Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τα έκαναν «μπάχαλο» και με τα εμβολιαστικά κέντρα

Εμβολιασμός υγειονομικού προσωπικού κατά του κορονοϊού στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τα έκαναν «μπάχαλο» και με τα εμβολιαστικά κέντρα

  • A-
  • A+
Μεταφέρουν τον εμβολιασμό στα νοσοκομεία, ενώ διαφήμιζαν… 1018 εμβολιαστικά κέντρα. Επιτελική κατάρρευση και μισόλογα από το υπουργείο. Στην επίθεση η αντιπολίτευση.

Εμβολιαστικά κέντρα ήταν και πέταξαν προς το παρόν, καθώς το επιτελικό μπάχαλο στην διαχείριση της κρίσιμης αυτής διαδικασίας συνεχίζεται με την κυβέρνηση να διαψεύδει τον εαυτό της και να υποχωρεί πανηγυρικά από όλες τις εξαγγελίες των τελευταίων εβδομάδων.

Όλα ξεκίνησαν την επόμενη ημέρα της 17ης Νοεμβρίου όταν ο υπουργός Υγείας παρουσίαζε με κάθε επισημότητα το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού διαφημίζοντας εμβόλια για 2 εκατομμύρια πολίτες τον μήνα και 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

Κι αν στο πρώτο η αποτυχία έχει έλθει εδώ και καιρό, στο δεύτερο φτάσαμε στις 12 Ιανουαρίου για να αποδειχθεί πως η κυβέρνηση και σε αυτό το ζήτημα πιάστηκε απροετοίμαστη.

Αντί για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία δεν είναι έτοιμα, η κυβέρνηση, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, αναγκάζει πολλούς υπέργηρους σε νέα ταλαιπωρία, καθώς ο εμβολιασμός των άνω των 85 ετών θα πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία.

Το ζήτημα αναδείχθηκε σήμερα το πρωί από ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι τα εμβολιαστικά κέντρα δεν είναι έτοιμα, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και υποδομές, με τον εμβολιασμό των υπέργηρων συμπολιτών μας να μεταφέρεται στα νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας με διαρροές διέψευσε τα δημοσιεύματα αυτά, όμως, αργά το απόγευμα κύκλοι του υπουργείου ανακοίνωσαν, εμμέσως πλην σαφώς, την αλλαγή πλεύσης, ανατρέποντας, ουσιαστικά, τις… πρωινές διαψεύσεις.

Πηγές του υπουργείου, λοιπόν, ανέφεραν ότι από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, στις 20 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν μόλις 144 και μάλιστα, ενώ ο εμβολιασμός των άνω των 85 ετών θα έχει ήδη ξεκινήσει.

Επιπλέον, από την κυβέρνηση, αντί για πειστικές απαντήσεις ήρθαν διαρροές πως έχουν ήδη κλειστεί 60.000 ραντεβού για εμβολιασμό από την ώρα που άνοιξε η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr μέχρι αυτή την ώρα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 56.232 εμβολιασμοί, δηλαδή το 0,54% του πληθυσμού της χώρας.

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για τα εμβολιαστικά κέντρα

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε από νωρίς το πρωί ότι τα κέντρα των νοσοκομείων που δημιουργήθηκαν για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, μετατρέπονται σε κέντρα για τον γενικό πληθυσμό, χωρίς ενημέρωση και χωρίς σχεδιασμό.

Ο κ. Γιαννάκος, μάλιστα, ανέφερε ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει στη διάθεσή της SMS που εστάλησαν σε ηλικιωμένους ενημερώνοντάς τους ότι θα εμβολιαστούν σε νοσοκομεία και όχι ειδικά κέντρα.

Η ανακοίνωση

Τα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο του κορωνοιου στα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν λίγες ημέρες για τον εμβολιασμό μόνο του υγειονομικού προσωπικού. Για τη λειτουργία τους έχει διατεθεί προσωπικό  πάνω από 20 άτομα στο κάθε νοσοκομείο  αποδυναμώνοντας  από προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων. Επίσης  στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων  απασχολούνται τα μέλη των  επιτροπών  λοιμώξεων που επιτελούν σοβαρό έργο στην οργάνωση των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού σχεδιάστηκαν να  λειτουργήσουν 1018 εμβολιαστοκά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Χθες μεσάνυκτα έρχονται μηνύματα στους ηλικιωμένους πολίτες να εμβολιαστούν σε νοσοκομεία. Χωρίς να γνωρίζουν κάτι επίσημα τα νοσοκομεία. Χωρίς

προσωπικό.   Και μάλιστα διευρύνοντας τα ωράρια. Άρα χρειάζονται περισσότερη στελέχωση. Να μπαινοβγαίνει κόσμος στα νοσοκομεία την ώρα που έχουν απαγορευθεί και τα επισκεπτήρια  με κίνδυνο διασποράς του κορωνοιου.Τι κρυφός σχεδιασμός είναι αυτός. Γιατί δεν ετοιμάσθηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη όπως έχουν ανακοινώσει. Διαθέτουμε μηνύματα  σε ηλικιωμένους με ραντεβού εμβολιασμού τα νοσοκομεία.
 

Ηλιόπουλος: Το δήθεν σχέδιο εξελίσσεται σε φιάσκο

Το μπάχαλο σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για φιάσκο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ηλικιωμένων.

Το "success story" του κ. Μητσοτάκη με τα εμβολιαστικά κέντρα συνεχίζεται

Εδώ και πέντε μέρες καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άρση του καθεστώτος πατέντας, ώστε περισσότερες φαρμακοβιομηχανίες της Ευρώπης να μπορούν να παράξουν μαζικά το εμβόλιο και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη προσφορά των αναγκαίων δόσεων, ώστε να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός και να μην χαθεί και το 2021, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και αρνείται να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επισπευσθεί ο εμβολιασμός των πολιτών.

Την ίδια ώρα το μπάχαλο συνεχίζεται, αυτή τη φορά επειδή το δήθεν σχέδιο που είχαν με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα εξελίσσεται σε φιάσκο και αναγκάζονται να μετατρέψουν τα νοσοκομεία σε κέντρα εμβολιασμού, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ηλικιωμένων.

Το «επιτελικό κράτος» όχι μόνο δεν  έχει τη δυνατότητα διενέργειας κατ’ οίκον εμβολιασμού, αλλά ούτε καν τα ραντεβού των ηλικιωμένων να είναι σε δομές κοντά στον τόπο διαμονής τους. Και φυσικά, δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για όσους έχουν κινητικά προβλήματα και δυσκολία μετακίνησης εκτός της κατοικίας τους κατοικίας τους.

ΥΓΕΙΑ
Πώς γίνονται τα ραντεβού
Στις 16 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 85 ετών οι οποίοι έχουν τέσσερις τρόπους για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
Πώς γίνονται τα ραντεβού
ΥΓΕΙΑ
Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους υπερήλικες - Τα βήματα
Με τους κυβερνώντες να εκφράζουν ευσεβείς πόθους, χωρίς ωστόσο να έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 των ατόμων άνω των 85 ετών.
Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους υπερήλικες - Τα βήματα
ΥΓΕΙΑ
Κικίλιας: Έως 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός των υγειονομικών 
Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό πως μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 1.763 πολίτες, εκ των οποίων  οι 1.695 ήταν υγειονομικοί και οι 68 είναι πολιτικοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας.
Κικίλιας: Έως 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός των υγειονομικών 

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας