• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 13.1°C / 15.7°C
  2 BF
  80%
 • Θεσσαλονίκη
  Ομίχλη
  12°C 9.6°C / 12.8°C
  2 BF
  88%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.3°C / 15.5°C
  2 BF
  74%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.1°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.4°C / 13.9°C
  1 BF
  88%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.0°C / 10.0°C
  2 BF
  86%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.4°C
  1 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 12.4°C
  1 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 13.8°C / 16.8°C
  4 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 12.3°C
  2 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.5°C / 16.4°C
  3 BF
  66%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  1 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  2 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 13.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.5°C / 14.0°C
  0 BF
  83%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.8°C / 14.3°C
  1 BF
  81%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 15.3°C
  0 BF
  78%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.1°C / 12.1°C
  1 BF
  93%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 12.3°C
  1 BF
  98%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.6°C / 8.6°C
  0 BF
  84%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στις τραγικές ελλείψεις απαντούν με... ρουσφέτια

 • A-
 • A+
Αδιανόητες καταστάσεις στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ⫸ Στο νοσοκομείο στις Σέρρες προσελήφθη καρδιολόγος η οποία πήρε κατευθείαν απόσπαση για τους Μολάους παρά τις αντιρρήσεις της ΥΠΕ και του διοικητή ● Την ίδια ώρα διαγράφουν τις οφειλόμενες άδειες των γιατρών γιατί δεν μπορούν να τις δώσουν... ● Στην Κοζάνη δεν έχουν ακτινολόγο για να διαβάζει τις μαγνητικές τομογραφίες και το νοσοκομείο αδυνατεί να εξυπηρετήσει εξωτερικούς ασθενείς, ενώ στο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν σήμερα κινητοποίηση για την κλινική ΩΡΛ που έχει μείνει με έναν γιατρό.

Αδιανόητες καταστάσεις στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Ο διοικητής του νοσοκομείου «καρφώνει» το… υπουργείο για γιατρό, η οποία μόλις προσελήφθη έλαβε απόσπαση για τους Μολάους(!), παρά την αντίθετη γνώμη της αρμόδιας ΥΠΕ και του ιδίου.

Κι ακόμη, το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης βρίσκει ιδιώτη ακτινολόγο να διαβάζει τις εξετάσεις του Μαγνητικού Τομογράφου με τη διαδικασία που είχε ακολουθηθεί τις μέρες έντασης της πανδημίας, ενώ στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης υπάρχει κινητοποίηση σήμερα, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τη διάλυση της ΩΡΛ κλινικής. Ερώτηση στη Βουλή και για τη σταδιακή αποψίλωση του «Θεαγένειου» αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σέρρες

Αφωνοι οι δημοσιογράφοι στις Σέρρες άκουγαν τον διοικητή του νοσοκομείου, Νίκο Φαρμάκη, να λέει ότι γιατρός καρδιολόγος διεκδίκησε θέση σε διαγωνισμό, προκειμένου όμως, όπως είπε, όχι να μείνει στις Σέρρες, αλλά «να γίνει δημόσιος υπάλληλος και να φύγει στους Μολάους, για να είναι μαζί με τον σύζυγό της». Κι όλα αυτά, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε ο ίδιος και η αρμόδια ΥΠΕ, αφού, κατά τον κ. Φαρμάκη, «έφυγε η γιατρός για τρεις μήνες και δύσκολα μάλλον θα ξαναγυρίσει. Ούτε εμείς καταλάβαμε πώς έγινε αυτή η απόσπαση, και από εμάς υπήρξε αντίδραση και από την ΥΠΕ, αλλά ήταν λίγο… παραπάνω(!) από όλους μας και, δυστυχώς, έγινε».

Ρωτούν οι δημοσιογράφοι που δεν τους έφτασε το υπονοούμενο: «Δηλαδή από το υπουργείο η παρέμβαση;» και η απάντηση: «Ε, μάλλον, ναι…» (σημ.: δηλαδή μπορεί να ήταν «παραπάνω» και από το υπουργείο;). Κι έτσι έμεινε ξεκρέμαστο το ερώτημα των συναδέλφων «δηλαδή μείναμε πάλι ξεκρέμαστοι;». Πώς καλύπτονται τα τεράστια κενά (αναισθησιολόγων και καρδιολόγων) στο νοσοκομείο Σερρών; «Ερχονται από άλλα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και καλύπτουν τα κενά», λέει ο διοικητής που, όταν τον ρωτούν «πόσο θα κρατήσει αυτό, μήνες;», απαντά «δεν ξέρω».

Την ίδια στιγμή, πάντως, το νοσοκομείο Σερρών ξέρει να… ανταμείβει τις θυσίες των γιατρών του. Σύμφωνα με την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, τους διαγράφουν τις οφειλόμενες άδειες, γιατί δεν μπορούν να τις δώσουν, αφού «την τελευταία διετία υπήρχε για πολλούς μήνες αναστολή κανονικών αδειών για το υγειονομικό προσωπικό. Είναι τέτοια η υποστελέχωση, που, αν οι γιατροί παίρναμε το σύνολο των ρεπό και αδειών που ο νόμος ορίζει, θα έπρεπε ο καθένας από εμάς να λείπει από την εργασία του 5,5 μήνες κάθε χρόνο». Ωραίο χειροκρότημα εισέπραξαν για τον κόπο τους!

Κοζάνη

Στην Κοζάνη έχουν πρόβλημα με την… ανάγνωση των μαγνητικών τομογραφιών. Από Μάρτιο καταγραφόταν ότι «εδώ και μήνες ο μαγνητικός τομογράφος του Μαμάτσειου, ο μοναδικός στη Δυτική Μακεδονία, δεν μπορεί να δεχτεί εξωτερικούς ασθενείς. Καλύπτονται μόνο οι εσωτερικές ανάγκες, ούτε καν οι καρκινοπαθείς. Από τους τέσσερις ακτινολόγους της κλινικής, ένας μόνο μπορεί να διαβάσει μαγνητικές, με την εκπαίδευση του διευθυντή της κλινικής να μην ολοκληρώνεται ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι να μην κλείνονται καν ραντεβού για εξωτερικούς ασθενείς, λόγω έλλειψης γιατρών» (prlogos.gr).

Και πώς λύνουν το πρόβλημα; Με πρόσκληση ενδιαφέροντος «για συνεργασία»(;) και «με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών» (το γνωστό διχίλιαρο και έξτρα αμοιβή για εφημερίες) και προθεσμία υποβολής αιτήσεων «δύο εργάσιμες ημέρες, Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19.5.2022».

Διαδίδεται ότι βρέθηκε γιατρός από την Εδεσσα, αλλά μένει να λυθεί ένα… κρυπτογραφικό πρόβλημα, διότι θα είναι δύσκολο αφενός να είναι μονίμως στο νοσοκομείο, αφετέρου, για να του στέλνουν τις μαγνητικές, απαιτείται προστασία προσωπικών δεδομένων. Εχουν και τους υγειονομικούς σε αναστολή, που τους κολλάνε καταγγελίες στα κάγκελα, ότι θέλουν να πάρουν τον Μαγνήτη από το Μαμάτσειο και να τον πάνε Πτολεμαΐδα.

Θεσσαλονίκη

Νοσοκομείο Παπανικολάου, Θεσσαλονίκη

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Κινητοποίηση γιατρών και νοσηλευτών, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο «Παπανικολάου». Οι λόγοι εξηγούνται με σαφήνεια από την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης: «Η συνολική λειτουργία της κλινικής ΩΡΛ τίθεται ουσιαστικά σε αμφιβολία, μένοντας με ΕΝΑΝ μόνο ειδικό ιατρό! Το προηγούμενο έτος, αποχώρησαν 2 ιατροί, είτε σε σύνταξη είτε για άλλη θέση. Ενώ αναμένεται άμεσα να φύγουν άλλοι 3, λόγω σύνταξης και παραιτήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει μόνο ένας μόνιμος γιατρός! Ολα αυτά σε γνώση της Διοίκησης και όλων των αρμοδίων, που δεν έχουν κάνει καμιά κίνηση για να καλυφθούν άμεσα οι 4 κενές από τις συνολικά 6 οργανικές θέσεις».

Η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δώρα Αυγέρη, μαζί με 32 ακόμη συναδέλφους της περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το «Θεαγένειο» αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σταχυολογώντας: «Στη νοσηλευτική υπηρεσία, από τις 313 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις νοσηλευτών, 85 είναι κενές (…) εξαιτίας της συνεχιζόμενης απόσπασης αναισθησιολόγων από το Θεαγένειο σε άλλα νοσοκομεία, από τον Ιούνιο μειώνονται κατά 20% τα χειρουργεία». Πάει να πει «οι ασθενείς θα πρέπει να περιμένουν ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την ογκολογική επέμβασή τους, αν δεν διαθέτουν τα χρήματα για να προσφύγουν στον ιδιωτικό τομέα»!

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΥΓΕΙΑ
Στις τραγικές ελλείψεις απαντούν με... ρουσφέτια
Στην Κοζάνη δεν έχουν ακτινολόγο για να διαβάζει τις μαγνητικές τομογραφίες και το νοσοκομείο αδυνατεί να εξυπηρετήσει εξωτερικούς ασθενείς, ενώ στο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν σήμερα...
Στις τραγικές ελλείψεις απαντούν με... ρουσφέτια
ΥΓΕΙΑ
Εικόνα της απομείωσης του ΕΣΥ
Φωτογραφία του παραλυτικού αδιεξόδου εντός του οποίου βρίσκεται ολόκληρο το ΕΣΥ αποτελεί το ανενεργό, κατά το ήμισυ, εδώ και περίπου έναν χρόνο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου «Παπανικολάου».
Εικόνα της απομείωσης του ΕΣΥ
ΥΓΕΙΑ
«Νοσεί» η Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Κοζάνης
Η κλινική εδώ και μήνες δουλεύει συνεχώς μόνο με 2 παιδιάτρους, ενώ διενεργείται ήδη έρευνα από την Εισαγγελία Κοζάνης για σειρά ζητημάτων που αφορούν το νοσοκομείο.
«Νοσεί» η Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Κοζάνης
ΥΓΕΙΑ
Εμφραγμα... στην καρδιολογική κλινική
Λύσεις του ποδαριού με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία, τραγικές καταστάσεις όταν υπάρχει εφημερία και «γαλάζιες» πολιτικές κόντρες.
Εμφραγμα... στην καρδιολογική κλινική

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας