• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 10.3°C / 15.7°C
  2 BF
  86%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.1°C / 11.6°C
  1 BF
  83%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.0°C / 12.7°C
  2 BF
  75%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 6.9°C / 9.4°C
  1 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 9.6°C
  2 BF
  87%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 8.0°C / 10.9°C
  0 BF
  86%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 4.4°C / 7.3°C
  1 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.7°C / 11.7°C
  1 BF
  89%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.7°C
  2 BF
  85%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.8°C
  1 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 15.4°C
  3 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  2 BF
  74%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  0 BF
  94%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 9.5°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 8.5°C / 11.2°C
  1 BF
  95%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.8°C / 17.7°C
  1 BF
  79%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 13.8°C
  1 BF
  82%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.3°C / 11.0°C
  2 BF
  83%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.7°C / 11.7°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.7°C / 7.7°C
  1 BF
  88%
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αποδυναμώνουν τα «Παίδων» με μετακινήσεις παιδιάτρων

 • A-
 • A+
Οι 16 ειδικευόμενοι παιδίατροι μετακινούνται από τα «Αγία Σοφία», «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αλεξάνδρα» για να στελεχώσουν το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας».

Τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΣΥ με «χιλιάδες προσλήψεις» σκοντάφτουν πάνω στη δεινή πραγματικότητα. Τελευταίο παράδειγμα, οι 16 αναγκαστικές μετακινήσεις ειδικευόμενων παιδιάτρων από τα δύο «Παίδων» –«Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού»– αλλά και από το μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» για τη στελέχωση του Mega Εμβολιαστικού Κέντρου «Προμηθέας».

Μετακινήσεις για τις οποίες το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο νοσοκομειακών γιατρών της χώρας, η ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά), δήλωσε: «Η απόφαση αυτή μας βρίσκει αντίθετους και απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της! Απαιτούμε: να μη γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού, να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού για τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων και το Παίδων Πεντέλης να επιστρέψει στο πρόγραμμα 24ωρων εφημεριών».

Μετά τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο, η κυβέρνηση προχωρά στη μετακίνηση παιδιάτρων για τη στελέχωση του Mega Εμβολιαστικού Κέντρου «Προμηθέας», υπογραμμίζει η Ενωση. Συγκεκριμένα, με έγγραφο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στις 24 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η μετακίνηση 16 ειδικευόμενων παιδιάτρων από το Παίδων «Αγία Σοφία», το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για διάστημα ενός μήνα, ξεκινώντας από τις 27 Ιανουαρίου, για τη στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου.

Η ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζει ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί διορίζονται στα νοσοκομεία για να προσφέρουν και να εκπαιδεύονται, δεν έχουν υποχρέωση ούτε ευθύνη να εκτελούν ιατρικές πράξεις χωρίς την κάλυψη ειδικευμένου, εξουσιοδοτημένου γιατρού, δεν έχουν ούτε υποχρέωση ούτε ευθύνη να εκτελούν ιατρικές πράξεις εκτός του νοσοκομείου στο οποίο είναι διορισμένοι.

Είναι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου με σύμβαση ορισμένου χρόνου, δεν είναι αποσαφηνισμένο το καθεστώς αστικής τους ευθύνης στο συγκεκριμένο έγγραφο της 1ης ΥΠΕ, εξηγεί και διευκρινίζει ότι καλύπτει τους ειδικευόμενους των τριών νοσοκομείων να μη μεταβούν στο Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» και να παραμείνουν στα νοσοκομεία τους.

Από την πλευρά τους η συνέλευση των ειδικευόμενων παιδιάτρων του Παίδων «Αγία Σοφία» σε απόφασή της εξηγεί ότι στις τελευταίες εφημερίες του νοσοκομείου εξετάζονται ανά εφημερία 200 παιδιά στο παιδιατρικό, 70 παιδιά στα ιατρεία Covid-19 και εισάγονται συνολικά τουλάχιστον 80 παιδιά.

Η αναμονή των περιστατικών φτάνει ακόμη και τις πέντε ώρες, με τους ειδικευόμενους παιδιάτρους στα επείγοντα και στις κλινικές που υποδέχονται τις εισαγωγές να υπερβαίνουν συνεχώς τις δυνάμεις τους. «Ηδη οι ειδικευόμενοι δουλεύουμε με υπέρβαση ωραρίου, χρωστούμενα ρεπό, με σκοπό να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των παιδιατρικών ασθενών», υπογραμμίζουν. Επιπροσθέτως, υπάρχει αριθμός ειδικευομένων που ανά διαστήματα απουσιάζει λόγω νόσησης από Covid-19, επιβαρύνοντας την υπάρχουσα κατάσταση.

H υποστελέχωση των νοσοκομείων έχει άμεση συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας των παροχών υγείας στους παιδιατρικούς ασθενείς, αναφέρει η συνέλευση των ειδικευόμενων παιδιάτρων.

Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με τους ίδιους, θα οδηγήσει τις περισσότερες οικογένειες στον ιδιωτικό τομέα, καθότι ο γονέας θα έχει πλέον δύο επιλογές: ή θα περιμένει στην πολύωρη αναμονή των παιδιατρικών νοσοκομείων ή θα στραφεί στα μεγάλα παιδιατρικά ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία δεν νοσηλεύουν περιστατικά Covid-19. Οι παιδίατροι υπενθυμίζουν, τέλος, ότι η ευθύνη του εμβολιασμού είναι ζήτημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι των νοσοκομείων, που μέχρι τώρα έχουν σηκώσει όλο το βάρος των εμβολιασμών.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΥΓΕΙΑ
Μην πυροβολείτε τους γιατρούς
Εξαλλοι είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί με την απαράδεκτη επίθεση που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες εναντίον των υγειονομικών συνολικά η κυβέρνηση.
Μην πυροβολείτε τους γιατρούς
ΥΓΕΙΑ
Η γρίπη φέτος δεν αστειεύεται και μας ήρθε απειλητική
Η γρίπη εξαπλώνεται ταχύτατα στη χώρα και φέτος δεν αστειεύεται. Η ασθένεια και οι επιπλοκές της προκάλεσαν τον θάνατο 42 ανθρώπων στην Ελλάδα κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 και τη νοσηλεία 107 ασθενών σε...
Η γρίπη φέτος δεν αστειεύεται και μας ήρθε απειλητική
ΥΓΕΙΑ
Το Παίδων «Αγία Σοφία» ψυχορραγεί
Το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας αδυνατεί να πραγματοποιήσει τακτικά χειρουργεία επ' αόριστον λόγω ελλείψεων σε προσωπικό ● Ανάλογη κατάσταση και στα Γενικά Νοσοκομεία Κοζάνης και Νίκαιας.
Το Παίδων «Αγία Σοφία» ψυχορραγεί
ΥΓΕΙΑ
Το «Καραμανδάνειο» βάζει λουκέτο στις εφημερίες
Ο Δήμος Πατρέων διοργανώνει αύριο κινητοποίηση στις 19.30 στην πλατεία Γεωργίου και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Το «Καραμανδάνειο» βάζει λουκέτο στις εφημερίες
ΥΓΕΙΑ
Στα... επείγοντα η κατεδάφιση του ΕΣΥ
Η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση άρον άρον και με συνοπτικές διαδικασίες το νομοσχέδιο του Θ. Πλεύρη για τη δημόσια υγεία, με στόχο να ψηφιστεί μέχρι την Τετάρτη.
Στα... επείγοντα η κατεδάφιση του ΕΣΥ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας