• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    25°C 22.0°C / 26.1°C
    3 BF
    55%
  • Θεσσαλονίκη
    Ελαφρές νεφώσεις
    24°C 21.3°C / 25.5°C
    2 BF
    62%
  • Πάτρα
    Αυξημένες νεφώσεις
    25°C 22.7°C / 24.9°C
    2 BF
    49%
  • Ιωάννινα
    Αραιές νεφώσεις
    23°C 21.9°C / 23.3°C
    2 BF
    51%
  • Αλεξανδρούπολη
    Αίθριος καιρός
    23°C 22.9°C / 24.1°C
    4 BF
    43%
  • Βέροια
    Αυξημένες νεφώσεις
    23°C 19.0°C / 22.6°C
    1 BF
    65%
  • Κοζάνη
    Αραιές νεφώσεις
    15°C 15.4°C / 19.0°C
    0 BF
    88%
  • Αγρίνιο
    Αυξημένες νεφώσεις
    22°C 22.4°C / 22.4°C
    1 BF
    54%
  • Ηράκλειο
    Ελαφρές νεφώσεις
    23°C 22.8°C / 24.4°C
    2 BF
    78%
  • Μυτιλήνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    23°C 22.9°C / 22.9°C
    0 BF
    78%
  • Ερμούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    23°C 21.8°C / 23.4°C
    2 BF
    68%
  • Σκόπελος
    Σποραδικές νεφώσεις
    23°C 21.8°C / 22.7°C
    1 BF
    64%
  • Κεφαλονιά
    Αίθριος καιρός
    23°C 22.9°C / 22.9°C
    0 BF
    68%
  • Λάρισα
    Ψιχάλες μικρής έντασης
    18°C 17.9°C / 20.6°C
    0 BF
    82%
  • Λαμία
    Αυξημένες νεφώσεις
    21°C 19.5°C / 22.8°C
    2 BF
    74%
  • Ρόδος
    Σποραδικές νεφώσεις
    23°C 22.8°C / 23.2°C
    3 BF
    86%
  • Χαλκίδα
    Αραιές νεφώσεις
    22°C 20.8°C / 25.9°C
    2 BF
    61%
  • Καβάλα
    Ελαφρές νεφώσεις
    23°C 21.3°C / 22.7°C
    0 BF
    67%
  • Κατερίνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    22°C 21.4°C / 23.3°C
    2 BF
    79%
  • Καστοριά
    Αυξημένες νεφώσεις
    19°C 18.8°C / 18.8°C
    1 BF
    76%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σαν εμπόλεμη ζώνη το «Ιπποκράτειο» μετά την ατελείωτη εφημερία

  • A-
  • A+
Πέραν των ανθρώπινων ορίων λειτούργησαν στην τελευταία εφημερία τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές του «Ιπποκρατείου» Θεσσαλονίκης καθώς τα περιστατικά Covid συνέρρεαν ασταμάτητα στο νοσοκομείο ● «Ενεση» κουράγιου και εμπιστοσύνης από τον Αλέξη Τσίπρα στους μαχητές υγειονομικούς και ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση: «Να αποχωρήσουν για να σώσουμε όσους μπορούμε».

Η πλημμυρίδα κρουσμάτων της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη έχει δημιουργήσει ήδη ασφυξία στα νοσοκομεία της πόλης και σηματοδοτήθηκε χθες με την αιφνιδιαστική, εκτός κάθε προγράμματος, άφιξη στο «Ιπποκράτειο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αιφνιδίασε τους πάντες, καθώς γνώριζε προφανώς τα αποτελέσματα της εφημερίας στη ναυαρχίδα των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της οποίας οποία «ξεχείλισαν» οι κορονοκλινικές και οι ΜΕΘ και αναγκάστηκαν γιατροί να δηλώνουν ότι «είναι αδύνατο να βγει η επόμενη εφημερία σε 4 μέρες, καθώς δεν υπάρχουν κρεβάτια, ενώ το προσωπικό καταρρέει σωματικά και ψυχικά».

Η δήλωση του κ. Τσίπρα, αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε, πως «αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους μπορούμε» έδωσε τον τόνο. Συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας του κόμματος Δώρα Αυγέρη και λίγους στενούς του συνεργάτες, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους διευθυντές των παθολογικών κλινικών και στη συνέχεια τόνισε πως «βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί».

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Αυτό που έφερε τον κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ήταν η απελπιστική κατάσταση που δημιουργήθηκε στο «Ιπποκράτειο», στο κλείσιμο χθες το πρωί της εφημερίας, με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει στους διευθυντές των παθολογικών κλινικών «Ηρθα πάλι σε κρασάρισμα του συστήματος για να σας ενθαρρύνω». Ο λόγος που χρειαζόταν ενθάρρυνση αποτυπώνεται στις δηλώσεις στην «Εφ.Συν.» του καθηγητή Παθολογίας του ΑΠΘ και διευθυντή της 4ης Παθολογικής Κλινικής του «Ιπποκράτειου», Αλέξανδρου Γαρύφαλλου:

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Εξήντα πέντε εισαγωγές, συνολικά 140 ασθενείς στις τρεις πτέρυγες των παθολογικών κλινικών μας. Μεγάλες αναμονές 6, 8, έως και 12 ώρες έχω υπόψη μου από γνωστό μου πρόσωπο σε άλλο νοσοκομείο. Οσους ασθενείς και να διακινήσουμε αλλού, οι αριθμοί δεν είναι διαχειρίσιμοι, λειτουργούμε στα όρια ασφαλείας, πόσο μάλλον που θα εφημερεύσουμε ξανά σε 4 μέρες από σήμερα. Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα σχέδιο, τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα και τους αριθμούς και είμαστε πάντοτε πίσω. Την Παρασκευή αποφασίστηκε η μετακίνηση δύο χειρουργικών κλινικών ορθοπεδικής και ουρολογικής για να έχουμε διαθέσιμα κρεβάτια τα οποία υπερπληρώθηκαν».

Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, διευθυντής 4ης Παθολογικής Κλινικής «Ιπποκρατείου», στην «Εφ.Συν.»: «Οι αριθμοί δεν είναι διαχειρίσιμοι, λειτουργούμε στα όρια ασφαλείας, πόσο μάλλον που θα εφημερεύσουμε ξανά σε 4 μέρες από σήμερα. Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα σχέδιο, τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα και τους αριθμούς και είμαστε πάντοτε πίσω»

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η διαχείριση των εισαγωγών ήταν εξαιρετικά δύσκολη και με ελάχιστο προσωπικό, χωρίς να ξεχνάμε και τα καθαρά περιστατικά. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λειτουργούν πέρα από τα όρια της εξουθένωσης. Δεν ξέρω αν αυτό έχει γίνει κατανοητό».

Θυμωμένος ο κ. Γαρύφαλλος τονίζει μάλιστα πως η μέχρι τώρα λειτουργία είναι σαν να υποχρεώνει η πολιτεία «το ιατρικό προσωπικό να κάνει αυτό τη διαχείριση και να σκεφτεί αν θα διώξει κάποιον ή δεν θα διασωληνώσει κάποιον άλλο. Το λέμε καθαρά, αυτό δεν θα γίνει σε καμιά περίπτωση. Οσοι πρέπει να νοσηλευτούν θα νοσηλευτούν, όσοι πρέπει να διασωληνωθούν θα διασωληνωθούν και από εκεί και πέρα η πολιτεία πρέπει να φροντίσει για τη σωστή νοσηλεία τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε επιλογή ασθενών, κάτι τέτοιο θα ήταν απέναντι στην ιατρική μας συνείδηση. Το έχουμε δηλώσει και με παλιότερο έγγραφό μας στη διοίκηση. Ακόμη και στον διάδρομο αν χρειαστεί -όπως άκουσα να έχει γίνει στο “Γεννηματάς” στην Αθήνα- θα νοσηλεύσουμε ασθενείς».

Συνδρομή των κλινικών

Ο κ. Γαρύφαλλος κάνει έκκληση για «συνεργασία ή επίταξη του ιδιωτικού τομέα, πέστε το όπως θέλετε, όλων των ιδιωτικών κλινικών», διότι «συγγνώμη, πού θα βάλουμε τους αρρώστους;». Με το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης των 200 κλινών να έχει γεμίσει όπως και το «Αγιος Δημήτριος» και τη ροή ασθενών να είναι ανεξέλεγκτη, ο κ. Γαρύφαλλος εκτιμά ότι «όλο τον Νοέμβριο και αρχές Δεκεμβρίου δυστυχώς θα πάμε σε αυτόν τον ρυθμό, με αυτό το κύμα, που είναι η σκληρή πραγματικότητα» και νιώθει μάλιστα την ανάγκη να διευκρινίσει πως «επειδή ακούγονται κάτι περίεργες φήμες ή γνώμες, εμείς ποτέ δεν πρόκειται να εκδικηθούμε τους ανεμβολίαστους, είναι αστειότητες όσα λέγονται ότι τίθεται θέμα για έναν γιατρό να μην περιθάλψει ασθενή, όποιος κι αν είναι αυτός».

Με ένταση και η τοποθέτησή του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Οι εικόνες του γιατρού που κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες είναι για εμάς καθημερινές, άνθρωποι που καταρρέουν κι άλλοι να κλαίνε, γιατροί και νοσηλευτές, γιατί δεν αντέχουν την πίεση και την κούραση».

Υπογραμμίζει δε πως όλοι έχουν όρια, πολύ περισσότερο «όταν δεν βλέπουν καμιά προοπτική», όπως «οι επικουρικοί στους οποίους δεν δόθηκε κανένα κίνητρο –η μονιμοποίησή τους θα ήταν ένα τέτοιο- αλλά και για όσους δεν έχουν κάνει το αγροτικό τους και τους βλέπουμε να παραιτούνται. Δύο έφυγαν από τον δικό μου άξονα την προηγούμενη εβδομάδα και από τον διπλανό άλλος ένας. Πολλοί από αυτούς πιστεύουν στο δημόσιο σύστημα, αλλά όταν σταματήσουν από εδώ θα βρεθούν να χρωστάνε και το αγροτικό τους για να κάνουν τα χαρτιά τους για πρόσληψη στο Δημόσιο, δηλαδή το αγροτικό είναι τώρα τροχοπέδη».

Τι απαντά σε όλα αυτά η κυβέρνηση; Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε χθες στον ΣΚΑΪ ότι το ΕΣΥ δοκιμάζεται μεν αλλά έχει... αντοχές και επανέλαβε όσα είχε πει την περασμένη Παρασκευή από τη Θεσσαλονίκη, ότι δηλαδή «είμαστε προ των πυλών να γίνουν και επιτάξεις, αν χρειαστεί και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση ιδιωτών ιατρών». Τι λέει γι’ αυτό ο κ. Γαρύφαλλος; «Εστω ότι θα γίνει και θα ανταποκριθούν οι γιατροί, σε ποια κρεβάτια θα βάλουν τους ασθενείς;».

Σχολιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα τα βρίσκει «αναποτελεσματικά», αφού «εδώ δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε το θέμα των εκκλησιών, τι να πω; Τα μέτρα δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση γιατί είναι αποσπασματικά. Οταν οι συγκοινωνίες είναι όπως είναι, όταν οι χώροι εργασίας, τα αμφιθέατρα, όταν, όταν,… ένα μέτρο δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, ιδίως όταν ασκούμαστε σε ισορροπία πανδημίας και οικονομίας. Και ισορροπία δεν υπάρχει, δεν είναι διαχειρίσιμη διότι δεν είναι συμβατή με την πραγματικότητα».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI

«Βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας»

«Δυστυχώς μετά από δυο χρόνια και ενώ είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι βγαίνουμε από τις πιο σκοτεινές μέρες, βρισκόμαστε τώρα στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας», σχολίασε χθες έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., «στη χρονική αντιστοίχηση, φέτος, αρχές του Νοέμβρη, είμαστε με σχεδόν διπλάσια επιβάρυνση από την αντίστοιχη που είχαμε πέρυσι τέτοιο καιρό.

Τα κρούσματα ανεβαίνουν και έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη χειμωνιάτικη περίοδο». Ζήτησε μάλιστα να σταματήσει «μία επικίνδυνη κατά την άποψή μου αντίληψη, την οποία διαχέει η κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία, ότι αυτό που ζούμε είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων. Αυτό, πέρα από το ότι είναι ρατσιστικό απέναντι στο 40% των συμπολιτών μας, που έχουν βεβαίως ευθύνη που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά έχει ευθύνη και η κυβέρνηση που δεν τους έχει πείσει, είναι και επικίνδυνο γιατί δημιουργεί μία αίσθηση χαλαρότητας στο υπόλοιπο 60% που έχουν εμβολιαστεί».

Ζητώντας να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, κάλεσε «να σπεύσουμε όλοι για την τρίτη δόση, για να μειώσουμε αυτή τη μεγάλη επιβάρυνση που έχει σήμερα το σύστημα Υγείας και κυρίως να μειώσουμε τους θανάτους». Για μια ακόμη φορά υπογράμμισε πως δύο χρόνια τώρα θα έπρεπε η κυβέρνηση «να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και υγειονομικού προσωπικού» και αναρωτήθηκε αν είναι δυνατό «να ακούμε δηλώσεις σαν της κ. Γκάγκα ότι θα φτάσουμε πολύ σύντομα ξανά στο σημείο να διαλέγουν οι γιατροί ποιους ανθρώπους θα σώσουν και θα βάλουν στις ΜΕΘ και ποιους θα αφήσουν απ’ έξω!».

Αγριος τσακωμός Πλεύρη - ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ του «Παπανικολάου»

Στην καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα ότι 18 κρεβάτια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού απάντησε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, πυροδοτώντας νέα πολιτική αντιπαράθεση.

Ο υπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό τις αντιπολίτευσης για ψεύδη και λαϊκισμό και υποστήριξε ότι εννέα άτομα νοσηλεύονται «στις κλίνες που υποτίθεται ότι δεν λειτουργούν». Διευκρίνισε ακόμη ότι οι κλίνες αυτές αφορούν μη Covid περιστατικά και ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να κατεβάσει τη σχετική ανάρτησή του. Παράλληλα, σημείωσε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το «Ιπποκράτειο» είχε 8 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα έχει 30 κλίνες ΜΕΘ και 8 κλίνες ΜΑΦ, ενώ το «Παπανικολάου» είχε 20 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα είναι 46.

Για «παραλήρημα Πλεύρη» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, καλώντας τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη αντί να κουνάει το δάχτυλο. «Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει ο κ. Πλεύρης; Ανίκανος, ψεύτης αλλά και επικίνδυνος, όσο παραμένει στη θέση του υπουργού Υγείας, εν μέσω πανδημίας, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου. Ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση «να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό ακόμη και τώρα και όχι να παίζει τις μουσικές καρέκλες με εξουθενωμένους υγειονομικούς και κρατώντας κλειστές κλίνες ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού και στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα».

Χ.ΙΩ.

ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Νομικά μέσα κατά της συνδρομής χειρουργών για ασθενείς Covid

Δραματική βαίνει η κατάσταση και στο Nοσοκομείο «Παπανικολάου», με τους διευθυντές του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου να προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν ακόμη και σε νομικά μέσα προκειμένου «να μην εμπλακούν οι ειδικοί του χειρουργικού τομέα σε καθήκοντα εφημέρευσης για ασθενείς της πανδημίας». Με έγγραφό τους στη διοίκηση οι διευθυντές, που συνεδρίασαν χθες, αφού διαπιστώνουν ότι «ο παθολογικός τομέας υφίσταται το μεγαλύτερο βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας και ιδιαίτερα οι πνευμονολόγοι και οι εντατικολόγοι του νοσοκομείου μας», αλλά και ότι «ο χειρουργικός τομέας έχει συμβάλει πολλαπλά με τη συμμετοχή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας», ωστόσο «τα μέλη του χειρουργικού τομέα έχουν διαπιστώσει την ελλιπή αντιμετώπιση για όλο αυτό το διάστημα των ασθενών non Covid, με βαριές συνέπειες για την κοινωνία», καθώς «η εκπαίδευση των ειδικευομένων στις χειρουργικές ειδικότητες είναι ελλιπέστατη τα τελευταία δυο χρόνια» στη διάρκεια της πανδημίας.

Επιπλέον «δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ των συναδέλφων ιατρών για την κάλυψη των εφημεριών, που σε καμία περίπτωση δεν ωφελούν το ιατρικό σώμα του Νοσοκομείου μας», αφού «κατά τη διάρκεια του περσινού κύματος της πανδημίας, όταν στο νοσοκομείο μας νοσηλεύονταν μέχρι 100 ασθενείς πανδημίας, δεν ζητήθηκε η συνδρομή του χειρουργικού τομέα, ενώ τελευταία με 75 ασθενείς έχει ήδη εμπλακεί ο χειρουργικός τομέας».

Γι’ αυτό και χθες «όλοι οι διευθυντές των χειρουργικών κλινικών συμφώνησαν ότι δεν θα δώσουν ονόματα ειδικών ή ειδικευομένων για εφημερίες της πανδημίας», καθώς «ο χειρουργικός τομέας είναι πρόθυμος να συμβάλει στο μέτρο που του αναλογεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλαδή στη χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενών της πανδημίας, όπου χρειάζεται και στη συνεπικουρία των συναδέλφων του παθολογικού τομέα στο μέτρο του εφικτού και χωρίς φυσικά την ευθύνη του θεράποντος ιατρού σε ασθενείς της πανδημίας». Δεν δέχονται λοιπόν «παραπάνω εφημέρευση των ειδικών και ειδικευομένων ιατρών του χειρουργικού τομέα σε σχέση με τους συναδέλφους του παθολογικού τομέα» και γι’ αυτό «θα γίνουν άμεσα οι δέουσες νομικές ενέργειες, ώστε να μην εμπλακούν οι ειδικοί του χειρουργικού τομέα σε καθήκοντα εφημέρευσης για ασθενείς της πανδημίας».

Τονίζουν μάλιστα ότι «θα δημοσιοποιήσουμε τις ελλείψεις που υπάρχουν και την επικινδυνότητα στην αντιμετώπιση των ασθενών πανδημίας από ιατρούς άλλων μη παθολογικών ειδικοτήτων, που δεν έχουν καμία σχέση με τη νόσο. Οι ειδικοί ιατροί του χειρουργικού τομέα δεν έχουν καμία σχέση ή αρμοδιότητα στη νοσηλεία ασθενών της πανδημίας και η πιθανή υποχρεωτική εμπλοκή τους θα επισύρει νομικές ευθύνες μόνο στους εντολείς εφημέρευσης. Η αυξημένη θνητότητα των ασθενών πανδημίας που παρατηρήθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο μας, διπλάσια από την αντίστοιχη των νοσοκομείων της Αθήνας, μπορεί να οφείλεται και στον παράγοντα εμπλοκής των ιατρών του χειρουργικού τομέα στη νοσηλεία των εν λόγω ασθενών, αντί θεραπόντων του παθολογικού τομέα»!!!

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΥΓΕΙΑ
Αδειάζουν νοσοκομεία για να μετατραπούν σε μόνο Covid και μεταφέρουν ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές
Από μια κλωστή κρέμεται το σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα καθώς η πίεση από τα κρούσματα της πανδημίας συνεχίζεται με αυξητική ένταση και οι λύσεις–μπαλώματα δεν αρκούν.
Αδειάζουν νοσοκομεία για να μετατραπούν σε μόνο Covid και μεταφέρουν ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές
ΥΓΕΙΑ
Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
Γρηγορότερα από πέρσι αναμένεται να φανούν οι συνέπειες των λιτανειών και των παρελάσεων στη Θεσσαλονίκη καθώς η πανδημία στη Θεσσαλονίκη δείχνει ότι τρέχει με λυμένα φρένα.
Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
ΥΓΕΙΑ
Τριγύρω φουντώνει και μαίνεται η πανδημία, αλλά όπου υπάρχει ΕΟΔΥ έχουμε ξαστεριά
Μόνο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, βλέπει μια «μικρή πίεση στα νοσοκομεία» και «διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ».
Τριγύρω φουντώνει και μαίνεται η πανδημία, αλλά όπου υπάρχει ΕΟΔΥ έχουμε ξαστεριά
ΥΓΕΙΑ
Το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα διασωληνωμένο σε θάλαμο... αδιαφορίας και επικοινωνιακής διαχείρισης
Οι πέντε θάνατοι διασωληνωμένων ασθενών με Covid εκτός ΜΕΘ -στο ΑΧΕΠΑ και το «Παπανικολάου»- το Σαββατοκύριακο που πέρασε ανέδειξε σε όλη του την έκταση το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και την αδυναμία του...
Το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα διασωληνωμένο σε θάλαμο... αδιαφορίας και επικοινωνιακής διαχείρισης
ΥΓΕΙΑ
Το θέατρο του παραλόγου στη Θεσσαλονίκη
Συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, συνωστισμός στα Πανεπιστήμια, ουρές στις λέσχες σίτισης, ενώ ξεχειλίζουν οι ΜΕΘ και το ΕΣΥ γίνεται πάλι μονοθεματικό εξαιτίας και των αναστολών εργασίας.
Το θέατρο του παραλόγου στη Θεσσαλονίκη
ΥΓΕΙΑ
Πλευρική... προσέγγιση σε μετωπικά προβλήματα
Σκόνταψε στην αδυσώπητη πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με αποτέλεσμα να φαντάζουν μπουφόνικες οι φωτογραφήσεις με αυτοδιοικητικούς, αφού είχαν προηγηθεί και σφοδρές...
Πλευρική... προσέγγιση σε μετωπικά προβλήματα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας