• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.5°C / 17.9°C
  2 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.4°C / 13.1°C
  1 BF
  85%
 • Πάτρα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  12°C 11.0°C / 16.8°C
  2 BF
  78%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 8.1°C
  2 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  4 BF
  82%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.0°C / 12.2°C
  1 BF
  82%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.4°C / 7.9°C
  1 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  11°C 10.6°C / 12.4°C
  3 BF
  94%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 18.1°C
  4 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 11.9°C / 15.9°C
  4 BF
  88%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.2°C / 19.1°C
  3 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 13.5°C / 16.6°C
  5 BF
  75%
 • Κεφαλονιά
  Ασθενής ομίχλη
  13°C 12.9°C / 13.9°C
  2 BF
  94%
 • Λάρισα
  Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
  10°C 9.5°C / 9.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.5°C / 9.5°C
  1 BF
  81%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.2°C
  2 BF
  75%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.8°C / 18.6°C
  2 BF
  59%
 • Καβάλα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  14°C 12.3°C / 14.9°C
  2 BF
  86%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 10.7°C / 13.2°C
  1 BF
  72%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  0 BF
  84%

Νέα «ζουμερά» στοιχεία αποκαλύπτονται για την εσωτερική λειτουργία του μαιευτηρίου «Ελενα»

PHASMA/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Εφημερεύων... κτηνίατρος

 • A-
 • A+

Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν για άλλη μια φορά πάνω στο μαιευτήριο «Ελενα», με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων έτερης έρευνας του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, εκτός εκείνης που είχε να κάνει με τα έργα και τις ημέρες του τέως διοικητή του ιδρύματος Ηλία Δαλαΐνα, για την οποία πρώτη είχε γράψει η «Εφ.Συν.» στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η συγκεκριμένη έρευνα είχε προηγηθεί χρονικά εκείνης για τον διοικητή και αφορούσε την εσωτερική λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς υπήρχαν καταγγελίες για πλασματικές εφημερίες και όργιο σπατάλης εντός του ιδρύματος.

Η έρευνα, λοιπόν, έβγαλε αρκετούς «λαγούς», όπου μεταξύ άλλων αξίζει να αναφερθούν η τοποθέτηση στο νοσοκομείο αναισθησιολόγου με πλαστό πτυχίο, η συμμετοχή στις εφημερίες... κτηνιάτρου, η συμμετοχή εξωτερικής μαίας σε τοκετούς εντός νοσοκομείου, αλλά και οι εξετάσεις για... PSA (προστάτη) στα εξωτερικά ιατρεία ενός ιδρύματος που όλοι το ξέρουν ως μαιευτήριο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», εδώ κι ένα χρόνο συμμετείχε στα χειρουργεία αναισθησιολόγος με πλαστό πτυχίο, ο οποίος ήδη απομακρύνθηκε απ’ τη θέση του, ενώ η περίπτωση της κτηνιάτρου είναι κάπως πιο περίπλοκη.

Πρόκειται για υπάλληλο η οποία εργάζεται στο «Ελενα» εδώ και αρκετά χρόνια, λαμβάνοντας διάφορες διοικητικές θέσεις κατά καιρούς στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου.

Στην πορεία των χρόνων αυτών απέκτησε πτυχίο κτηνιάτρου, το οποίο όπως φαίνεται... μέτρησε, προκειμένου να ενταχθεί και το δικό της όνομα στις εφημερίες του Παθολογικού-Ογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου, όπως αποδείχτηκε απ’ την έρευνα που διεξήχθη απ’ τον Μάρτιο έως και τον Ιούλιο του 2015.

Να σημειωθεί εδώ ότι κορυφαίο στέλεχος του ίδιου τμήματος εμπλέκεται και στη δεύτερη ιστορία με τον διοικητή Ηλία Δαλαΐνα, τον οποίο φέρεται να «κάλυψε» όταν ο τελευταίος νοσηλεύτηκε κρυφά στο νοσοκομείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο θέμα των εφημεριών -όχι μόνο της κτηνιάτρου αλλά και άλλων «ύποπτων» περιπτώσεων- ευθύνη φέρει και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος τις υπέγραφε και αυτή τη χρονική στιγμή εκτελεί χρέη διοικητή μετά τις πρόσφατες εκκαθαρίσεις του υπουργείου Υγείας.

Η... κολοκυθιά

Το εντυπωσιακό είναι πως ενώ οι συγκεκριμένες ατασθαλίες γίνονταν εδώ και καιρό, τώρα που βγήκαν στη φόρα, ο καθένας προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του.

Υπενθυμίζεται, π.χ., ότι ο σύλλογος εργαζομένων δεν είχε βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για τα όσα συνέβαιναν στο νοσοκομείο και το έπραξε αφού βγήκε στο φως η κρυφή νοσηλεία του διοικητή.

Στο ίδιο μοτίβο, η επίσημη απάντηση της Παθολογικής Κλινικής για το θέμα της κτηνιάτρου ήταν πως πρόκειται για την «υπεύθυνη του Τμήματος Τροφίμων του νοσοκομείου από 15ετίας, που πέραν του συγκεκριμένου αντικειμένου εργάζεται στο Παθολογικό Τμήμα, ασκώντας διοικητικό έργο. Συγκεκριμένα, τακτοποιεί φακέλους χημειοθεραπειών, ασχολείται με το αρχείο του νοσοκομείου και κατά την εφημερία ενημερώνει τον διευθυντή του τμήματος για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει στο τμήμα μας και στο νοσοκομείο…».

Με βάση τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, «συνάγεται ότι τα καθήκοντά της συνίστανται σε διοικητική υποστήριξη του τμήματος, δηλαδή τακτική διοικητική εργασία, που είναι άσχετη με τη συνδρομή επειγόντων ιατρικών λόγων, με συνέπεια να μην είναι νόμιμη η αιτιολογία χορήγησης αποζημίωσης εφημεριών».

Σε ό,τι έχει να κάνει, τέλος, με την εξωτερική μαία, κάποιοι οφείλουν να δώσουν απαντήσεις όσον αφορά τη συμμετοχή της σε τοκετούς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις εξετάσεις για τον προστάτη, όπως αυτές αποκαλύφθηκε ότι γίνονταν στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΓΕΙΑ
Κατεπείγουσα έρευνα για τη Stem Health
Ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, Στ. Ευαγγελάτος, προαναγγέλλει, μέσω της «Εφ.Συν.», έρευνα για το... κανόνι που βάρεσε η εταιρεία φύλαξης βλαστοκυττάρων. Την ίδια...
Κατεπείγουσα έρευνα για τη Stem Health
ΥΓΕΙΑ
Συγχωροχάρτι Πολάκη για τις TAVI
Τροπολογία του υπ. Υγείας αγνοεί τις παρατηρήσεις των επιθεωρητών που έκαναν έρευνες στο ΚΕΣΥ, «ξεπλένει» τις ευθύνες των διοικήσεών του και νομιμοποιεί την εκτέλεση επεμβάσεων σε κέντρα που θα έπρεπε να έχουν...
Συγχωροχάρτι Πολάκη για τις TAVI
ΥΓΕΙΑ
Μπαλάκι οι γονείς για τα βλαστοκύτταρα
Ασχημο τριήμερο πέρασαν χιλιάδες γονείς σε όλη τη χώρα οι οποίοι στο παρελθόν εμπιστεύτηκαν την τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων Stem-Health Hellas αλλά και τον όμιλο “Υγεία” (έως το 2013 ο όμιλος Υγεία είχε το...
Μπαλάκι οι γονείς για τα βλαστοκύτταρα
ΥΓΕΙΑ
Σε διαβούλευση το σχέδιο για τις προμήθειες στον χώρο της Υγείας
​Ενα φιλόδοξο σχέδιο που έχει στόχο να σταματήσει την υπερκοστολόγηση υλικών που αγοράζονται από τα νοσοκομεία και να μπει τάξη στο σύστημα προμηθειών κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση -έως τις 25 Απριλίου- το...
Σε διαβούλευση το σχέδιο για τις προμήθειες στον χώρο της Υγείας
ΥΓΕΙΑ
Συστήνονται γραφεία δικαιωμάτων ασθενών
Σε διαπιστώσεις και εξαγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών με τίτλο «Τα προβλήματα και...
Συστήνονται γραφεία δικαιωμάτων ασθενών
ΥΓΕΙΑ
Τη γλίτωνε με... επιπλήξεις
​Πολλά είναι τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης στην περίπτωση της κακοδιαχείρισης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η οποία αποκαλύφθηκε πριν από λίγο καιρό. Προφυλακισμένος είναι ήδη ο 55χρονος και επί 20ετία ταμίας...
Τη γλίτωνε με... επιπλήξεις

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας