• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.4°C / 25.7°C
  2 BF
  39%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.0°C / 23.4°C
  1 BF
  76%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.6°C / 24.3°C
  1 BF
  58%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 19.2°C
  2 BF
  55%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 20.2°C
  3 BF
  72%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.7°C / 22.0°C
  1 BF
  92%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 18.4°C / 18.4°C
  2 BF
  77%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.5°C / 18.5°C
  1 BF
  65%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.8°C / 27.7°C
  0 BF
  40%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.9°C / 23.9°C
  1 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 23.8°C
  1 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.5°C / 20.5°C
  2 BF
  81%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.3°C / 20.3°C
  2 BF
  89%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  22°C 22.3°C / 22.3°C
  2 BF
  72%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.5°C / 24.4°C
  2 BF
  63%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 25.8°C
  2 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.6°C / 25.5°C
  2 BF
  62%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 23.3°C / 23.3°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  21°C 20.7°C / 21.7°C
  2 BF
  80%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.7°C / 13.7°C
  2 BF
  93%

Νέα «ζουμερά» στοιχεία αποκαλύπτονται για την εσωτερική λειτουργία του μαιευτηρίου «Ελενα»

PHASMA/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Εφημερεύων... κτηνίατρος

 • A-
 • A+

Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν για άλλη μια φορά πάνω στο μαιευτήριο «Ελενα», με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων έτερης έρευνας του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, εκτός εκείνης που είχε να κάνει με τα έργα και τις ημέρες του τέως διοικητή του ιδρύματος Ηλία Δαλαΐνα, για την οποία πρώτη είχε γράψει η «Εφ.Συν.» στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η συγκεκριμένη έρευνα είχε προηγηθεί χρονικά εκείνης για τον διοικητή και αφορούσε την εσωτερική λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς υπήρχαν καταγγελίες για πλασματικές εφημερίες και όργιο σπατάλης εντός του ιδρύματος.

Η έρευνα, λοιπόν, έβγαλε αρκετούς «λαγούς», όπου μεταξύ άλλων αξίζει να αναφερθούν η τοποθέτηση στο νοσοκομείο αναισθησιολόγου με πλαστό πτυχίο, η συμμετοχή στις εφημερίες... κτηνιάτρου, η συμμετοχή εξωτερικής μαίας σε τοκετούς εντός νοσοκομείου, αλλά και οι εξετάσεις για... PSA (προστάτη) στα εξωτερικά ιατρεία ενός ιδρύματος που όλοι το ξέρουν ως μαιευτήριο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», εδώ κι ένα χρόνο συμμετείχε στα χειρουργεία αναισθησιολόγος με πλαστό πτυχίο, ο οποίος ήδη απομακρύνθηκε απ’ τη θέση του, ενώ η περίπτωση της κτηνιάτρου είναι κάπως πιο περίπλοκη.

Πρόκειται για υπάλληλο η οποία εργάζεται στο «Ελενα» εδώ και αρκετά χρόνια, λαμβάνοντας διάφορες διοικητικές θέσεις κατά καιρούς στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου.

Στην πορεία των χρόνων αυτών απέκτησε πτυχίο κτηνιάτρου, το οποίο όπως φαίνεται... μέτρησε, προκειμένου να ενταχθεί και το δικό της όνομα στις εφημερίες του Παθολογικού-Ογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου, όπως αποδείχτηκε απ’ την έρευνα που διεξήχθη απ’ τον Μάρτιο έως και τον Ιούλιο του 2015.

Να σημειωθεί εδώ ότι κορυφαίο στέλεχος του ίδιου τμήματος εμπλέκεται και στη δεύτερη ιστορία με τον διοικητή Ηλία Δαλαΐνα, τον οποίο φέρεται να «κάλυψε» όταν ο τελευταίος νοσηλεύτηκε κρυφά στο νοσοκομείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο θέμα των εφημεριών -όχι μόνο της κτηνιάτρου αλλά και άλλων «ύποπτων» περιπτώσεων- ευθύνη φέρει και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος τις υπέγραφε και αυτή τη χρονική στιγμή εκτελεί χρέη διοικητή μετά τις πρόσφατες εκκαθαρίσεις του υπουργείου Υγείας.

Η... κολοκυθιά

Το εντυπωσιακό είναι πως ενώ οι συγκεκριμένες ατασθαλίες γίνονταν εδώ και καιρό, τώρα που βγήκαν στη φόρα, ο καθένας προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του.

Υπενθυμίζεται, π.χ., ότι ο σύλλογος εργαζομένων δεν είχε βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για τα όσα συνέβαιναν στο νοσοκομείο και το έπραξε αφού βγήκε στο φως η κρυφή νοσηλεία του διοικητή.

Στο ίδιο μοτίβο, η επίσημη απάντηση της Παθολογικής Κλινικής για το θέμα της κτηνιάτρου ήταν πως πρόκειται για την «υπεύθυνη του Τμήματος Τροφίμων του νοσοκομείου από 15ετίας, που πέραν του συγκεκριμένου αντικειμένου εργάζεται στο Παθολογικό Τμήμα, ασκώντας διοικητικό έργο. Συγκεκριμένα, τακτοποιεί φακέλους χημειοθεραπειών, ασχολείται με το αρχείο του νοσοκομείου και κατά την εφημερία ενημερώνει τον διευθυντή του τμήματος για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει στο τμήμα μας και στο νοσοκομείο…».

Με βάση τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, «συνάγεται ότι τα καθήκοντά της συνίστανται σε διοικητική υποστήριξη του τμήματος, δηλαδή τακτική διοικητική εργασία, που είναι άσχετη με τη συνδρομή επειγόντων ιατρικών λόγων, με συνέπεια να μην είναι νόμιμη η αιτιολογία χορήγησης αποζημίωσης εφημεριών».

Σε ό,τι έχει να κάνει, τέλος, με την εξωτερική μαία, κάποιοι οφείλουν να δώσουν απαντήσεις όσον αφορά τη συμμετοχή της σε τοκετούς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις εξετάσεις για τον προστάτη, όπως αυτές αποκαλύφθηκε ότι γίνονταν στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΓΕΙΑ
Κατεπείγουσα έρευνα για τη Stem Health
Ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, Στ. Ευαγγελάτος, προαναγγέλλει, μέσω της «Εφ.Συν.», έρευνα για το... κανόνι που βάρεσε η εταιρεία φύλαξης βλαστοκυττάρων. Την ίδια...
Κατεπείγουσα έρευνα για τη Stem Health
ΥΓΕΙΑ
Επαναφέρουν τις TAVI στο 401
Επειτα από ένα διάλειμμα κάποιων μηνών και παρά το σχετικό πόρισμα-καταπέλτη του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, η διοίκηση του 401 ΓΣΝΑ αποφάσισε να εντάξει και πάλι τις επεμβάσεις αντικατάστασης...
Επαναφέρουν τις TAVI στο 401
ΥΓΕΙΑ
Συγχωροχάρτι Πολάκη για τις TAVI
Τροπολογία του υπ. Υγείας αγνοεί τις παρατηρήσεις των επιθεωρητών που έκαναν έρευνες στο ΚΕΣΥ, «ξεπλένει» τις ευθύνες των διοικήσεών του και νομιμοποιεί την εκτέλεση επεμβάσεων σε κέντρα που θα έπρεπε να έχουν...
Συγχωροχάρτι Πολάκη για τις TAVI
ΥΓΕΙΑ
Το μεγάλο «ξέπλυμα» του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας
Tην αυστηροποίηση του νόμου αναφορικά με τις πανάκριβες επεμβάσεις αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας φαίνεται πως προτείνει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, μετά και τις αποκαλύψεις έρευνας της «Εφ.Συν». Το...
Το μεγάλο «ξέπλυμα» του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας
ΥΓΕΙΑ
Γιατί δεν έχει χάσει την άδεια με μόνο επτά επεμβάσεις;
Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, δεν ανανεώνεται η άδεια διεξαγωγής επεμβάσεων Διαδερμικής Τοποθέτησης Αορτικής Βαλβίδας ή, αλλιώς, TAVI σε όσες πιστοποιημένες κλινικές δεν φτάσουν τις 20 επεμβάσεις στη διάρκεια...
Γιατί δεν έχει χάσει την άδεια με μόνο επτά επεμβάσεις;
ΥΓΕΙΑ
Επτασφράγιστο μυστικό το πόρισμα για τα χειρουργεία
​Την πόρτα του εισαγγελέα Ζακύνθου πέρασε η διοικήτρια του νοσοκομείου του νησιού Δέσποινα Τσαρίδου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε με αντικείμενο την πολύμηνη διακοπή της λειτουργίας...
Επτασφράγιστο μυστικό το πόρισμα για τα χειρουργεία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας