• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    20°C 16.6°C / 21.9°C
    0 BF
    72%
  • Θεσσαλονίκη
    Αίθριος καιρός
    19°C 15.5°C / 19.8°C
    1 BF
    74%
  • Πάτρα
    Αίθριος καιρός
    19°C 13.0°C / 18.8°C
    1 BF
    84%
  • Ιωάννινα
    Αίθριος καιρός
    10°C 9.9°C / 9.9°C
    0 BF
    100%
  • Αλεξανδρούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    16°C 15.9°C / 16.3°C
    1 BF
    88%
  • Βέροια
    Αίθριος καιρός
    18°C 16.8°C / 18.2°C
    1 BF
    65%
  • Κοζάνη
    Αίθριος καιρός
    13°C 13.4°C / 14.5°C
    2 BF
    82%
  • Αγρίνιο
    Αίθριος καιρός
    17°C 16.8°C / 16.8°C
    1 BF
    84%
  • Ηράκλειο
    Αίθριος καιρός
    16°C 15.8°C / 19.9°C
    0 BF
    67%
  • Μυτιλήνη
    Αίθριος καιρός
    18°C 17.3°C / 17.9°C
    0 BF
    82%
  • Ερμούπολη
    Αίθριος καιρός
    19°C 19.4°C / 19.8°C
    2 BF
    55%
  • Σκόπελος
    Αυξημένες νεφώσεις
    21°C 20.7°C / 20.7°C
    2 BF
    82%
  • Κεφαλονιά
    Αίθριος καιρός
    19°C 18.7°C / 18.7°C
    1 BF
    79%
  • Λάρισα
    Ελαφρές νεφώσεις
    14°C 13.9°C / 17.3°C
    0 BF
    94%
  • Λαμία
    Αίθριος καιρός
    20°C 14.5°C / 20.5°C
    1 BF
    62%
  • Ρόδος
    Αίθριος καιρός
    19°C 19.3°C / 19.8°C
    3 BF
    66%
  • Χαλκίδα
    Αίθριος καιρός
    18°C 16.8°C / 20.3°C
    0 BF
    79%
  • Καβάλα
    Ελαφρές νεφώσεις
    15°C 15.3°C / 15.3°C
    0 BF
    82%
  • Κατερίνη
    Αίθριος καιρός
    18°C 14.7°C / 18.9°C
    2 BF
    96%
  • Καστοριά
    Αίθριος καιρός
    13°C 13.3°C / 13.3°C
    1 BF
    87%

Βιολογικό ψωμί με θαλασσινό αλάτι

ΕΦ.ΣΥΝ.

Βιολογικό καινοτόμο συσκευασμένο ψωμί

  • A-
  • A+

Με την επωνυμία «Αρτοθαλασσιές», φοιτήτριες του ΤΕΙ Θεσσαλίας δημιούργησαν ένα βιολογικό καινοτόμο συσκευασμένο ψωμί, προϊόν αρτοποιίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, χωρίς συντηρητικά. Αναπτύχθηκε στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ, το οποίο μάλιστα συμμετείχε στον Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2015 του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχανιών Τροφίμων) τον περασμένο Ιούνιο.

Ειδικότερα, το προϊόν ανέπτυξαν οι φοιτήτριες Δήμητρα Κυριαζή, Μαρία Σιδηροπούλου και Γεωργία Χριστοδουλοπούλου υπό την καθοδήγηση του Θεοφάνη Γεωργόπουλου, Καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και σε συνεργασία και υποστήριξη με διάφορες εταιρείες.

Οι «Αρτοθαλασσιές», όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-MΠE, ο κ. Γεωργόπουλος, είναι ένα βιολογικό καινοτόμο συσκευασμένο ψωμί, προϊόν αρτοποιίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, χωρίς συντηρητικά.

Τα συστατικά του ψωμιού είναι τα εξής: βιολογικό αλεύρι (από βιολογικό σκληρό και βιολογικό μαλακό σίτο), προστιθέμενη φυτική ίνα που είναι η ινουλίνη από αγκινάρα, μαγιά, βιολογικό σουσάμι και θαλασσινό νερό (νερό που περιέχει θαλασσινό αλάτι).

Η καινοτομία του προϊόντος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πλήρης αντικατάσταση του νερού και του μαγειρικού άλατος από θαλασσινό νερό. Το θαλασσινό νερό έχει επεξεργαστεί, προσθέτει ο κ. Γεωργόπουλος, αποστειρωθεί ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του πόσιμου νερού σύμφωνα με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία. Η προστιθέμενη ινουλίνη αγκινάρας συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου, του μαγνησίου και του σιδήρου.

Η προσθήκη ινουλίνης από αγκινάρα και θαλασσινού νερού δίνει, δεν παραλείπει ο ίδιος να σημειώσει, εξαιρετικό άρωμα και γεύση, υπέροχο χρώμα ψίχας και κρούστας. Το ψωμί μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε τρεις ημέρες εφόσον αποθηκευτεί σε δροσερό και ξηρό μέρος. Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε πλαστικά κουτιά πολυαιθυλενίου (PET). Έχει παρασκευαστεί σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία: κώδικα τροφίμων και ποτών, κανονισμοί 852/2004 (υγιεινή τροφίμων), 1169/2011 (επισήμανση τροφίμων), 1129/2011 (για τα πρόσθετα τροφίμων), 1924/2006 (για τους ισχυρισμούς διατροφής).

Αξίζει να τονιστεί, αναφέρει επίσης στη συνέχεια ο κ. Γεωργόπουλος, ότι το θαλασσινό νερό που έχει χρησιμοποιηθεί περιέχει θαλασσινό αλάτι που είναι το μόνο πλήρες αλάτι που περιέχει περισσότερα από 90 ιχνοστοιχεία στοιχεία π.χ. μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο που είναι απαραίτητα για την κατάλληλη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Οπότε έχουμε ένα προϊόν με ιδιαίτερο στη γεύση και άρωμα λόγω της χρήσης του θαλασσινού νερού.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΓΕΙΑ
Υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων στην εξεταστική
Η εξέλιξη της επιδημίας στα ΑΕΙ κατά τη διάρκεια της εξεταστικής φαίνεται να διαψεύδει την επιλογή της κυβέρνησης αλλά και των πρυτανικών αρχών για υποτίμηση της δυναμικής της επιδημίας και καθησυχασμό.
Υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων στην εξεταστική
ΥΓΕΙΑ
Εκθεση-«καμπανάκι» για την εξεταστική στα ΑΕΙ
Η έκθεση δείχνει υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων το δεύτερο τριβδόμαδο λειτουργίας του ΑΠΘ, αύξηση που ακολουθεί την αντίστοιχη των κρουσμάτων στην κοινότητα.
Εκθεση-«καμπανάκι» για την εξεταστική στα ΑΕΙ
ΥΓΕΙΑ
Κρούσματα στο ΑΠΘ
Ο πρύτανης, αν και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης, φαίνεται να λειτουργεί ως απλός παρατηρητής, παρά τις εκκλήσεις να ανοίξουν και άλλες γραμμές διανομής του φαγητού.
Κρούσματα στο ΑΠΘ
ΥΓΕΙΑ
Το θέατρο του παραλόγου στη Θεσσαλονίκη
Συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, συνωστισμός στα Πανεπιστήμια, ουρές στις λέσχες σίτισης, ενώ ξεχειλίζουν οι ΜΕΘ και το ΕΣΥ γίνεται πάλι μονοθεματικό εξαιτίας και των αναστολών εργασίας.
Το θέατρο του παραλόγου στη Θεσσαλονίκη
ΥΓΕΙΑ
Covid-19: Φοιτητές Ιατρικής βοηθούν εθελοντικά στο «Σωτηρία»
Στο κάλεσμα της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΑ «Η Σωτηρία» ανταποκρίθηκαν φοιτητές της Ιατρικής Σχολής που συμβάλουν στη διαχείριση των ασθενών με Covid-19.
Covid-19: Φοιτητές Ιατρικής βοηθούν εθελοντικά στο «Σωτηρία»
ΥΓΕΙΑ
Ανοιχτές εστίες ζητούν και οι φοιτητές της Μυτιλήνης
Την ΚΥΑ που ζητά από τους φοιτητές να εγκαταλείψουν τις εστίες καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους φοιτητές του Παν. Αιγαίου, που λένε ότι με τον τρόπο αυτό δεν προστατεύονται ούτε οι ίδιοι ούτε οι οικογένειές...
Ανοιχτές εστίες ζητούν και οι φοιτητές της Μυτιλήνης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας