Η αστυνομία της Νιγηρίας κατόρθωσε να απελευθερώσει 259 ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονταν φυλακισμένοι σε θρησκευτικό σχολείο-αναμορφωτήριο στην πόλη Ιμπαντάν, στην πολιτεία Όγιο.
Είναι ένα από τα πολλά αντίστοιχα περιστατικά στη χώρα όπου από τον Σεπτέμβριο έχουν διασωθεί από αυτού του είδους τα ισλαμικά ιδρύματα πάνω από 1.500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έφηβοι ή παιδιά, που έχουν υποστεί βασανισμούς, βιασμούς, ενώ κρατούνταν αλυσοδεμένοι.
Στους 259 διασωθέντες στην Ιμπαντάν, βρίσκονται πολλοί έφηβοι, αλλά και ένα νήπιο, ενώ πολλοί εξ αυτών ήταν αποστεωμένοι από την πείνα.
Όπως κατήγγειλαν οι τροφιμοι του ιδρύματος, τους έδινα μόνο ένα γεύμα την ημέρα και αυτό «κατάλληλο μόνο για σκύλους» ενώ κατήγγειλαν σωματική και σεξουαλική κακοποίηση.
Η αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης του κέντρου, το οποίο όπως άλλα στη χώρα αναλάμβανε την «αναμόρφωση» νέων που είχαν είτε προβλήματα εθισμού σε ουσίες είτε κάποιου είδους παραβατική συμπεριφορά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας