Αθήνα, 10°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
11.8° 8.4°
2 BF
68%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
10°C
10.3° 7.8°
0 BF
68%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
9°C
8.8° 8.0°
2 BF
74%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
5°C
4.9° 4.9°
1 BF
87%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
4°C
3.9° 3.9°
0 BF
65%
Βέροια
Αίθριος καιρός
9°C
8.7° 8.7°
1 BF
66%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
2°C
2.4° 2.4°
0 BF
70%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
8°C
7.7° 7.7°
1 BF
91%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.8° 10.5°
4 BF
62%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
10°C
10.9° 9.9°
3 BF
48%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
12°C
12.4° 12.4°
4 BF
54%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
12°C
11.8° 11.8°
2 BF
53%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
10°C
10.3° 10.3°
2 BF
41%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
6°C
5.9° 5.9°
0 BF
87%
Λαμία
Αίθριος καιρός
9°C
9.0° 7.8°
1 BF
82%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
13°C
13.8° 13.2°
3 BF
33%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
7°C
6.6° 6.6°
2 BF
65%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
76%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
8°C
8.1° 8.1°
2 BF
87%
Καστοριά
Ελαφρές νεφώσεις
9°C
9.1° 9.1°
1 BF
53%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
γιατρός συνταγή
«Ανεβοκατεβαίνει» το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. | ID 56601117 © Stokkete | Dreamstime.com

Ακόμη ένα βήμα πίσω από Γεωργιάδη για τα ηλεκτρονικά ραντεβού

Ο υπουργός Υγείας έδωσε παράταση στην εφαρμογή της νέας πλατφόρμας, ικανοποιώντας το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Έναν μήνα παράταση δίνει το υπουργείο Υγείας για την έναρξη της πλατφόρμας ηλεκτρονικών ραντεβού, με τον Άδωνι να κάνει ένα βήμα πίσω, από εκεί που πριν μερικές εβδομάδες απαξίωνε και άφηνε σοβαρές αιχμές κατά των γιατρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου το σύστημα δεν θα τεθεί σε λειτουργία την 1η Φεβρουαρίου, αλλά θα δοθεί παράταση ενός μήνα.

«Παράλληλα, θα δοθεί χρόνος να τροποποιήσει η ΗΔΙΚΑ κάποια δεδομένα ανάλογα με τις επισημάνσεις του ΙΣΑ και των άλλων Ιατρικών Συλλόγων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΙΣΑ εμμένει στη θέση του ότι «ο γιατρός δεν είναι γραμματέας είναι επιστήμονας και θα πρέπει το σύστημα να είναι εύχρηστο για να διευκολύνεται στο έργο του».

«Ο γιατρός θα πρέπει να ασκεί απρόσκοπτα το έργο του χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. Τα νέα συστήματα θα πρέπει να είναι εύχρηστα και να διασφαλίζουν ότι δεν θα ταλαιπωρηθεί ούτε ο γιατρός ούτε ο ασθενής», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ακόμη ένα βήμα πίσω από Γεωργιάδη για τα ηλεκτρονικά ραντεβού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας