• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.3°C / 18.2°C
  2 BF
  91%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 11.6°C / 16.6°C
  2 BF
  93%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 18.0°C
  1 BF
  90%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 11.9°C
  2 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 16.3°C
  5 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 15.0°C
  1 BF
  91%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.0°C / 11.4°C
  2 BF
  71%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.1°C / 14.1°C
  2 BF
  90%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 13.6°C / 16.8°C
  2 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 17.9°C
  4 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.4°C / 18.3°C
  3 BF
  85%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.1°C / 15.1°C
  3 BF
  83%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  5 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 15.1°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 12.5°C / 17.3°C
  2 BF
  72%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 19.3°C
  3 BF
  80%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 18.2°C
  2 BF
  73%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 11.3°C / 14.9°C
  0 BF
  93%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.7°C / 16.7°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.2°C / 9.2°C
  1 BF
  92%

Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Eurokinissi

Δραματικός συναγερμός από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Ρόδου

 • A-
 • A+

Απίστευτες καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Ρόδου κάνει ο Σύλλογος Εργαζομένων, που καταγγέλλει τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου ότι δεν έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα προστασίας από τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, αλλά «προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις δυνατότητες που έχει το νοσοκομείο εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα».

Όπως αναφέρουν στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook, παρά το γεγονός ότι ασθενείς είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, δεν τέθηκαν σε καραντίνα, θέτοντας σε κίνδυνο γιατρούς και νοσηλευτές. 

https://www.facebook.com/sylerggnr/posts/423762755695779

Την ίδια ώρα, λόγω της πανδημίας και της μετατροπής παθολογικής κλινικής σε μονάδα Covid, οι συνθήκες εργασίας, ελλείψει μέσων και προσωπικού, είναι τραγικές. Υγειονομικό προσωπικό έχει νοσήσει και κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση επιδεινώνεται.

Η πλήρης ανακοίνωση με τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΓΝ Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου 

Ανακοίνωση 23/11/2020

Συναγερμός πρέπει να σημάνει στο νησί.
Το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο μας ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά θετικών κρουσμάτων ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Η διοίκηση θα έπρεπε να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη εξαπλωθεί παραπέρα ο ιός εντός του νοσοκομείου, αλλά προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις δυνατότητες που έχει το νοσοκομείο εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα.

Στην Ουρολογική- Α Χειρουργική την προηγούμενη εβδομάδα ενώ βρέθηκε θετικός ασθενής κανένας συνάδελφος-ισσα δεν βγήκε σε καραντίνα, γιατί κρίθηκε ότι δεν είχαν αρκετά στενή επαφή με τον ασθενή. Μετά όμως από πέντε μέρες που κάνανε τεστ οι συνάδελφοι/ισσες, δύο νοσηλεύτριες/νοσηλευτές, στην κλινική βρέθηκαν θετικοί. Όλα τα χειρουργεία της Α΄ Χειρουργικής αναστάλθηκαν.

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στην Β΄ Παθολογική βρέθηκαν τρία θετικοί ασθενείς που ήρθαν σε επαφή με το μισό σχεδόν προσωπικό. Ούτε σε αυτήν την περίπτωση κρίθηκε απαραίτητο να βγουν οι συνάδελφοι σε καραντίνα. Μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ των συναδέλφων. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε και τις συνθήκες που εργάζονται οι συνάδελφοι. Επειδή η Α΄ Παθολογική έχει μετατραπεί σε κλινική για covid ασθενείς, η Β΄ Παθολογική κλινική, δυναμικότητας 35 κλινών, εφημερεύει κάθε μέρα με 8 κατά μέσο όρο εισαγωγές την ημέρα και 100% πληρότητα, με δύο (2) μόνο νοσηλεύτριες στην βάρδια ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 8! Κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνεται κατανοητό ότι είναι αδύνατο η κλινική να ελέγχει όλους τους ασθενείς πριν έρθουν οι συνάδελφοι σε επαφή αν είναι αρνητικοί ή θετικοί στον covid και ταυτόχρονα δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας για να προστατευθούν από τους αδιάγνωστους ασθενείς. Η κατάσταση για τις συναδέλφισσες και τους ασθενείς είναι τραγική, οι συναδέλφισσες είναι εντελώς εξαντλημένες δεν αντέχουν άλλο.

Επίσης, μέσα στην βδομάδα βρέθηκαν θετικοί τρείς ασθενείς και ένας συνάδελφος στην μονάδα εμφραγμάτων και στην Καρδιολογική κλινική και σε αυτήν την περίπτωση δεν βγήκε κανένας συνάδελφος σε καραντίνα.

Το γαστρεντερολογικό τμήμα αναστέλλει τη λειτουργία του γιατί βρέθηκε και εκεί συνάδελφος θετικός στον ιό.

Το αιμοδυναμικό θα υπολειτουργεί τις επόμενες 14 μέρες γιατί και εκεί βρέθηκε θετικός συνάδελφος.

Από τα δύο πλυντήρια του νοσοκομείου το ένα είναι χαλασμένο και έχουμε έλλειψη σε απορρυπαντικά σε μια στιγμή που η απολύμανση των σεντονιών είναι πολύ σημαντική.

Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε με τραγικό τρόπο ότι το νησί μας είναι υγειονομικά τελείως αθωράκιστο στην πανδημία και ότι η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της εξαπατούσε τους νησιώτες το καλοκαίρι για να ανοίξει η τουριστική σεζόν χωρίς καμία προετοιμασία, καταπατώντας κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο στα αεροπλάνα, καράβια και ξενοδοχεία. Αγνόησε τις προειδοποιήσεις και όλα τα αιτήματα μας και έπαιξε με τις ζωές των ασθενών και των εργαζομένων του νοσοκομείο κορόνα γράμματα.

Το νοσοκομείο μας μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα μετατρέπεται σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για μας και τους ασθενείς του νησιού. Την ευθύνη φέρει η διοίκηση, οι τοπικοί άρχοντες βουλευτές, περιφερειακή αρχή, δημοτική αρχή, η 2η ΥΠΕ, το υπουργείο υγείας και η κυβέρνηση.

Για να μην έχουμε χειρότερα απαιτούμε:

 • Άμεσα όσοι συνάδελφοι έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή covid να βγουν σε 14ήμερη καραντίνα.
 • Το νοσοκομείο να εξασφαλίσει να έχει κάθε ασθενής που εισέρχεται εντός, πρώτα επιβεβαιωμένο αρνητικό τεστ, είτε αφορά τα επείγοντα περιστατικά, είτε τακτικά ιατρεία και διαγνωστικές εξετάσεις.  Άμεσα το νοσοκομείο να προμηθευτεί επαρκή αριθμό αντιδραστηρίων για να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι κάθε βδομάδα τεστ και οι ασθενείς-επισκέπτες.
 • Άμεσα να διπλασιαστεί ο αριθμός των νοσηλευτριών στην Β Παθολογική
 • Να ενισχυθεί άμεσα η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο. Το κλείσιμο των τακτικών ιατρείων χωρίς να δοθεί εναλλακτική στους ασθενείς είναι σαν να τους στέλνουμε πακέτο στους ιδιώτες.
 • Άμεσα το νοσοκομείο να προμηθευτεί επαρκή αριθμό γαντιών, μασκών υψηλής προστασίας, προσωπίδες και στολές για όλα τα τμήματα και κλινικές.
 • Άμεσα να γίνουν μαζικές προσλήψεις σε ιατρικό ( κατά προτεραιότητα παθολόγοι, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι) και παραϊατρικό προσωπικό, χωρίς γραφειοκρατικά κολλήματα. Υπάρχουν προσλήψεις που ενώ έχουν εγκριθεί δεν προχωράνε λόγω γραφειοκρατίας.
 • Τέλος να ενταχθούμε όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ στα ΒΑΕ και όποιο επίδομα δοθεί, να δοθεί χωρίς εξαίρεση σε όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο σε αυτούς που δουλεύουν σε covid κλινική, γιατί όλοι μαζί παλεύουμε την πανδημία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΥΓΕΙΑ
Τα πληγωμένα νοσοκομεία την επόμενη μέρα της «τιμωρίας»
Η Θεσσαλονίκη, καζάνι που βράζει ● Ο αντίκτυπος των αναστολών εργασίας δεν έχει γίνει ακόμη ορατός ● Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της περιφέρειας.
Τα πληγωμένα νοσοκομεία την επόμενη μέρα της «τιμωρίας»
ΥΓΕΙΑ
Διάλυση των νοσοκομείων με το καλημέρα
Κινητοποιήσεις των υγειονομικών πανελλαδικά ● Μέχρι χθες 5.895 τέθηκαν εκτός εργασίας ● Πολλοί ήταν εκείνοι που ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποψίλωση των υγειονομικών μονάδων της χώρας δεν παρέδωσαν...
Διάλυση των νοσοκομείων με το καλημέρα
ΥΓΕΙΑ
Λάδι στη φωτιά από ανακοίνωση-εντολή του διοικητή του ΑΧΕΠΑ
Υποδεικνύει είσοδο στο νοσοκομείο των εργαζομένων μόνο από τρία σημεία και μετά από επίδειξη σχετικής κάρτας εμβολιασμού ● Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις εισόδους όλων των νοσοκομείων της πόλης.
Λάδι στη φωτιά από ανακοίνωση-εντολή του διοικητή του ΑΧΕΠΑ
ΥΓΕΙΑ
Στα όριά του το ΕΣΥ εξαιτίας των αναστολών εργασίας λόγω εμβολίων
Με κατεπείγουσα οδηγία προς όλες τις υγειονομικές δομές, το υπουργείο Υγείας διακόπτει τις άδειες όλων των εργαζομένων, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.
Στα όριά του το ΕΣΥ εξαιτίας των αναστολών εργασίας λόγω εμβολίων
ΥΓΕΙΑ
Σε απόγνωση το Θριάσιο - απευθύνει έκκληση για προσωπικό
Μετά τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν», κραυγή αγωνίας έρχεται και από το Θριάσιο, με το σωματείο των εργαζομένων του να ζητάει επειγόντως από τον υπουργό Υγείας να εγκρίνει προσλήψεις σε όλες τις...
Σε απόγνωση το Θριάσιο - απευθύνει έκκληση για προσωπικό
ΥΓΕΙΑ
Οκτώ υγειονομικοί στο Ρίο και ένα μωρό στη Ζάκυνθο θετικοί σε Covid-19
Στην Αθήνα για ειδική ανάλυση έχουν σταλεί δείγματα από το μολυσμένο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, προκειμένου να διευκρινιστεί αν φέρουν το στέλεχος της βρετανικής παραλλαγής.
Οκτώ υγειονομικοί στο Ρίο και ένα μωρό στη Ζάκυνθο θετικοί σε Covid-19

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας