Οι νέες κατηγορίες εναντίον του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τζόνσον για παραβίαση των κανόνων της καραντίνας στη διάρκεια της πανδημίας, η έρευνα της Le Monde για τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στους Γάλλους και ο αντίκτυπος του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών στην οικονομία συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.
Στη Βρετανία o Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Ο Τζόνσον αναφέρεται στην αστυνομία μετά τους νέους ισχυρισμούς για παραβίαση των κανόνων της Covid» με το κύριο άρθρο να σημειώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αστυνομία από βουλευτές για παραβίαση των κανόνων της καραντίνας που επιβλήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος εγκατέλειψε το αξίωμα τον περασμένο Ιούλιο, σε μεγάλο βαθμό επειδή αποκαλύφθηκαν πολλαπλές παραβιάσεις του lockdown γνωστές και ως σκάνδαλο partygate, απέστειλε επιστολή προς το υπουργικό συμβούλιο με την οποία αρνείται ότι παραβίασε τους εν λόγω κανόνες. Υποστηρίζει δε ότι οι αποκαλύψεις είχαν πολιτικό στόχο και ότι οι επικριτές του επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένα ζήτημα από το πουθενά. Για το ίδιο θέμα η Daily Telegraph έχει τίτλο : «Ο Τζόνσον κατηγορείται για νέες παραβιάσεις της καραντίνας» ενώ σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα έχει τίτλο : «Πρωθυπουργός : η ανεξέλεγκτη μετανάστευσης θα πιέσει τις (αρμόδιες) υπηρεσίες στα όριά τους».
Στη Γαλλία η Le Monde σε άρθρο της με τίτλο : «Ζώντας με τον πληθωρισμό» φιλοξενεί έρευνα διάρκειας έξι μηνών αναφορικά με τις επιπτώσεις που έχει στους Γάλλους η ακρίβεια που έχει πυροδοτήσει ο πληθωρισμός. H Liberation από την πλευρά της έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Επίδομα ανεργίας. Ο Μακρόν παίζει με το μαστίγιο» και στο σχετικό ρεπορτάζ τονίζει ότι η κυβέρνηση θα δίνει τα επιδόματα ανεργίας με το σταγονόμετρο λίγο πριν το σχετικό νομοσχέδιο κατατεθεί στην Εθνοσυνέλευση με την εφημερίδα να δημοσιεύει σχετική έρευνα. Η εφημερίδα Les Echo από την πλευρά της έχει τίτλο : «Πώς η ΕΚΤ άλλαξε την Ευρώπη» με το σχετικό ρεπορτάζ να τονίζει ότι φέτος η ΕΚΤ γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της και προσθέτει ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει είναι πολλές και αναφέρει ενδεικτικά τον πληθωρισμό την κλιματική κρίση αλλά και τα ψηφιακά νομίσματα.
Στη Γερμανία η FAZ γράφει ότι μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των ελληνικών εκλογών ο αντίκτυπος στην οικονομία ήταν άμεσος. «Στην Αθήνα, οι μετοχές και τα ομόλογα σημείωσαν τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και χρόνια, λόγω της ξεκάθαρης νίκης της Νέας Δημοκρατίας. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα ότι η φιλική προς τις επιχειρήσεις πορεία θα συνεχιστεί» και προσθέτει ότι «Η Ελλάδα σήκωσε τα μανίκια και αξιοποίησε τα περιθώρια που της έδωσε η διεθνής κοινότητα μέσω των φθηνών δανείων. Σημειώνει ότι σήμερα, δεν έχει μονάχα βελτιωθεί η ποιότητα του αναπτυσσόμενου τουριστικού τομέα, αλλά η χώρα πλέον εξάγει ολοένα και περισσότερα εγχώρια προϊόντα. Βεβαίως, η πλήρης ανάκαμψη δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, με το Α.Ε.Π. να βρίσκεται ακόμη κατά ένα τέταρτο κάτω από το επίπεδο του 2008. Χρειάζονται έτσι κι άλλες μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και την εκπαίδευση. Όμως, το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί απόδειξη ενός ρεαλισμού που καθιστά τη χώρα ελκυστική για τους επενδυτές».
Στις ΗΠΑ τέλος οι New York Times έχουν κεντρικό τίτλο : «Κίνα και Ρωσία συσφίγγουν τους δεσμούς τους απομακρυνόμενες από τη Δύση» και στο σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνει ότι οι ηγέτες των G7 ζήτησαν την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Κίνας αναφορικά με τις εντάσεις που επικρατούν στη Νότια Θάλασσα της Κίνας και τις καταπιέσεις μειονοτήτων στην επαρχία Σινγιάνγκ, το Θιβέτ και το Χόνγκ Κόνγκ.