• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.2°C / 25.7°C
  3 BF
  57%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.2°C / 23.6°C
  2 BF
  74%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.1°C / 23.7°C
  1 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.9°C / 20.0°C
  1 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  2 BF
  82%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.0°C / 22.0°C
  1 BF
  74%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.8°C / 18.4°C
  0 BF
  77%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  0 BF
  58%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 23.0°C
  2 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.7°C / 20.9°C
  2 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.8°C / 23.4°C
  3 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.1°C / 20.7°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  2 BF
  78%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.7°C / 21.9°C
  0 BF
  64%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.2°C / 23.5°C
  2 BF
  67%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 20.8°C / 22.7°C
  2 BF
  77%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.2°C / 25.0°C
  2 BF
  46%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.3°C / 20.5°C
  2 BF
  74%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 21.1°C
  2 BF
  88%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 19.4°C
  1 BF
  77%

Φωτογραφία αρχείου από κινητοποιήσεις νοσοκομειακών

ΦΩΤ.: ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Συμπόσιο Πολιτισμού: «Δημόσια Υγεία ώρα μηδέν! Στρατηγικές επανεκκίνησης»

 • A-
 • A+

«Μέσα στις σημερινές πρωτοφανείς συνθήκες απαξίωσης της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της ίδιας της ζωής, ο πολιτισμικός φορέας «Συμπόσιο Πολιτισμού» διοργανώνει, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, εκδήλωση με θέμα: «Δημόσια Υγεία ώρα μηδέν! Στρατηγικές επανεκκίνησης», στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, την Πέμπτη 27 Απριλίου, στις 7:30 το βράδυ. Ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας και ο Ομότιμος Καθηγητής Νεφρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, γνωστός για τους κοινωνικούς αγώνες του υπέρ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, Ευγένιος Δαφνής και ο Αναπληρωτής Καθηγητής και κλινικός Ογκολόγος στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και στο Κέντρο Έρευνας καρκίνου του Γενικού Νοσοκομείου της Μασσαχουσέτης, Όθωνας Ηλιόπουλος.

Η ελληνική κοινωνία ζει τον μοναδικό εφιάλτη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, να υπάρχουν χιλιάδες νεκροί με την πανδημία του κορονοϊού και αντί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να ενισχύει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, το διαλύει συνειδητά και οδηγεί σε συνθήκες θανάτου, απανθρωπιάς και αναξιοπρέπειας των πολιτών και του υγειονομικού προσωπικού που αγωνίζεται ηρωϊκά για να κρατήσει ζωντανή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να μεταγγίσει την ελπίδα για την ζωή. Η νεοφιλελεύθερη Ακροδεξιά κυβερνητική πολιτική έχει ως αυτοσκοπό την ενίσχυση των κερδών των κλινικαρχών και του ιδιωτικού κεφαλαίου σε βάρος της ζωής των ανθρώπων, μετατρέποντας τους σε διαρκή πειραματόζωα μέχρι την φυσική τους εξόντωση.

Εκτός από τις προφανείς κυβερνητικές ευθύνες, θα αναλυθεί το φαινόμενο της υποταγής της Ιατρικής Επιστήμης στον βωμό του κέρδους του πολυεθνικού ιατροφαρμακευτικού συμπλέγματος, τις παρενέργειες που έχει προκαλέσει η τεράστια παρεμβατική ισχύς τους, οι οποίες παρενέργειες διαβρώνουν την εμπιστοσύνη των κοινωνιών και προκαλούν την αντίδραση διαπρεπών επιστημόνων γιατρών παγκοσμίου ακτινοβολίας. Μάλιστα, σε συμφωνία με τις καταγγελίες των επιστημόνων για τη δυσοσμία που αποπνέει στις μέρες μας ένα μέρος της σύγχρονης Ιατρικής Επιστήμης, έρχονται να προστεθούν και οι καταδικαστικές αποφάσεις των Αμερικανικών Δικαστηρίων για τις πρακτικές των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών. Δυστυχώς, οι αποφάσεις αυτές εκθέτουν ανεπανόρθωτα το ιατρικό επάγγελμα. Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση του «Συμποσίου Πολιτισμού», μαζί με το τρομακτικό φαινόμενο των ανήθικων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τον δυσθεώρητο πλουτισμό των μετόχων της φαρμακευτικής βιομηχανίας με παροχές προς τους γιατρούς σε χρήμα, είδη και υπηρεσίες και την χειραγώγηση των ιατρικών συνεδρίων και επιστημονικών περιοδικών, θα αναδειχθεί το μεγάλο τίμημα στην απώλεια ανθρώπινων ζωών που συνοδεύει αυτές τις πρακτικές, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν με ακρίβεια αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνει και τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζάφιας, με την τεράστια επιστημονική γνώση που διαθέτει και την διεθνή εμπειρία στην λειτουργία των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας στην Δύση και ιδιαίτερα των χωρών της Ευρώπης, μαζί με τις καταγγελίες για την απανθρωπιά της κυβερνητικής πολιτικής, θα αναλύσει με τεκμηριωμένο επιστημονικά τρόπο τις στρατηγικές επαναθεμελίωσης ενός νέου σφριγηλού Συστήματος Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα, το οποίο θα αποτελεί κόσμημα για τον ανθρώπινο πολιτισμό και την ίδια την ζωή.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Χάρβαντ, Όθωνας Ηλιόπουλος, θα  αναφερθεί σε καινοτόμες ιδέες και στρατηγικές προσεγγίζεις στον χώρο της Δημόσιας Υγείας που αλλάζουν ριζικά το τοπίο της πλήρους διάλυσης που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική νεοφιλελεύθερη πολιτική».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον σύνδεσμο:

https://youtube.com/live/FYK5jmM51CM?feature=share

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Έρευνα ανακάλυψε τόνους τοξικών χημικών ουσιών σε καθημερινά προϊόντα
Περισσότεροι από 5.000 τόνοι τοξικών χημικών ουσιών από καταναλωτικά προϊόντα εκλύθηκαν το 2020 σε σπίτια και εργασιακούς χώρους μόνο στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της πολιτείας.
Έρευνα ανακάλυψε τόνους τοξικών χημικών ουσιών σε καθημερινά προϊόντα
ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γενετική μελέτη στη Βρετανία αποκάλυψε 60 νέες παθήσεις
Περίπου τα τρία τέταρτα των παθήσεων προκλήθηκαν από αυθόρμητες μεταλλάξεις που δεν κληρονομήθηκαν από κανέναν γονέα. Συμμετείχαν περίπου 5.500 άτομα.
Γενετική μελέτη στη Βρετανία αποκάλυψε 60 νέες παθήσεις
ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανείς, όπου κι αν ζει, δεν μπορεί να προφυλαχθεί από τη ρύπανση του αέρα
Παγκόσμια έρευνα για τη ρύπανση του αέρα αποδεικνύει ότι δεν έχει σημασία πού ζει κανείς. Σχεδόν πουθενά στη Γη δεν υπάρχει πραγματική ασφάλεια από τα σωματίδια της ρύπανσης.
Κανείς, όπου κι αν ζει, δεν μπορεί να προφυλαχθεί από τη ρύπανση του αέρα
ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας: Ένα πρόβλημα υγείας με διαστάσεις επιδημίας
Η παχυσαρκία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, μια χρόνια νόσος με διαστάσεις επιδημίας και απαιτείται ολιστική αντιμετώπιση και ανάπτυξη ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης.
Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας: Ένα πρόβλημα υγείας με διαστάσεις επιδημίας
ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η συχνή χρήση αντιβιοτικών αυξάνει τον κίνδυνο φλεγμονώδους νόσου του εντέρου
Οπως αναφέρουν σε μελέτη τους Αμερικανοί και Δανοί ειδικοί, ο κίνδυνος είναι αυξημένος στου άνω των 40 ετών, ανάλογα με την κατανάλωση και είναι μεγαλύτερος ένα έως δύο χρόνια μετά τη χρήση τους.
Η συχνή χρήση αντιβιοτικών αυξάνει τον κίνδυνο φλεγμονώδους νόσου του εντέρου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας