• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.6°C / 14.1°C
  0 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 2.5°C / 6.3°C
  3 BF
  56%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.9°C / 12.9°C
  3 BF
  78%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 7.0°C
  0 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.9°C / 1.9°C
  3 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 1.9°C / 4.6°C
  2 BF
  81%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -2°C -2.6°C / 0.6°C
  4 BF
  86%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 11.6°C
  1 BF
  91%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.0°C / 13.8°C
  3 BF
  74%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 12.9°C
  3 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.1°C / 15.7°C
  6 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 11.6°C
  6 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.9°C / 13.9°C
  3 BF
  77%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  7°C 6.6°C / 11.5°C
  2 BF
  72%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.4°C / 11.7°C
  1 BF
  79%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 13.8°C
  0 BF
  66%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.4°C / 14.3°C
  2 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 4.3°C / 6.6°C
  0 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 2.6°C / 6.4°C
  3 BF
  64%
 • Καστοριά
  Χιονοπτώσεις
  -2°C -2.2°C / -2.2°C
  3 BF
  90%

Στο νοσοκομείο Σαντορίνης έχουν προσληφθεί προς το παρόν 102 άτομα μέσω της ΑΕΜΥ Α.Ε. οι οποίοι είναι γιατροί και νοσηλευτές των βασικών ειδικοτήτων παθολογίας και χειρουργικής

EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ANDREA BONETI

Ανοιξε το Νοσοκομείο Θήρας

 • A-
 • A+

Εκατοντάδες πολίτες εξυπηρέτησε μόλις τις πρώτες τρεις μέρες λειτουργίας του το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας που άνοιξε τις πύλες του τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τρεις ημέρες πριν, δηλαδή την Παρασκευή 15 Ιουλίου, είχαν τελεστεί τα εγκαίνια του νοσοκομείου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο νοσοκομείο, που έχουν προσέλθει ήδη 602 ασθενείς, έχουν προσληφθεί προς το παρόν 102 άτομα μέσω της ΑΕΜΥ Α.Ε. οι οποίοι είναι γιατροί των βασικών ειδικοτήτων παθολογίας και χειρουργικής, ενώ μεταφέρονται σε αυτό οι υπηρεσίες και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαντορίνης που κλείνει ύστερα από 29 χρόνια λειτουργίας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προσλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία του νοσοκομείου κατέστη δυνατή με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για το παράλληλο πρόγραμμα και συγκεκριμένα με διάταξη με την οποία το νοσοκομείο περνούσε στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (ΑΕΜΥ Α.Ε.) του υπουργείου Υγείας.

Το νοσοκομείο της Σαντορίνης παραμένει δημόσιου χαρακτήρα, τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, εφημερεύοντας κανονικά στο πλαίσιο λειτουργίας των μονάδων Υγείας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και είναι δυναμικότητας 50 κλινών.

Ελλείψεις

Στην κριτική της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της Ν.Δ. στην κυβέρνηση για ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντά ότι αν θέλουν να ψάξουν για «Μαυρογιαλούρους», των οποίων οι συνεργάτες και σύμβουλοι «φάγανε, φάγανε, φάγανε», να τους αναζητήσουν στους κόλπους της Ν.Δ.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση για «προχειρότητα, βιασύνη και έλλειψη συντονισμού» στη λειτουργία του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι στο νοσοκομείο «το οποίο εγκαινίασε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη Παρασκευή και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τη Δευτέρα, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία για τεχνικούς λόγους και από έλλειψη γιατρών, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και δεν καλύπτονται οι εφημερίες γιατί δεν υπάρχει επαρκής αριθμός γιατρών.

Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρεται σε συγκεκριμένο περιστατικό: «Εγκυος γυναίκα που άκουσε τον πρωθυπουργό ότι μπορεί να γεννήσει στο νοσοκομείο το επιχείρησε τη Δευτέρα 18/7/2016, πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

Κατέληξε να γεννήσει σε νοσοκομείο της Κρήτης με διακομιδή, επειδή το νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο ιατρό, δεν διαθέτει αιμοδοσία, νεογνολογικό τμήμα. Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε εγκύους που παραπέμφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία».

Τα παραπάνω, τονίζει η Ομοσπονδία, είναι συμπέρασμα αυτοψίας που πραγματοποίησε την Τρίτη κλιμάκιό της. Ακόμα κάνει λόγο για εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία γιατρών και προσωπικού που προσλήφθηκε.

«Το προσωπικό που προσλήφθηκε από την ΑΕΜΥ Α.Ε. εκτός ΑΣΕΠ είναι με συμβάσεις εργασίας ενός έτους. Οι αμοιβές τους είναι 800 ευρώ τον μήνα. Είναι σε τραγική κατάσταση καθότι προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και για την ενοικίαση σπιτιού απαιτείται σχεδόν ολόκληρος ο μισθός τους. Αναγκάζονται, λοιπόν, να διαμένουν στις κλίνες του Κέντρου Υγείας που έβαλε λουκέτο και σε ξενώνα του δήμου. Τρεις εργαζόμενοι σε κάθε ένα μικρό δωμάτιο», σημειώνει.

«Ψεύδη»

Για το περιστατικό της επιτόκου, η «Αριστοτέλους» δηλώνει πλήρως ενημερωμένη για τη μεταφορά της σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπου και έφερε στον κόσμο το παιδί της με ασφάλεια.

Δηλώνει δε την αμέριστη στήριξή της στους γιατρούς, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης αποφάσισαν με γνώμονα το ιατρικό ιστορικό της επιτόκου τη διαδικασία η οποία αποδεδειγμένα παρείχε τη μέγιστη ασφάλεια για τη μητέρα και το νεογέννητο.

Στα «ψεύδη», όπως τα χαρακτηρίζει, περί μεταφοράς άλλων πέντε εγκύων γυναικών σε άλλα νοσοκομεία, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντά ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ανοίξει ένα νοσοκομείο που παρέμενε κενό και ξεχασμένο από το 2010, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα του και που παρέχει υπηρεσίες υγείας τόσο στους κατοίκους του νησιού όσο και στον τουριστικό πληθυσμό.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες που εμφανίζονται στο ξεκίνημα οποιουδήποτε εγχειρήματος, επισημαίνει ο υπουργός Υγείας, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας, της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της Διοίκησης της ΑΕΜΥ Α.Ε. και της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΓΕΙΑ
Δραματική η αναμονή στο Νοσοκομείο Χανίων
Αν ζεις στον Νομό Χανίων και χρειαστείς να κάνεις κάποια εξέταση στο Δημόσιο, το ξεχνάς. Μπορεί να πάρει μέχρι και δύο χρόνια. Αλλά και τα ραντεβού καθυστερούν ή δεν υπάρχουν.
Δραματική η αναμονή στο Νοσοκομείο Χανίων
ΥΓΕΙΑ
Οι ΤΟΜΥ κλείνουν ενάμιση χρόνο
Το φιλόδοξο εγχείρημα των Τοπικών Μονάδων Υγείας με εγγεγραμμένους ώς τώρα περίπου 1,9 εκατ. πολίτες εκτιμάται ότι εξοικονόμησε 15 εκατ. ευρώ για τα νοικοκυριά. Ωστόσο σήμερα λειτουργούν μόλις 127.
Οι ΤΟΜΥ κλείνουν ενάμιση χρόνο
ΥΓΕΙΑ
Ερμαια των ιδιωτικών συμφερόντων οι ασθενείς
Βορά της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον χώρο της Υγείας γίνονται οι ασθενείς, καθώς από σήμερα δεν θα μπορούν να κάνουν τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια.
Ερμαια των ιδιωτικών συμφερόντων οι ασθενείς
ΥΓΕΙΑ
Η γρίπη φέτος δεν αστειεύεται και μας ήρθε απειλητική
Η γρίπη εξαπλώνεται ταχύτατα στη χώρα και φέτος δεν αστειεύεται. Η ασθένεια και οι επιπλοκές της προκάλεσαν τον θάνατο 42 ανθρώπων στην Ελλάδα κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 και τη νοσηλεία 107 ασθενών σε...
Η γρίπη φέτος δεν αστειεύεται και μας ήρθε απειλητική
ΥΓΕΙΑ
Ζητούμενο η μείωση της αναμονής στα χειρουργεία
Με κλειστά δεκάδες χειρουργικά τραπέζια και κρεβάτια ΜΕΘ, τραγικά μειωμένη τη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και λίστες αναμονής χειρουργείων που ξεπερνούν τον έναν χρόνο, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί...
Ζητούμενο η μείωση της αναμονής στα χειρουργεία
ΥΓΕΙΑ
Τα ράντζα «βασιλεύουν» στο νοσοκομείο «Αττικόν»
Tη συνέχιση της αθλιότητας με τα ράντζα καταγγέλλουν για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου. Τονίζουν ότι η υπερπληρότητα έως και 130% συνεχώς στο νοσοκομείο,...
Τα ράντζα «βασιλεύουν» στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας