Ο θάνατος της βασίλισσας του ροκ εν ρολ Τίνα Τάρνερ συνιστά την κυρίαρχη είδηση στο σημερινό διεθνή έντυπο τύπο, ενώ άλλα θέματα που ξεχωρίζουν είναι η προετοιμασία της Ουκρανίας για μια μεγάλη αντεπίθεση καθώς και οι προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλουν οι ΗΠΑ προκειμένου να περιορίσουν τους ρύπους των βιομηχανιών για να αντιμετωπίζουν την κλιματική κρίση.
Στη Βρετανία ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Τίνα Τάρνερ 1939-2023» και στο σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνει ότι η σπουδαία αυτή καλλιτέχνης άνοιξε το δρόμο για πολλές γυναίκες της ροκ. Σημειώνει ότι η εκλιπούσα υπήρξε πρωτοπόρος στο ροκ εν ρολ και ότι στη δεκαετία του 80 έγινε μια διάσημη σταρ της ποπ μουσικής. Αναφέρει ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια η υγεία της είχε καταστεί εύθραυστη λόγω του καρκίνου που την πρόσβαλε το 2016, ενώ το 2017 είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού. Όπως δήλωσε ο ατζέντης της Μπέρναρντ Ντόχερτι η «βασίλισσα του ροκ εν ρολ απεβίωσε ειρηνικά στο σπίτι της στην κωμόπολη Κούσναχτ στα περίχωρα της Γενεύης». Όπως γράφει η εφημερίδα ο Μικ Τζέγκερ δήλωσε βαθιά θλιμμένος για το θάνατό της και δήλωσε ότι του έδινε έμπνευση, ήταν πάντα γελαστή και γενναιόδωρη προσθέτοντας ότι δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Για το ίδιο θέμα ο Independent επισημαίνει ότι Τέρνερ υπήρξε μια από τις πλέον διάσημες φωνές στον πλανήτη.
Στη Γαλλία η Liberation στο μονοθεματικό της πρωτοσέλιδό της αφιερωμένο στην βασίλισσα του ροκ εν ρολ γράφει : «Τάρνερ η καλύτερη» και στο σχετικό ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι η γυναίκα με την μαγική φωνή, η οποία βίωσε την βία από τον πρώην σύζυγό της, κατέστη τελικώς ένα σύμβολο της γυναικείας ισχύος και βασίλισσα του ροκ εν ρολ. H Le Monde από την πλευρά της έχει κεντρικό τίτλο : «Στην Ουκρανία η προσπάθεια υπονόμευσης της Ρωσίας» με το κύριο άρθρο να τονίζει ότι πριν η Ουκρανία εξαπολύσει της πιθανή μεγάλης της αντεπίθεση, οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται γι΄ αυτήν με αποστολές σαμποτάζ εναντίον ρωσικών στόχων προκειμένου να καταστήσουν αποτελεσματικότερη την επίθεσή τους. Σε άλλο πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Τουρκία. Η διολίσθηση στον εθνικισμό επιταχύνεται με τις εκλογές».
Στη Γερμανία η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει τους λόγους που ώθησαν του Τούρκους ψηφοφόρους της Γερμανίας να ψηφίσουν Ερντογάν στον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών. Το σχόλιο επιχειρεί μια «ακτινογραφία» των Τούρκων ψηφοφόρων στη Γερμανία και θέτει το εξής ερώτημα : «Πώς πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς αυτή την εκλογική συμπεριφορά αλλά και όλους εκείνους που ψήφισαν (στη Γερμανία!) τον Ερντογάν; Η απάντηση είναι απλή και όμως επίπονη : οι Τούρκοι της Γερμανίας πρέπει να θεωρούνται κομμάτι της γερμανικής κοινωνίας-με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Ειδικότερα επισημαίνει ότι : «Και οι υποστηρικτές του Ερντογάν ανήκουν στη Γερμανία. Απέναντι σε αυτούς θα πρέπει να επιδείξει κανείς την ίδια αποφασιστικότητα που δείχνει απέναντι σε όσους δεν επιδεικνύουν σταθερή προσήλωση στη δημοκρατία, όπως οι υποστηρικτές του ακροδεξιού AfD και οι υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας».
Στις ΗΠΑ τέλος η USA Today έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Η μείωση των εκπομπών ρύπων θα είναι κρίσιμη μακροπρόθεσμα» και στο κύριο άρθρο τονίζει ότι οι βιομηχανίες των ΗΠΑ παράγουν το 23% των συνολικών ρύπων με αποτέλεσμα ο δραστικός περιορισμός τους να αποτελεί κρίσιμο τμήμα της προσπάθειας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.