Τα φυτά «μιλούν» όταν βιώνουν άγχος δείχνει έρευνα
Ερεύνα που χρησιμοποίησε ως πρώτη «ύλη» ηχογραφήσεις συμπέρανε ότι τα φυτά όχι μόνο εκπέμπουν ήχους, αλλά αυτοί έχουν και συγκεκριμένο χαρακτήρα όταν βιώνουν στρες εξαιτίας διαφόρων παραγόντων.
Μια ενδιαφέρουσα και ανοιχτή στο ευρύ κοινό επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Το Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Τμήμα Βιολογίας: μισός αιώνας Εξελικτικής Βιολογίας».
Οι εφαρμογές των Μαθηματικών στη σύγχρονη κοινωνία
Την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 18.00 στο Ιδρυμα Ευγενίδου, θα πραγματοποιηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που περιλαμβάνει τρεις διαλέξεις με θέμα τις εφαρμογές των Μαθηματικών στη σύγχρονη κοινωνία.
Το δεύτερο μέρος της συζήτησης με τον Φίλιππο Δρακονταειδή για την επικαιρότητα των «Δοκιμίων» που γράφτηκαν πριν από σχεδόν 4,5 αιώνες από τον πρωτοπόρο Γάλλο στοχαστή.
Η διάδοση των ψευδοεπιστημονικών απόψεων και των «αφελών» ρατσιστικών ιδεολογιών δεν πρέπει να θεωρείται ποτέ κοινωνικά αθώα ή αφελής, επειδή δημιουργεί δυσπιστία και φόβο απέναντι στον «άλλο».
Στη συνέντευξη που ακολουθεί παρουσιάζουμε τη νέα έκδοση του σπουδαίου τρίτομου βιβλίου «Δοκίμια» του Μισέλ ντε Μοντένι. Οδηγός σε αυτή την επανάγνωση είναι ο Φίλιππος Δρακονταειδής, μεταφραστής και σχολιαστής...
Στην άβυσσο του Ιονίου το ελληνικό CERN με το πείραμα «Nestor»
Σε βάθος 5.200 μέτρων, ανοιχτά της Πύλου, επιστήμονες επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τα πιο αρχέγονα και τα πιο περίεργα σωματίδια της ύλης, τα άγνωστα νετρίνα.
Σύνδεση σκύλων ρακούν και κορονοϊού; Νέα επιστημονική θεωρία
Γονιδιακή ανάλυση διεθνών επιστημονικών ομάδων επιχειρεί να δώσει νέα εξήγηση για την προέλευση του κορονοϊού, την ώρα που ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι Covid-19 σύντομα δεν θα είναι πιο επικίνδυνη από την εποχική...
H Covid-19 δεν κυκλοφορεί μόνο στην επιφάνεια των πόλεων
Αμερικανική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «mBio» αναφέρει πως ένα στα έξι τρωκτικά της Νέας Υόρκης, στο τέλος του 2021, είχε μολυνθεί από κορονοϊό, ποσοστό υψηλότερο από αυτό των ανθρώπων, ακόμη και...