• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 13.7°C / 17.3°C
  3 BF
  81%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.7°C / 15.5°C
  0 BF
  64%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 16.6°C / 19.0°C
  5 BF
  84%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 13.6°C
  1 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  2 BF
  71%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.0°C / 14.8°C
  2 BF
  79%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 9.4°C
  2 BF
  62%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.2°C / 18.6°C
  2 BF
  86%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.3°C / 21.0°C
  2 BF
  83%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  5 BF
  70%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 19.6°C
  4 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  6 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  4 BF
  89%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 15.5°C
  3 BF
  88%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.3°C / 15.5°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  21°C 16.8°C / 21.8°C
  2 BF
  66%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 13.9°C / 17.5°C
  0 BF
  94%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.3°C / 12.7°C
  1 BF
  70%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 12.8°C / 15.6°C
  4 BF
  81%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.8°C / 9.8°C
  2 BF
  68%
EUROKINISSI/ΧΑΒΑΛΕΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Σε απόγνωση το Θριάσιο - απευθύνει έκκληση για προσωπικό

 • A-
 • A+

Μετά τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν», κραυγή αγωνίας έρχεται και από το Θριάσιο, με το σωματείο των εργαζομένων του να ζητάει επειγόντως από τον υπουργό Υγείας να εγκρίνει προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες. 

Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον Βασίλη Κικίλια, είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθεί ουσιαστικά το νοσοκομείο με ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και παραϊατρικό προσωπικό, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των επιβεβαιωμένων ασθενών με Covid-19, οι οποίοι ήδη ξεπερνούν τους 75.

Χαρακτηριστικό είναι, σημειώνει το σωματείο, ότι οι ειδικευμένοι γιατροί στην Α και Β Παθολογική κλινικές είναι μόνο 10, ενώ στην Πνευμονολογική κλινική είναι μόνο έξι (οι δύο επικουρικοί), αν και εκτός από τους ασθενείς Covid νοσηλεύονται και δεκάδες άλλοι παθολογικοί και πνευμονολογικοί ασθενείς. 

Αντίστοιχες, όπως υποστηρίζει το σωματείο, είναι οι ελλείψεις στις ΜΕΘ Covid, όπου για την ανάπτυξη νέων κλινών μετακινήθηκαν τρεις γιατροί από το Αναισθησιολογικό και δύο γιατροί από τη Γενική ΜΕΘ – όπου έχουν απομείνει μόνο έξι γιατροί - δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των τμημάτων τους, καθώς και δύο γιατροί από τα νοσοκομεία Τζάνειο και Νίκαιας. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχουν συσταθεί ακόμη ούτε οι πέντε θέσεις γιατρών για ΜΕΘ, για τις οποίες υπάρχει αίτημα του νοσοκομείο από 28/9/2020.

Το σωματείο σημειώνει ότι παρόμοιες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στην Πνευμονολογική, Α και Β Παθολογική και ΜΕΘ Covid – όπου οι ίδιοι εργαζόμενοι, από την αρχή της πανδημίας, βρίσκονται στα πρόθυρα σωματικής και ψυχικής εξάντλησης - αλλά και στην ΩΡΛ, τη Νευροχειρουργική, την Ορθοπεδική και τις υπόλοιπες κλινικές του Χειρουργικού τομέα, καθώς και σε τραυματιοφορείς, βοηθούς θαλάμου, φυσικοθεραπευτές και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό. 

Ανεπαρκέστατο, επισημαίνει ακόμη, είναι το νοσηλευτικό προσωπικό στις ΜΕΘ του νοσοκομείου (Γενική, ΜΕΘ 1 Covid, ΜΕΘ 2 Covid), ενώ οι πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ Covid αναπτύχθηκαν - χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας επιπλέον νοσηλευτής, τραυματιοφορέας ή φυσικοθεραπευτής – με μετακίνηση πέντε νοσηλευτών από τη Γενική ΜΕΘ (όπου έκλεισαν δύο κλίνες) και δύο νοσηλευτριών από τη ΜΤΝ και μίας νοσηλεύτριας από το Αναισθησιολογικό, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των τμημάτων τους. Επίσης, υπογραμμίζει το Σωματείο, δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη ούτε οι 16 θέσεις νοσηλευτών για ΜΕΘ, που συστάθηκαν στις 17/12/2020 και δεν έχουν προσληφθεί οι 24 επιλαχόντες νοσηλευτές της 2Κ/2019.

Παράλληλα, τονίζει ότι, αν και στο Θριάσιο νοσοκομείο παραμένουν κενές περισσότερες από 250 οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων (περιλαμβανομένων 86 θέσεων γιατρών, 89 νοσηλευτικού προσωπικού, 51 τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, 12 χειριστών ιατρικών συσκευών και βοηθών εργαστηρίων και έξι τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών εφαρμοστών), για το επόμενο διάστημα έχουν προκηρυχθεί μόλις επτά μόνιμες θέσεις γιατρών και εννέα θέσεις μόνιμων εργαζομένων υπολοίπων ειδικοτήτων.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως σημειώνει το Σωματείο, ότι εκκρεμούν προκηρύξεις θέσεων γιατρών από το 2018 (π.χ. ΩΡΛ κλινική και Παθολογοανατομικό εργαστήριο) ενώ από τις οκτώ θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2020, έχουν προσληφθεί μόνο οι τέσσερις.

Για να εξασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου και να μην υπάρξουν φαινόμενα ομαδικού «συνδρόμου εξουθένωσης» των εργαζομένων, το σωματείο τους ζητάει:  

 • να ολοκληρωθούν άμεσα οι εκκρεμούσες προκηρύξεις και η πρόσληψη των 24 νοσηλευτών της 2Κ/2019,
 • να προσληφθούν όλοι οι γιατροί ειδικοτήτων «πρώτης γραμμής» για την αντιμετώπιση της επιδημίας, που συμμετείχαν στις κρίσεις για τις πρόσφατα προκηρυχθείσες θέσεις,
 • να συσταθούν και καλυφθούν άμεσα τουλάχιστον επτά νέες οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών και 25 θέσεις νοσηλευτών για τις ΜΕΘ, καθώς και τέσσερις θέσεις φυσικοθεραπευτών για τις συνολικές ανάγκες του νοσοκομείου, 
 • να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, καθώς και οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές για την άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού, παραϊατρικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού,
 • να αξιοποιηθούν οι καταστάσεις επιλαχόντων στην προκήρυξη 2Κ και οι καταστάσεις για επικουρικό προσωπικό.
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΓΕΙΑ
Οκτώ υγειονομικοί στο Ρίο και ένα μωρό στη Ζάκυνθο θετικοί σε Covid-19
Στην Αθήνα για ειδική ανάλυση έχουν σταλεί δείγματα από το μολυσμένο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, προκειμένου να διευκρινιστεί αν φέρουν το στέλεχος της βρετανικής παραλλαγής.
Οκτώ υγειονομικοί στο Ρίο και ένα μωρό στη Ζάκυνθο θετικοί σε Covid-19
ΥΓΕΙΑ
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική ημέρα δράσης αύριο στα νοσοκομεία για την ενίσχυση του ΕΣΥ
Πανελλαδική ημέρα δράσης για τη Δημόσια Υγεία, διοργανώνει αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με συγκεντρώσεις 8:00-10:00 το πρωί στα νοσοκομεία.
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική ημέρα δράσης αύριο στα νοσοκομεία για την ενίσχυση του ΕΣΥ
ΥΓΕΙΑ
«Στο κόκκινο» και ο Άγιος Σάββας
Σε συναγερμό έχει τεθεί το αντικαρκινικό νοσοκομείο, μετά τον εντοπισμό 15 κρουσμάτων Covid-19 στο προσωπικό της Β' Παθολογικής - Ογκολογικής και της Γ2 ορθοπεδικής κλινικής, καθώς και τεσσάρων κρουσμάτων σε...
«Στο κόκκινο» και ο Άγιος Σάββας
ΥΓΕΙΑ
Επιβεβαιώνονται οι τραγικές ελλείψεις γιατρών
Καμπανάκι από τη διοίκηση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» καθώς οι ελλείψεις προσωπικού παραμένουν παρά τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας.
Επιβεβαιώνονται οι τραγικές ελλείψεις γιατρών
ΥΓΕΙΑ
Κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
Κραυγές αγωνίας των νοσοκομειακών γιατρών στη Βόρεια Ελλάδα που καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις στις μονάδες του ΕΣΥ, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά.
Κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
ΥΓΕΙΑ
Γιατροί... ΔΕΝ υπάρχουν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»
Καταρρέει ο μύθος των χιλιάδων προσλήψεων στο ΕΣΥ ● Κόντρα στη μαγική εικόνα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, ομολογεί το αντίθετο.
Γιατροί... ΔΕΝ υπάρχουν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας