί ακτιβιστές για το κλίμα ζητούν να γίνουν μεγαλύτερες επενδύσεις ώστε να βοηθήσουν τις κοινότητες να προετοιμαστούν καλύτερα για τα καιρικά σοκ.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας