Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτικοί τριγμοί με φόντο τους «Ταξιάρχες»
EUROKINISS/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πολιτικοί τριγμοί με φόντο τους «Ταξιάρχες»

  • A-
  • A+
Yπόγειος πόλεμος με τους γιατρούς Α. Βαθιώτη και Γ. Μπεκιάρη που συνεργάζονται με την ιδιωτική κλινική, ενώ ταυτόχρονα είναι αντιπεριφερειάρχης Υγείας και αντιδήμαρχος Υγείας αντίστοιχα, δηλαδή ελεγκτές και ελεγχόμενοι τα ίδια πρόσωπα.

Η κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι ήρθε στο φως της επικαιρότητας την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που διαπιστώθηκαν σ’ αυτήν, μετρώντας μέχρι στιγμής 4 νεκρούς. Την ίδια ώρα όμως φαίνεται πως μαίνεται κι ένας υπόγειος πολιτικός πόλεμος με φόντο την κλινική.

Κι αυτό καθώς εξωτερικός συνεργάτης της κλινικής από το 2017 είναι ο παθολόγος Α. Βαθιώτης, ο οποίος τυγχάνει να είναι αντιπεριφερειάρχης Υγείας του Γιώργου Πατούλη, ενώ στην ίδια κλινική εργάζεται από τον Ιανουάριο του 2019 και ο αντιδήμαρχος Υγείας του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, καρδιολόγος Γιώργος Μπεκιάρης.

Και μπορεί ο δήμαρχος Περιστερίου, όντας καλός γνώστης της αυτοδιοίκησης, να βγήκε και να ζήτησε δημόσια την αναστολή λειτουργίας της κλινικής, οι ανωτέρω γιατροί όμως που εργάζονταν σ’ αυτήν μάλλον δεν είχαν ιδέα αναφορικά με το τι συμβαίνει, αν λάβουμε υπ’ όψιν τις αντιδράσεις τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνέντευξη του κ. Βαθιώτη στο τηλεοπτικό κανάλι High και ειδικότερα στον αδελφό του, δημοσιογράφο Γ. Βαθιώτη, το βράδυ της 20ής Απριλίου, δύο μέρες πριν γίνουν γνωστά τα κρούσματα στην κλινική. Εκεί, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει πως τα μέτρα για την καραντίνα θα έπρεπε να είχαν χαλαρώσει από... χθες και ότι θα δικαιωθεί για άλλη μία φορά, λέγοντας ότι ο ιός αυτός είναι λιγότερο ισχυρός από τη γρίπη!

Δεν ξέρουμε αν είχε διατυπώσει τις ίδιες απόψεις και στις 5 Μαρτίου, όταν ο κ. Παχατουρίδης καλούσε σε σύσκεψη για τον κορονοϊό στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «τη σύσκεψη συντόνισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Υγείας του Δήμου Περιστερίου, Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης». Η ειρωνεία είναι ότι ο κ. Μπεκιάρης αναβαθμίστηκε σε αντιδήμαρχο Υγείας του Δήμου Περιστερίου λίγες μέρες πριν γίνουν γνωστά τα κρούσματα στην κλινική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις έλαβε δημοσιότητα το θέμα οι δύο γιατροί βγήκαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς, με τον κ. Μπεκιάρη στον Antenna να δείχνει ότι πέφτει από τα σύννεφα, τον δε κ. Βαθιώτη να επιδίδεται σε σφοδρή κριτική στην ομάδα Τσιόδρα, Κοντοζαμάνη, Αρκουμανέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι φταίει ο ΕΟΔΥ για την κλινική αλλά και για τα λίγα τεστ στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Από την Περιφέρεια και συγκεκριμένα τον κ. Πατούλη δεν υπήρξε αντίδραση, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση έπειτα από τη σφοδρή επίθεση Βαθιώτη στα κυβερνητικά στελέχη. Αντιθέτως, ο Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση για άλλον γιατρό της κλινικής, ο οποίος φέρεται να ήταν θετικός στον ιό και να συνέχιζε να πραγματοποιεί ιατρείο στην κλινική αγνοώντας τον κίνδυνο.

Αναρωτιέται κανείς για ποιους λόγους η Περιφέρεια δεν αντέδρασε, ειδικά από τη στιγμή που ο κ. Βαθιώτης είναι εξωτερικός συνεργάτης της κλινικής. Μια εξήγηση που δίνουν άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο Περιστέρι, έχει να κάνει με την εισαγγελική παρέμβαση που έχει διαταχτεί για την κλινική και η οποία δύναται να προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά στους μετόχους αλλά και στους γιατρούς που πληρώνονται από αυτήν.

Καίριο εν προκειμένω ήταν το ερώτημα του Γιάννη Σγουρού, υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τον συνδυασμό του οποίου εκλέχτηκε ο κ. Βαθιώτης πέρσι. Από την πρώτη στιγμή ζήτησε την παραίτηση του κ. Βαθιώτη με μια σαφέστατη αιχμή στο κλείσιμο της δήλωσής του: «Ποιον υπερασπίζεται ο κ. αντιπεριφερειάρχης και γιατί; Και πώς είναι δυνατόν να είναι και εξωτερικός συνεργάτης σε νοσοκομεία και αντιπεριφερειάρχης Υγείας, δηλαδή και ελέγχων και ελεγχόμενος;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαθιώτης λίγους μήνες μετά την εκλογή του με το ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού παραιτήθηκε και στη συνέχεια έγινε αντιπεριφερειάρχης από τον κ. Πατούλη!

Ολοι οι ανωτέρω εμπλεκόμενοι είναι γνωστοί στην κοινωνία του Περιστερίου. Τα αδέλφια Βαθιώτη ασχολούνται με τα κοινά εδώ και πολλά χρόνια, με τον Α. Βαθιώτη να έχει περάσει από την Πολιτική Ανοιξη, το ΠΑΣΟΚ, τον ΛΑΟΣ, για ένα φεγγάρι ήταν δημοτικός σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξει στον Σγουρό και εν τέλει με τον Πατούλη.

Εύλογες... απορίες Σπίρτζη

Για το θέμα της κλινικής επανήλθε χθες και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του αρμόδιου τομεάρχη Εσωτερικών, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στον Γ. Πατούλη. Ειδικότερα ο κ. Σπίρτζης ρωτά τα εξής:

«- Ποιοι έλεγχοι έγιναν στην κλινική και πότε, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και οι αρμοδιότητες των Περιφερειών στον “Καλλικράτη”;

- Ποιες εντολές ελέγχου δόθηκαν και πότε για τη λειτουργία της κλινικής, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και οι αρμοδιότητες των Περιφερειών στον “Καλλικράτη”;

- Ο κατ’ επιλογή του αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Βαθιώτης Αθανάσιος συνεργάζεται με την κλινική “Ταξιάρχαι” και εργαζόταν κατά το παρελθόν στη συγκεκριμένη κλινική;

Kατά δήλωσή του, ο κύριος Πατούλης κατάγεται από το Περιστέρι. Μήπως να ρωτήσει οποιονδήποτε πολίτη του Περιστερίου για να τον ενημερώσει; Εχει επαρκή αίσθηση του θέματος που δημιουργείται σε περίπτωση που ο κατ’ επιλογήν του αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Βαθιώτης, από το Περιστέρι, συνεργάζεται υπό οποιαδήποτε μορφή με τη Γενική Κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι και μέχρι σήμερα, πριν ή μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων, δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποιος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας;».

ΥΓΕΙΑ
Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο το τεστ για κορονοϊό στα νοσοκομεία
Διευκρινίσεις σχετικά με τη διενέργεια ελέγχου για τον νέο κορονοϊό στα νοσοκομεία πριν από τακτικά χειρουργεία, θεραπείες και εξετάσεις δίνει εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας.
Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο το τεστ για κορονοϊό στα νοσοκομεία
ΥΓΕΙΑ
Αισχροκέρδεια με τα τεστ
Η κυβέρνηση, όπως παραδέχτηκε χτες και ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, έχει αφήσει ανοιχτό τον δρόμο για να κερδοσκοπεί ο ιδιωτικός τομέας με τη διάγνωση του Covid-19.
Αισχροκέρδεια με τα τεστ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δύο μάρτυρες κατέθεσαν στον εισαγγελέα για τις κλινικές με κρούσματα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας έλαβε κρίσιμες μαρτυρικές καταθέσεις από δυο στελέχη του ΕΟΔΥ, ενώ κατασχέθηκε και νέο υλικό από τα αρχεία της κλινικής στο Περιστέρι.
Δύο μάρτυρες κατέθεσαν στον εισαγγελέα για τις κλινικές με κρούσματα
ΥΓΕΙΑ
Ελεγχοι αλλά κατόπιν εορτής
Προκάλεσαν σύγχυση στους νεφροπαθείς στην κλινική «Ταξιάρχαι» ● Η δομή είναι ασφαλής για τους 96 που συνεχίζουν τη ζωτική διαδικασία της αιμοκάθαρσης σε αυτή ή απλώς «δεν μπορούσαν να μεταφερθούν αλλού»;
Ελεγχοι αλλά κατόπιν εορτής

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας