• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 25.2°C / 25.8°C
  1 BF
  53%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.6°C / 23.6°C
  5 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.0°C / 21.0°C
  2 BF
  75%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  3 BF
  68%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 23.0°C
  1 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.4°C / 16.4°C
  1 BF
  63%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.6°C / 20.6°C
  1 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.8°C / 29.8°C
  3 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  75%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.1°C / 25.4°C
  2 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.7°C / 24.7°C
  2 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  0 BF
  77%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.5°C / 22.9°C
  2 BF
  49%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 22.5°C / 22.5°C
  1 BF
  60%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 18.8°C / 23.8°C
  3 BF
  83%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 25.4°C / 26.0°C
  2 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.8°C / 20.8°C
  1 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 20.7°C / 23.7°C
  1 BF
  56%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  2 BF
  81%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Καινοτομία και τεχνολογία για μια πράσινη, ψηφιακή και δίκαιη ανάκαμψη»

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της European Institute for Innovation & Technology - Το ελληνικό οικοσύστημα, σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 (από τις 12.00 έως τις 15.30) θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση διαλόγου με ταυτόχρονη ανοιχτή διαδικτυακή μετάδοση.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν όλοι οι φορείς εκπροσώπησης των Ελληνικών Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας ή EIT (European Institute of Innovation and Technology) και τελείται υπό την αιγίδα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Goulandris Natural History Museum), του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι οκτώ Ελληνικές Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας που συμμετέχουν είναι οι: EIT Climate-KIC Hub Ελλάδος, EIT Digital Hub Ελλάδος, EIT Food Hub Ελλάδος, EIT Health Hub Ελλάδος, EIT Inno Energy Hub Ελλάδος, EIT Manufacturing Hub Ελλάδος, EIT Raw Materials Hub – Περιφερειακό Κέντρο Ελλάδας και EIT Urban Mobility Hub Ελλάδος.

Το ΕΙΤ και οι Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την προώθηση της καινοτομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω της συνεργασίας των επιχειρήσεων, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ερευνητικού χώρου, με στόχο την εξεύρεση λύσεων σε πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις. Μέσα από τις Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας (Knowledge and Innovation Communities, ή KICs), το ΕΙΤ αναπτύσσει δράσεις για την εκπαίδευση των ερευνητών σε θέματα επιχειρηματικότητας (μεταπτυχιακές, διδακτορικές σπουδές και προγράμματα επιχειρηματικής κατάρτισης), την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων, τη δημιουργία και ανάπτυξη επιχειρήσεων (start-up incubation, μεταφορά τεχνολογίας, σύνδεση έρευνας και παραγωγής, βραβεία, επιταχυντές, κ.λπ.).

Η παρουσία στη σημερινή εκδήλωση του διευθυντή του ΕΙΤ, Martin Kern, σηματοδοτεί το ισχυρό ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού αυτού οργανισμού για τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Οσο για τον στόχο της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, είναι η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους φορείς των Ελληνικών Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας (τα οκτώ Ελληνικά KIC) και η έναρξη της συνεργασίας τους με τη φιλοδοξία επιτάχυνσης της καινοτομίας προς την αειφόρο μετάβαση της χώρας, την από κοινού εφαρμογή της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, καθώς και προς την προετοιμασία για τη βιώσιμη ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι των Ελληνικών Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας, επιχειρήσεων, χρηματοδοτικών φορέων, ερευνητικών φορέων και οργανισμών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εκδήλωση, που εντάσσεται στους εορτασμούς μνήμης για τον Αγγελο Γουλανδρή, ιδρυτή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι https://youtu.be/pgS0mqSBriM και η γλώσσα της εκδήλωσης θα είναι τα ελληνικά.

📍 Η εκδήλωση θα μεταδίδεται από το Facebook και μπορείτε να την παρακολουθείστε ζωντανά από το Research Center «Athena» στο YouTube και από τη σελίδα του Research Center «Athena» στο Facebook


Διαδικτυακές εκδηλώσεις στο Ιδρυμα Ευγενίδου τον Νοέμβριο

Το Ιδρυμα Ευγενίδου υποδέχεται τον Νοέμβριο με νέα πρωτοποριακά διαδικτυακά προγράμματα και δράσεις για παιδιά όλων των ηλικιών που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τις Φυσικές Επιστήμες και τις Νέες Τεχνολογίες με τα νέα οnline εργαστήρια. Ενα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών.

■ Στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας φτιάξε και προγραμμάτισε το δικό σου σύστημα συναγερμού, που βασίζεται στο Arduino. Online κύκλος εργαστηρίων ηλεκτρονικής και προγραμματισμού (ηλικίες: 13-18 ετών).

■ Στο UTech Lab, η επιστήμη και η τεχνολογία είναι προσιτή για τα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν όλα όσα μας επιφυλάσσουν οι επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις του μέλλοντος. Δημιούργησε τη δική σου μικρο-εφαρμογή φωνητικής αλληλεπίδρασης στο Online εργαστήριο προγραμματισμού. Δημιούργησε μια ιστοσελίδα ειδησεογραφικού ρεπορτάζ, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα JavaScrip στο Online εργαστήριο προγραμματισμού (ηλικίες: 12-18 ετών).

■ Στη Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου ορίστηκαν καινούργιες ημερομηνίες για τον Νοέμβριο. Για μια πρωτότυπη εμπειρία ανάγνωσης επιλεγμένων βιβλίων μαζί με τα παιδιά σας, σ’ έναν συνδυασμό επισκέψεων στον χώρο της Βιβλιοθήκης αλλά και από το σπίτι σας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
Τέσσερα εργαστήρια γνώσης στο Ιδρυμα Ευγενίδου
Μικροί αρχιτέκτονες ▻ Web programming ▻ 3D modeling ▻ Swift Playgrounds: Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, τα εργαστήρια γνώσης που απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Τέσσερα εργαστήρια γνώσης στο Ιδρυμα Ευγενίδου
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
Τo «SciTalks Convention» αυτή την εβδομάδα
Tο «1ο SciTalks Convention» είναι μια πρωτοποριακή εκδήλωση για την συνάντηση των δέκα πιο γνωστών ελληνικών καναλιών YouTube τα οποία επενδύουν στην προώθηση της επιστήμης με διαδικτυακούς ακολούθους κάθε...
Τo «SciTalks Convention» αυτή την εβδομάδα
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
Ρομποτική & συναισθηματική νοημοσύνη: μύθοι, φαντασιώσεις και πραγματικότητα
Tο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η γαλλική πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνδιοργανώνουν για μία ακόμη χρονιά τον πολύ επιτυχημένο κύκλο «CNRS–Ξεπερνώντας τα σύνορα της γνώσης». Η πρώτη διάλεξη του...
Ρομποτική & συναισθηματική νοημοσύνη: μύθοι, φαντασιώσεις και πραγματικότητα
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
Η πανδημία Covid-19 ως επιστημονική και κοινωνική πρόκληση τον 21ο αιώνα
Διαδικτυακή ημερίδα-συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του δρος Βασίλη Ζουμπουρλή «Η πανδημία Covid-19 ως επιστημονική και κοινωνική πρόκληση τον 21ο αιώνα».
Η πανδημία Covid-19 ως επιστημονική και κοινωνική πρόκληση τον 21ο αιώνα
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
Το Pint of Science επιστρέφει!
Το διαδικτυακό για φέτος Pint of Science και ένα αφιέρωμα στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων έρχονται αυτή την εβδομάδα προσφέροντας εκδηλώσεις για την επιστημονική γνώση και έρευνα.
Το Pint of Science επιστρέφει!
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
Σήμερα, ομιλία-συζήτηση με θέμα «Βίος εν δικτύω»
Με την ομιλία του καθηγητή Πληροφορικής και συγγραφέα Χρίστου Παπαδημητρίου συνεχίζεται η σειρά Διακεκριμένες Διαλέξεις του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Παν/μίου Κρήτης.
Σήμερα, ομιλία-συζήτηση με θέμα «Βίος εν δικτύω»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας