Ο Αμπού Χασάν αλ Χασίμι αλ Κουραΐσι είναι νεκρός από πυρά «εχθρών του Αλλάχ» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Οργάνωσης. Γίνεται έτσι ο τρίτος επικεφαλής της βίαιης εξτρεμιστικής ομάδας που γνωρίζει βίαιο θάνατο.
Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την είδηση του θανάτου ενώ οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν τον νέο επικεφαλής τους που ονομάζεται Αμπού Αλ Χουσεΐν Αλ Χουσεϊνί Αλ Κουραΐσι.
Ο προηγούμενος ηγέτης του ΙΚ, Αμπού Ιμπραήμ αλ Κουραΐσι, σκοτώθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους σε επιδρομή των ΗΠΑ στην επαρχία Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία.
Τα αίτια του θανάτου του Αμπού Χασάν αλ Χασίμι αλ Κουραΐσι δεν έγιναν γνωστά παρά μόνο πως ήταν Ιρακινός και 42 ετών.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας