• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.4°C / 29.7°C
  2 BF
  46%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.3°C / 29.4°C
  3 BF
  58%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.7°C / 29.9°C
  2 BF
  61%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  3 BF
  39%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  0 BF
  44%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 29.0°C
  2 BF
  54%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 25.4°C / 25.4°C
  2 BF
  41%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.3°C / 26.3°C
  0 BF
  51%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.8°C / 29.3°C
  2 BF
  48%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.6°C / 26.9°C
  2 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 27.2°C
  2 BF
  36%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.7°C / 26.7°C
  1 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.8°C / 26.8°C
  4 BF
  78%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 25.7°C / 27.9°C
  2 BF
  47%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 26.5°C / 29.4°C
  3 BF
  47%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.8°C / 27.7°C
  4 BF
  47%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.7°C / 29.9°C
  0 BF
  33%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 25.3°C / 25.3°C
  2 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 26.4°C / 28.7°C
  2 BF
  81%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 22.6°C / 22.6°C
  2 BF
  57%

Από παλαιότερη κινητοποίηση υγειονομικών στην πύλη του νοσοκομείου «Παπανικολάου»

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διαλύουν την ΩΡΛ κλινική στο «Παπανικολάου»

 • A-
 • A+
Προς αναστολή της λειτουργίας της λόγω έλλειψης γιατρών ● Χωρίς ΩΡΛ χειρουργική για παιδιά κινδυνεύει να μείνει το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα ● Απολύουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου για να δώσουν τη δουλειά σε εργολάβο.

Κύμα διαμαρτυριών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για αποδυνάμωση κλινικών, όπως στην ΩΡΛ του «Παπανικολάου», για τα κενά στις οργανικές θέσεις αλλά και για τις επαπειλούμενες σχεδόν 40 απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε καθαριότητα και φύλαξη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της πόλης.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καταγγέλλει «την προωθούμενη διάλυση της ΩΡΛ κλινικής του “Παπανικολάου”, η οποία ουσιαστικά αναστέλλει τη λειτουργία της (γενική εφημερία και επείγοντα χειρουργεία) λόγω της τραγικής έλλειψης μόνιμων γιατρών» αφού «η συνολική λειτουργία της κλινικής τίθεται ουσιαστικά σε αμφιβολία, μένοντας με έναν μόνο ειδικό ιατρό!». Μάλιστα την προηγούμενη χρονιά είχαν αποχωρήσει 2 γιατροί και τώρα φεύγουν για λόγους συνταξιοδότησης ή παραίτησης άλλοι τρεις!

Η ΕΝΙΘ υπογραμμίζει τις συνέπειες διάλυσης μιας κλινικής με πορεία 33 χρόνων, με πρωτοποριακό έργο, με κάλυψη χιλιάδων περιστατικών της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. «Η υπολειτουργία της κλινικής θα έχει τεράστιο αντίκτυπο, οδηγώντας σε αύξηση στις λίστες αναμονής και την ταλαιπωρία και επιδείνωση των ασθενών, καθώς και τη διακοπή της εκπαίδευσης των νέων ειδικευόμενων ιατρών. Ακόμα περισσότερο που με τη διακοπή της λειτουργίας της κλινικής δεν θα υπάρχει καμιά ΩΡΛ χειρουργική κλινική για παιδιατρικά περιστατικά στο δημόσιο σύστημα υγείας σε όλη τη Β. Ελλάδα!».

Χθες το απόγευμα και μετά την ανακοίνωση της ΕΝΙΘ ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, με δηλώσεις του σε ιστοσελίδες (grtimes.gr), προσπάθησε να απαλύνει τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί λέγοντας ότι «ήδη, από εχθές, ολοκληρώθηκε η πρόσληψη δύο επικουρικών γιατρών στην ΩΡΛ κλινική». Μόνο που η ΕΝΙΘ ζητά «να καλυφθούν άμεσα οι 4 κενές από τις συνολικά 6 οργανικές θέσεις» και σχολιάζει πως «έτσι μάλλον αντιλαμβάνεται η διοίκηση του νοσοκομείου, της ΥΠΕ, το υπουργείο την “αναβάθμιση” του ΕΣΥ. Λειτουργία με το ελάχιστο προσωπικό, κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς». Σχολιάζοντας πως αυτά που συμβαίνουν «λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το “Νέο ΕΣΥ”» αποδεικνύουν «ότι οι τεράστιες λίστες αναμονής -που δήθεν ήταν ο σκοπός της κυβέρνησης να μειώσει- είναι δημιουργία της ίδιας της λειτουργίας του ΕΣΥ με τη λογική του κόστους», η ΕΝΙΘ καλεί σωματεία και φορείς της πόλης σε συγκέντρωση την Πέμπτη 2/6 στις 12.00 στην πύλη του Νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Στο Ψυχιατρείο

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι 40 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, καταγγέλλοντας τη διοίκηση ότι τους απολύει παραχωρώντας την υπηρεσία σε εργολάβο, παρότι έχουν εργαστεί 3,5 χρόνια στον τομέα αυτό και παρότι «ο αριθμός των εργαζομένων που προσλήφθηκε με ΣΟΧ ήταν εξ αρχής πολύ λιγότερος από τον αναγκαίο αριθμό, μόλις 48 για ένα νοσοκομείο που οι δομές του απλώνονται κυριολεκτικά σε όλη τη Θεσσαλονίκη».

Οπως λένε, «λόγω συνταξιοδοτήσεων αλλά και του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους, φτάσαμε να είμαστε λιγότεροι από 40, δουλεύοντας εξαντλητικά συνεχόμενα ωράρια και καλύπτοντας 2-3 ή και 4 δομές στη βάρδια, με τις απαιτήσεις για καθαριότητα και απολύμανση να έχουν πολλαπλασιαστεί εν μέσω πανδημίας και με τμήμα νοσηλείας για Covid-19 στην ευθύνη μας. Ρεπό και άδειες μόνο με κυάλια, ενώ βέβαια το κόστος των μετακινήσεων για δομές εκτός συγκροτήματος ήταν με δική μας επιβάρυνση». Οπως λένε, η διοίκηση δίνει τώρα 400.000 ευρώ περισσότερα για τις ίδιες υπηρεσίες, ενώ αυτοί όταν είχαν ελλείψεις ακόμη και σε υλικά έφτασαν «να φέρνουμε σάκους απορριμμάτων από το σπίτι μας πολλές φορές…».

Φασιστική ομάδα από τα ΕΠΑΛ στα νοσοκομεία

Το σήμα κατατεθέν της ΕΝΕΘ και ένα από τα απειλητικά μηνύματα

Καταγγελία της ΕΝΙΘ για προσπάθεια τρομοκράτησης γιατρών με απειλητικά μηνύματα και τρικάκια

Τη δράση φασιστικής ομάδας και τις απειλές κατά συναδέλφου τους γιατρού στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» καταγγέλλει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). Ομάδα περίπου πέντε νεαρών της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης (ΕΝΕΘ) ανήρτησε και βίντεο στο τουίτερ να ρίχνουν τρικάκια στην αυλή του νοσοκομείου και να απειλούν γιατρό ο οποίος δήθεν δεν είχε προσέλθει σε ραντεβού με ασθενή.

Τα τρικάκια, ανελλήνιστα ως συνήθως, αναφέρουν σε δική τους σύνταξη ότι «θα εκτελεστούν οι νομικές διαδικασίες, ώστε να αναληφθούν οι ευθύνες στο γιατρό» και «η ομάδα μας έχει και κοινωνικό αντίκτυπο. Δεν είμαστε μόνο για τα εθνικά θέματα. Οποιος κάνει μαλακία θα την πληρώνει». Η ΕΝΙΘ καταγγέλλει «τις απειλές και την προσπάθεια τρομοκράτησης που δέχονται γιατροί του «Παπαγεωργίου» από θρασύδειλα φασιστοειδή» και σημειώνει ότι «η φασιστική ομάδα ΕΝΕΘ στοχοποιεί και εκφοβίζει συναδέλφους με απειλητικά προσωπικά και δημόσια μηνύματα (προσωπικά e-mails με απειλές, τρικάκια στο «Παπαγεωργίου»)». Οπως τονίζει η Ενωση, «αποδεικνύεται ότι σκοπός τους είναι να συσκοτίσουν την πραγματική αιτία της ταλαιπωρίας των ασθενών που είναι οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ», ενώ παράλληλα «οι μνήμες από τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας θρασύδειλων φασιστοειδών στα ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης είναι ακόμα νωπή». Η ΕΝΙΘ καλεί «τις αρχές, το υπουργείο και τη διοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΓΕΙΑ
Με μέτρα - ασπιρίνες απέναντι στο χάος θανάτου της πανδημίας
Το «Ιπποκράτειο», έκλεινε χθες το πρωί μία ακόμη δραματική εφημερία με τους λίγους όρθιους γιατρούς να εξετάζουν πάνω από 700 προσερχόμενους.
Με μέτρα - ασπιρίνες απέναντι στο χάος θανάτου της πανδημίας
ΥΓΕΙΑ
Το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα διασωληνωμένο σε θάλαμο... αδιαφορίας και επικοινωνιακής διαχείρισης
Οι πέντε θάνατοι διασωληνωμένων ασθενών με Covid εκτός ΜΕΘ -στο ΑΧΕΠΑ και το «Παπανικολάου»- το Σαββατοκύριακο που πέρασε ανέδειξε σε όλη του την έκταση το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και την αδυναμία του...
Το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα διασωληνωμένο σε θάλαμο... αδιαφορίας και επικοινωνιακής διαχείρισης
ΥΓΕΙΑ
Το θέατρο του παραλόγου στη Θεσσαλονίκη
Συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, συνωστισμός στα Πανεπιστήμια, ουρές στις λέσχες σίτισης, ενώ ξεχειλίζουν οι ΜΕΘ και το ΕΣΥ γίνεται πάλι μονοθεματικό εξαιτίας και των αναστολών εργασίας.
Το θέατρο του παραλόγου στη Θεσσαλονίκη
ΥΓΕΙΑ
Η ατιμωρησία… καλά κρατεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»
Οι πολίτες καταγγέλλουν, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν, αλλά το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και η 3η Υγ. Περιφέρεια κωλυσιεργούν όσον αφορά την επιβολή όσων προβλέπει ο νόμος…
Η ατιμωρησία… καλά κρατεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»
ΥΓΕΙΑ
ΕΣΥ: είν’ ένα σύστημα που το αλυσοδένουνε
​Υγεία στα... κάγκελα! Δυσάρεστες καταστάσεις αντιμετώπισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επισκεπτόμενος χθες νοσοκομειακά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, που περιελάμβαναν από στάσεις εργασίας... έως τον πρόεδρο...
ΕΣΥ: είν’ ένα σύστημα που το αλυσοδένουνε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προεκλογικά πυροτεχνήματα για το ΕΣΥ που αργοπεθαίνει
Την κατασκευή νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου εξήγγειλε η κυβέρνηση, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς να καθορίζονται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και χρηματοδοτικοί πόροι.
Προεκλογικά πυροτεχνήματα για το ΕΣΥ που αργοπεθαίνει

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας