Η περιοχή Τιγκράι της βόρειας Αιθιοπίας επλήγη το πρωί της Δευτέρας από αεροπορικές επιθέσεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι πολίτες στην πόλη Μεκέλε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο που ελέγχεται από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Τιγκράι (TPLF). Το TPLF υποστηρίζει ότι για τις επιθέσεις υπεύθυνη η κυβέρνηση στην Αντίς Αμπέμπα, η οποία πάντως διέψευσε τις κατηγορίες.
Ένας εργαζόμενος σε οργάνωση παροχής βοήθειας καθώς και ένας γιατρός στην περιοχή, που είπαν επίσης ότι έγινε επίθεση στην πόλη.
Ο Λεγκέσε Τούλου, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Αιθιοπίας, διέψευσε ότι υπήρξε επίθεση. «Για ποιο λόγο η αιθιοπική κυβέρνηση να επιτεθεί στη δική της πόλη; Η Μεκέλε είναι πόλη της Αιθιοπίας», είπε. Ωστόσο τα διεθνή ΜΜΕ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές, καθώς η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη για τους δημοσιογράφους.
Από το περασμένο Νοέμβριο, που ξέσπασαν οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων που είναι πιστές στο TPLF και της κεντρικής κυβέρνησης της Αιθιοπίας, οι δυνάμεις της Τιγκράι αρχικά υπέστησαν ήττες, αλλά ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής τον Ιούλιο και προωθήθηκαν προς τις γειτονικές περιοχές Αμχάρα και Αφάρ, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας