• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 7.5°C / 10.8°C
  3 BF
  86%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 2.4°C / 6.3°C
  5 BF
  68%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.1°C / 9.4°C
  1 BF
  82%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 0.9°C / 3.3°C
  1 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.7°C / 6.9°C
  1 BF
  100%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 1.8°C / 4.9°C
  1 BF
  84%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C 0.4°C / 0.6°C
  3 BF
  80%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.3°C / 6.3°C
  0 BF
  92%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.7°C / 11.8°C
  3 BF
  84%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 9.6°C
  2 BF
  80%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.3°C / 12.4°C
  3 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  3 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.1°C / 10.1°C
  1 BF
  78%
 • Λάρισα
  Ομίχλη
  1°C 0.9°C / 3.4°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 3.5°C / 8.3°C
  1 BF
  79%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  2 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.7°C / 11.0°C
  1 BF
  93%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 7.1°C / 7.1°C
  1 BF
  85%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.5°C / 5.7°C
  1 BF
  88%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 0.5°C / 0.5°C
  2 BF
  86%
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Νέα επίθεση στην επιστράτευση γιατρών, από τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης

 • A-
 • A+

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την επιστράτευση ιδιωτών ιατρών και από τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, που καλεί τους υπεύθυνους του σχεδιασμού να δείξουν «στοιχειώδη ευθιξία και να παραιτηθούν», διότι όπως καταλήγουν «Δυστυχώς κύριοι....επτωχεύσατε! Και μαζί με εσάς κήρυξε πτώχευση οριστικά και η υπομονή μας».

Η παρακάτω ανακοίνωση έρχεται μετά από εκείνη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατήγγειλε ότι μεταξύ άλλων καλούνται γιατροί που εργάζονται σε ΜΕΘ τριών ιδιωτικών κλινικών της πόλης, που νοσηλεύουν και ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η λειτουργία, επιμένοντας πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όχι μόνο δεν αποδέχθηκε τις προτάσεις του, αλλά προχωρά σε ολέθρια λάθη.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

Η ανακοίνωση της επίταξης ιδιωτών ιατρών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των δυο νοσοκομείων της περιοχής αποτελεί το αποκορύφωμα της οργανωτικής και διαχειριστικής ανεπάρκειας της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ καθώς και των δυο διοικητών των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Η απουσία ενός συνολικού σχεδιασμού για την διαχείριση της πανδημικής κρίσης στην περιοχή μας, τόσο σε επίπεδο ΠΦΥ όσο και σε επίπεδο νοσοκομειακό, μας ήταν γνωστή από καιρό και μας οδήγησε πολλές φορές στο να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις ανεπάρκειες, τις αβλεψίες καθώς και τους εφησυχασμούς που κατά καιρούς δημιουργούσε η πανδημία, οδηγώντας όλους τους συντελεστές σε ανεπίτρεπτη ολιγωρία.

Ουδέποτε λάβαμε κάποια επίσημη έγγραφη αίτηση από την 3η ΥΠΕ για τις έκτακτες ανάγκες των δυο Νοσοκομείων, ουδέποτε γίναμε γνώστες του υποτιθέμενου σχεδίου δράσης το οποίο φυλάσσετε πιθανά ως άκρως απόρρητο και ουδέποτε ενημερωθήκαμε επίσημα από την ηγεσία του Υπουργείου για τον χρόνο και την ένταση της επίταξης.

Μέχρι που χθες ενημερωθήκαμε κι εμείς έκπληκτοι για την επίδοση των «φύλλων πορείας» στους ιδιώτες συναδέλφους μας δίχως να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τον Ι.Σ. και δίχως να έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την απόδοση κάποιου εύλογου χρονικού διαστήματος προκειμένου οι συνάδελφοι μας να τακτοποιήσουν τα άμεσα επαγγελματικά και προσωπικά τους ζητήματα, προτού αναλάβουν υπηρεσία. Επιπλέον δεν λήφθηκαν υπόψιν τα προβλήματα που θα προκύψουν με το κλείσιμο του περίπου 67% των παθολογικών, πνευμονολογικών ιατρείων της περιοχής και το πλήθος των ασθενών που εξυπηρετούνταν καθημερινά σε αυτά και τώρα θα συνωστίζονται στα Νοσοκομεία. Είναι δυστυχώς σημείο των τοπικών καιρών μας να καλούμαστε κάθε φορά να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και να αδυνατούμε να σχεδιάσουμε έστω με υποτυπώδη τρόπο ένα υποφερτό σύστημα διαχείρισης της κρίσης.

Ως ΙΣ καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την ανεπάρκεια όλων αυτών που κλήθηκαν σε τόσο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες να ασκήσουν ηγεσία και να λάβουν συλλογικές αποφάσεις. Η αδυναμία τους 2 χρόνια τώρα να ενισχύσουν ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και να δημιουργήσουν ένα σαφές και ξεκάθαρο πλαίσιο συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας καταδεικνύει πλέον με τον πιο εμφατικό τρόπο την αποτυχία συγκεκριμένων ανθρώπων που καταλαμβάνουν συγκεκριμένα αξιώματα. Και επιτέλους ας επιδείξουν οι άνθρωποι αυτοί μια στοιχειώδη ευθιξία και να παραιτηθούν. Δυστυχώς κύριοι....επτωχεύσατε! Και μαζί με εσάς κήρυξε πτώχευση οριστικά και η υπομονή μας! 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΥΓΕΙΑ
«Ποτάμι» ασθενών στα Επείγοντα
Για τις ΜΕΘ ούτε λόγος, αφού οι διασωληνωμένοι σε αίθουσες χειρουργείων, που έχουν μετατραπεί σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, είναι δεκάδες.
«Ποτάμι» ασθενών στα Επείγοντα
ΥΓΕΙΑ
Στην εντατική το ΕΣΥ με 2.700 υγειονομικούς σε καραντίνα
Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απόφαση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την επιστροφή στα νοσοκομεία, ύστερα από πενθήμερη καραντίνα, των νοσούντων από Covid υγειονομικών χωρίς αρνητικό τεστ.
Στην εντατική το ΕΣΥ με 2.700 υγειονομικούς σε καραντίνα
ΥΓΕΙΑ
«Εχει αρχίσει σιγά σιγά η διάλυση της δωρεάν δημόσιας υγείας»
Η τροχαία κλήθηκε σε κινητοποίηση νοσοκομειακών στα Γρεβενά που είχε αποφασίσει η γενική συνέλευση των γιατρών και με την οποία ήθελαν να καταγγείλουν την υποστελέχωση του νοσοκομείου.
«Εχει αρχίσει σιγά σιγά η διάλυση της δωρεάν δημόσιας υγείας»
ΥΓΕΙΑ
Στις τραγικές ελλείψεις απαντούν με... ρουσφέτια
Αδιανόητες καταστάσεις στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ⫸ Στο νοσοκομείο στις Σέρρες προσελήφθη καρδιολόγος η οποία πήρε κατευθείαν απόσπαση για τους Μολάους
Στις τραγικές ελλείψεις απαντούν με... ρουσφέτια
ΥΓΕΙΑ
Δεν έχετε ενδείξεις; Εχουμε αποδείξεις
Αποστομωτική διάψευση στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ και τα στοιχεία που δήθεν δεν υπάρχουν.
Δεν έχετε ενδείξεις; Εχουμε αποδείξεις

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας