Η ατζέντα της Τετάρτης 24 Μαΐου 2017

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ατζέντα Ηλεκτρονική ατζέντα | EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Πολιτική 

⇒ Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το υπουργείο στις 10.00.

⇒ Στις 20.00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency, στη Θεσσαλονίκη.

⇒ Συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 

⇒ Τη Νάξο θα επισκεφτεί στις 24 και 25 Μαΐου ο υφυπουργός Ναυτιλίας  Νεκτάριος Σαντορινιός, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε ημερίδα που διοργανώνεται από το υπουργείο Ναυτιλίας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με θέμα «Συμβάσεις Ανάθεσης της Δημόσιας Υπηρεσίας & Παράγοντες Ανάπτυξης της Νησιωτικότητας». Το πρόγραμμα της επίσκεψής του υφυπουργού περιλαμβάνει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιοδεία στο Κουφονήσι και επιθεώρηση των τοπικών μονάδων αφαλάτωσης, που λειτουργούν εκεί, συμμετοχή σε εκδήλωση με θέμα «Σχεδιασμός και εφαρμογή πολιτικών για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας».

Οικονομία

Το 4ο  Posidonia Sea Tourism Forum με θέμα «Αναζητώντας νέες στρατηγικές για το θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο» πραγματοποιείται στις 23-24 Μαΐου 2017 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Το Φόρουμ θα χαιρετήσουν ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και θα συμμετέχουν ως ομιλητές ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  Άδ. Γεωργιάδης. Και στο φετινό φόρουμ συμμετέχουν επικεφαλής οργανισμών κρουαζιέρας και yachting, καθώς και μεγάλων λιμανιών, όπως CLIA Europe, MedCruise, Global Ports Holding, Istanbul Port, Αρχή Λιμένων Κύπρου και εκπρόσωποι από όλους τους τομείς της θαλάσσιας τουριστικής βιομηχανίας της Ανατολικής Μεσογείου.

Κοινωνία  

⇒ Φοιτητικές εκλογές σε όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. 

⇒ Από την Τετάρτη, 24 Μαΐου, έως και την Κυριακή, 28 Μαΐου, θα αποκλειστούν, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης, οι κλάδοι εξόδου της κατεύθυνσης από Πάτρα και εισόδου στην κατεύθυνση προς Αθήνα, του κόμβου ανατολικού Αιγίου, του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών. Η κυκλοφορία των οχημάτων και τις πέντε ημέρες θα εξυπηρετείται από τους γειτονικούς κόμβους των Καλαβρύτων και του δυτικού Αιγίου.

⇒ Την Τετάρτη δίνεται το «πράσινο» φως στους γονείς να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για την ένταξη των παιδιών τους, για το σχολικό έτος 2017-2018, σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

⇒ Ημερίδα για τη χρήση ναρκωτικών και τους άστεγους διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, με ώρα έναρξης τις 09.00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων. 

⇒ Συνεδριάζει στις 11.00 το ΔΣ της ΚΕΔΕ. Μεταξύ των θεμάτων που έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν είναι η πρόταση της ΚΕΔΕ επί του νέου σχεδίου νόμου για τη σύσταση και λειτουργία των Φο.Δ.Σ.Α., θέματα Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος καθώς και θέματα Οικονομικών των ΟΤΑ.

⇒ Ξεκινούν οι εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας», της γιορτής - θεσμού, που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στον Πειραιά. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Μαΐου και οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, όπως κολυμβητικούς αγώνες, street party και μάλιστα στους δρόμους της Τρούμπας και μια σειρά από χάπενινγκ τα οποία θα διοργανώσουν μαγαζιά της περιοχής.Στις 10 το πρωί θα φθάσει στη Μαρίνα Ζέας η τριήρης "Ολυμπιάς" του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο θα γίνονται ξεναγήσεις 17.30-20.00, ενώ στη μαρίνας Ζέας θα βρίσκεται και το πλωτό Μουσείο «Νεράιδα», ανοικτό για το κοινό.

Πολιτισμός​

 Απόψε, στις 29 και 30 Μαΐου οι τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Ο Γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία» από τη Λευκή Σκηνή στο Θέατρο TempusVerum/ Εν Αθήναις (Ιάκχου 19 - Γκάζι, τηλ.: 210-3425170) σε σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια Γιώργου Δούλου. Ο «Γύρος του κόμπου», περιστρεφόμενος γύρω από δίπολα (αλήθεια – ψεύδος, σάρκα – πνεύμα, σκοτάδι – φως, καλό – κακό, θύμα – θύτης, φύση - ηθική) και έννοιες (έρωτας, άνθρωπος, θνητότητα, εξουσία, πόνος) καταλήγει στον πλήρη αφανισμό του ανθρώπου. Παίζουν: Μαρία Αποστολακέα, Απόστολος Μαλεμπιτζής, Νικόλας Παπαευθυμίου, Κωνσταντίνος Παράσης, Γιάννης Σιαμσιάρης κ.ά. Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους. 

⇒ Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας 

Όλες οι συναυλίες και οι μουσικές εκδηλώσεις στο efsyn city.

Ψυχαγωγία

Το πρόγραμμα της τηλεόρασης

Αθλητικές μεταδόσεις

* Η σελίδα ανανεώνεται καθημερινά