Αθήνα, 25°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
25°C
26.5° 21.2°
2 BF
60%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
22°C
24.0° 19.6°
2 BF
67%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
21°C
21.6° 18.8°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Αίθριος καιρός
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
20°C
19.9° 18.0°
0 BF
77%
Βέροια
Αίθριος καιρός
21°C
21.0° 19.9°
1 BF
69%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
17°C
17.4° 17.3°
2 BF
63%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
18°C
18.1° 18.1°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
21°C
22.2° 19.8°
2 BF
78%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
23°C
23.3° 21.8°
2 BF
56%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
24°C
24.4° 23.8°
2 BF
46%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
63%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.6° 20.6°
3 BF
82%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
20°C
21.9° 19.9°
0 BF
68%
Λαμία
Αίθριος καιρός
25°C
25.1° 19.5°
1 BF
59%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
24°C
24.8° 24.3°
3 BF
62%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
21°C
25.4° 19.8°
0 BF
55%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
23°C
22.7° 22.7°
2 BF
74%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
21°C
21.7° 19.7°
1 BF
90%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
15°C
14.9° 14.9°
2 BF
81%
ΜΕΝΟΥ
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Αποκαλυπτικό έγγραφο με οδηγίες προς το νοσοκομείο ενόψει του τελικού του Conference League. | (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Έγγραφο - φωτιά

Βάζουν σε επιφυλακή τον «Ευαγγελισμό» για τους VIP του Conference League

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής μπαίνει σε τριήμερη 24ωρη ετοιμότητα για να εξυπηρετεί κατά απόλυτη προτεραιότητα τους επισήμους.

Την ώρα που η κυβέρνηση της Ν.Δ. «ξηλώνει» το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέρα με τη μέρα και κρατάει μία προκλητική στάση απέναντι στις κραυγές απόγνωσης των υγειονομικών, αδιαφορώντας για τις ανάγκες σε στελέχωση και χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, ζητάει τώρα να περιθάλψουν και μάλιστα «κατά απόλυτη προτεραιότητα» τους VIP επισκέπτες της χώρας για τον τελικό του Conference League, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός με τη Φιορεντίνα.

Από τη μία η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη δύσκολη στιγμή ζητάει βοήθεια από ένα σύστημα υγείας που καθημερινά και διαχρονικά αποδυναμώνει με τις πολιτικές της και από την άλλη με τη γνωστή υπεροψία και αλαζονεία που την διακατέχει ζητάει να παρακάμψουν οι VIP τη σειρά του νοσοκομείου και να εξυπηρετηθούν «κατά απόλυτη προτεραιότητα».

Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», της 15ης Μαΐου, η οποία κοινοποιήθηκε στους διευθυντές και τμηματάρχες «[...] το νοσοκομείο τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα κατά τις 28,29 και 30/05/2024, για την αντιμετώπιση των VIP (διαπιστευμένων και φιλάθλων) [...] », ενώ όπως αναφέρει σε άλλο σημείο της «[...] τα περιστατικά τα οποία θα προσέλθουν θα πρέπει να καταγράφονται σε ξεχωριστή λίστα στο Γραφείο Κινήσεως και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέταση τους και διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, εφόσον χρειαστεί [...] ».

«Ενώ βλέπουμε καθημερινά τις εικόνες από τα επείγοντα των νοσοκομείων, όπου οι ασθενείς στοιβάζονται και περιμένουν με τις ώρες για να εξεταστούν, έκπληκτοι διαβάζουμε την απόφαση για την «κατά απόλυτη προτεραιότητα» εξέταση των VIP ασθενών της διοργάνωσης Conference», δηλώνει στην efsyn.gr η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ (Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά).

Η ίδια μιλάει για το «απαράδεκτο», της απόφασης: «Δεν μπορούν να υπάρχουν ασθενείς πολλών ταχυτήτων», μας λέει και υπογραμμίζει ότι «η Ιατρική διδάσκει την προτεραιότητα ανάλογα με τη βαρύτητα των περιστατικών, χωρίς κανένα περαιτέρω κριτήριο. Αυτό έχουμε μάθει».

Δείτε το σχετικό έγγραφο

Ευαγγελισμός

Δήλωση του προέδρου Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Γιώργου Φερεντίνου

«H απόφαση της διοικησης του Ευαγγελισμού είναι όχι μόνο προκλητική κι επικίνδυνη για το ήδη αποψιλωμένο και εξουθενωμενο προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και άκρως αντιεπιστημονική, όταν καλεί τους υγειονομικούς να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά με βάση την τσέπη ή το αξίωμα ή την αναγνωρισιμότητα τους κι όχι με επιστημονικά κριτήρια που οριοθετουν  τη σοβαρότητα των περιστατικών. 

Επιχειρούν να κρυφτεί «κάτω από το χαλί» η απαράδεκτη εικόνα των επισφαλών πολύωρων αναμονών στα ΤΕΠ του νοσοκομείου και η αγωνία των ασθενών να βρουν ένα κρεβάτι για νοσοκομειακή περίθαλψη. 

Αδιαφορούν πλήρως για τις συνθήκες εργασίας και την υγεία & ασφάλεια του προσωπικού που σε επίπεδο εφημερίας καλείται να δουλέψει σε  τριπλοβάρδια (απόγευμα-πρωί-νύχτα) για να είναι παρόντες στους ασθενείς την ώρα της ανάγκης τους, ή για να εξυπηρετούν 2 νοσηλευτές 70 ασθενείς στα τμήματα κ τους  ορόφους. 
Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά ότι η πολιτική που ακολουθείται στην Υγεία από υπουργείο και διοικήσεις είναι επικίνδυνη για την υγεία του λαού, αφού προτεραιότητα έχει ο ελίτ τουρισμός και όχι οι ασθενείς που έχουν χρυσοπληρώσει πολλες φορές -με εισφορές, άμεσους κι έμμεσους φόρους-  για την υγεία τους.

Καλούμε τους υγειονομικούς και το λαό μας να φτιάξουν την κοινωνική συμμαχία που μπορεί να σταθεί εμπόδιο απέναντι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Να παλέψουν για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγειας που θα καλύπτει κάθε ανάγκη σε πρόληψη, ΠΦΥ, διάγνωση και θεραπεία με σύγχρονους όρους όπως το επιτρέπει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας»

Για το ίδιο προκλητικό έγγραφο η Δήμητρα Σταματέλου, παθολόγος στον «Ευαγγελισμό», οργανωτική γραμματέας της ΟΕΝΓΕ  και  υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σχολιάζει:

«Η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, καλεί το προσωπικό σε 24ωρη και 3ήμερη ετοιμότητα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι VIP πλούσιοι ένοικοι των ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου της Αθήνας. Σ' ένα νοσοκομείο που λειτουργεί με δεκάδες κενά προσωπικού, που εφημερεύει σχεδόν καθημερινά (σε γενική κι πρωινή εφημερία), με τους ασθενείς να στοιβάζονται στα Επείγοντα, να περιμένουν ώρες ολόκληρες σε φορεία και στους διαδρόμους, προκειμένου να εξεταστούν και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις κι η εισααγωγή μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα το βράδυ.

»Σε ένα νοσοκομείο που το προσωπικό είναι στα όρια των αντοχών του, με burn out, με παραιτήσεις λόγω της εντατικοποίησης και που ο μισθός του νοσηλευτικού προσωπικού είναι λιγότερος από όσα θα πληρώσουν οι VIP "ασθενείς" για τη διαμονή τους. Μόνο ντροπή μπορεί να χαρακτηρίσει την απόλυτη προτεραιότητα που καλεί η διοίκηση να δώσουμε, με κριτήρια αξιωμάτων και τίτλων και όχι πραγματικού επείγοντος. Τη ίδια ώρα οι εικόνες των στοιβαγμένων ασθενών και του πανικόβλητου προσωπικού να τρέχει να προλάβει να περιθάλψει να είναι η "κανονικότητα" για τους πολλούς σε όλα τα νοσοκομεία της αττικής. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αφήνουν τελευταίες τις ανάγκες του λαού για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού προτεραιότητα έχουν οι φιέστες, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και η εξυπηρέτηση των εχόντων.Μόνο ο λαός μπορεί να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση προς όφελος του, με κριτήριο τις δικές του ανάγκες, τη ζωή και την υγεία του».

Πύρινη ανακοίνωση από την ΟΕΝΓΕ

Το θέμα ανέδειξε με μια εκρηκτική ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος δείχνοντας δύο φωτογραφίες με την κόλαση που επικρατεί για τους ασθενείς στα νοσοκομεία και υπογραμμίζοντας «για την πλέμπα ράντζα και αναμονές, για τους προυχοντες δημόσια νοσοκομεία σε prive λειτουργία, κατά προτεραιότητα και με ξεχωριστή καταγραφή γιατί έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας τα πράγματα. Αυτούς υπηρετούν και γι αυτούς δουλεύουν. Τα υπόλοιπα περί δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ντροπή»

Αναλυτικά

«Είσαι εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, κανονικός άνθρωπος; αν αρρωστήσεις κάτω αριστερά, στην εικόνα, σε φορείο μαζί με άλλους ποιος ξέρει πόσους ασθενείς, σα σαρδέλα παστωμένος στο ΤΕΠ περιμένοντας ώρες να εξεταστείς με το προσωπικό να κάνει ακροβατικά για να μπορέσει να σε προσεγγίσει. Αν είσαι vip, πλούσιος, θεατής του τελικού ποδοσφαίρου απ τους λίγους και κάτοικος ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου κάτω δεξιά στην εικόνα. Ευαγγελισμός μόνο για σένα. Κατά προτεραιότητα (άσχετα του τι έχεις) και με το προσωπικό (αυτό το ίδιο εξουθενωμενο που τις άλλες μέρες κάνει ακροβατικά) σε τριήμερη ετοιμότητα ασχέτως αν έχει να πάρει ρεπό η άδεια μήνες, η αν έχει κάνει απανωτές εξοντωτικες εφημερίες.

Δυο εικόνες χίλιες λέξεις. Για την πλέμπα ράντζα και αναμονές, για τους προυχοντες δημόσια νοσοκομεία σε prive λειτουργία, κατά προτεραιότητα και με ξεχωριστή καταγραφή γιατί έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας τα πράγματα. Αυτούς υπηρετούν και γι αυτούς δουλεύουν. Τα υπόλοιπα περί δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Ντροπή»


Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Βάζουν σε επιφυλακή τον «Ευαγγελισμό» για τους VIP του Conference League

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας