Η Public Βιβλιοθήκη «ανοίγει» για απαιτητικούς αναγνώστες

Με στόχο τη συνεχή προσφορά νέων εμπειριών ανάγνωσης, τα καταστήματα Public, το Νο 1 σύγχρονο βιβλιοπωλείο, με 54 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, παρουσιάζει την Public Βιβλιοθήκη, μια νέα εκδοτική πρωτοβουλία που υπογραμμίζει το πάθος των Public για τη λογοτεχνία. Έργα Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων, που έχουν αγαπηθεί από το κοινό ανά τα χρόνια αλλά δεν είναι απαραίτητα διαθέσιμα ή ακόμα και λογοτεχνήματα που δεν έχουν εκδοθεί ποτέ στη χώρα μας, συνθέτουν την Public Βιβλιοθήκη και συστήνονται εκ νέου με πρωτότυπες μεταφράσεις, φιλολογικές επιμέλειες και καλαίσθητα εξώφυλλα!

Την Public Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει η σειρά Public Classics, με έναν και μοναδικό στόχο: να συστήσει στο ευρύ κοινό βιβλία που, αν και δεν είναι πολύ γνωστά, ωστόσο την εποχή που γράφτηκαν κατέθεσαν κάτι ιδιαίτερο. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους όχι μόνον δεν έχασαν την αξία τους με το πέρασμα του χρόνου, αλλά έγιναν ακόμα πιο συναρπαστικά και ελκυστικά. Ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν από εκατό χρόνια και παραπάνω και διαβάζεται άνετα σήμερα από τον αναγνώστη του 21ου αιώνα σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί «διαχρονικό». Δεν είναι οι προσδιορισμοί το ζητούμενο της σειράς όμως, αλλά η απόλαυση της ανάγνωσης.

Την πρώτη γνωριμία του κοινού με τη Public Βιβλιοθήκη, εγκαινιάζει στο πλαίσιο αυτής της σειράς, το βιβλίο «Ο άνθρωπος που λεγόταν Πέμπτη», του Βρετανού Γκίλμπερτ Κιθ Τσέστερον, έργο που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1908 και αψηφά μέχρι σήμερα κάθε είδους λογοτεχνική σύμβαση. Το, αν μη τι άλλο πρωτοποριακό, λοιπόν, σε σύλληψη «Ο άνθρωπος που λεγόταν Πέμπτη» είναι ενδεικτικό των τίτλων που θα ακολουθήσουν και που διανέμονται αποκλειστικά από τα βιβλιοπωλεία Public στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Τους επόμενους μήνες του 2018, η Public Βιβλιοθήκη, θα υποδεχθεί δύο ακόμα σειρές, τη σειρά Public Modern Classics και την αγαπημένη σειρά Classics Illustrated (Κλασσικά Εικονογραφημένα). Μέσα από την σειρά Public Modern Classics, το κοινό θα γνωρίσει από την αρχή έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας με αποκλειστικές ανατυπώσεις εξαντλημένων τίτλων με ενιαία εμφάνιση εξωφύλλων.  Παράλληλα, τα Public ξαναφέρνουν στους αναγνώστες τα αγαπημένα Κλασσικά Εικονογραφημένα, τα οποία θα φτάνουν στα ράφια της Βιβλιοθήκης Public με νέα πρωτότυπη μετάφραση, που έχει επιμεληθεί ο Γ. Ικ. Μπαμπασάκης.  Σύντομα, μάλιστα, θα ανακοινωθούν και άλλες δύο σειρές, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού.

Με στόχο λοιπόν μια απολαυστική ανάγνωση, η Public βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο Νο1 βιβλιοπωλείο καλώντας τους αναγνώστες να γνωρίσουν από την αρχή κλασσικά αλλά και μοντέρνα έργα Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων.

Προσφορά πετρελαίου θέρμανσης σε 30 Σχολεία της Δ. Μακεδονίας, από τον Όμιλο ΕΛΠΕ και την ΕΚΟ

Από τις μεγαλύτερες συνεισφορές του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, είναι η προσφορά πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μέσω της δράσης αυτής, τα τελευταία 10 χρόνια διανεμήθηκαν συνολικά περισσότερα από τρία εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου, σε σχολεία, φορείς και ιδρύματα των τοπικών κοινωνιών στις οποίες ο Όμιλος ασκεί τις δραστηριότητές του, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να παρέχεται βοήθεια προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ενδεικτικό ότι, μόνο το 2018 η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχει διαθέσει ήδη περισσότερα από 700.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στις τοπικές κοινωνίες, σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες, καθώς και στα Ιόνια Νησιά, ενώ το 2017 η Εταιρία είχε ενισχύσει και την Περιφέρεια Δωδεκανήσων. Το πρόγραμμα παροχής πετρελαίου θέρμανσης θα συνεχιστεί και για το 2019, περιλαμβάνοντας και άλλα μέρη της χώρας.