Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στηρίζει το Μ-Λ ΚΚΕ τις κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών

Φωτογραφία Αρχείου

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στηρίζει το Μ-Λ ΚΚΕ τις κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών

  • A-
  • A+

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων γιατρών και νοσηλευτών στέκεται το Μ-Λ ΚΚΕ και στηρίζει την κινητοποίησή τους για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αύριο Τρίτη, 7 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα για την Υγεία.

Η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Η 7η Απρίλη, παγκόσμια ημέρα για την Υγεία, φέρνει στο προσκήνιο με τον πιο τραγικό τρόπο τις εγκληματικές συνέπειες των νεοφιλελεύθερων δογμάτων και της βάρβαρης πολιτικής που επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα μας και σε όλο τον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο. Μιας πολιτικής που, αφού πρώτα συνέτριψε τα Δημόσια Συστήματα Υγείας, τώρα μπροστά στην εξελισσόμενη επιδημία του κορονοϊού, εμφανίζεται να δείχνει υποκριτικό ’’ενδιαφέρον’’ για την υγεία των λαών, χωρίς να παίρνουν ακόμα και τώρα τα αναγκαία και απαιτούμενα μέτρα για την δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με μια εκστρατεία παραπλάνησης, έχοντας την ανοχή και στήριξη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στα πλαίσια της ‘’εθνικής ομοψυχίας’’, προσπαθεί να πείσει πως κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας, χτίζοντας ένα καθεστώς "έκτακτης ανάγκης". Αντί, χωρίς καθυστέρηση, να εξασφαλίσει στο δημόσιο σύστημα υγείας, όλα όσα χρειάζεται για την αντιμετώπιση της επιδημίας, αντί να επιτάξει κάθε μέσο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση με εκτεταμένα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος του πληθυσμού. Μεθοδικά καλλιεργεί το ακραία αντιδραστικό δόγμα της "ατομικής ευθύνης", ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να συγκαλύψει τη γύμνια της και να ρίξει τις ευθύνες στο λαό και τους εργαζόμενους. Επιβάλλει σκληρά αντεργατικά μέτρα, ανοίγοντας τον δρόμο στις μαζικές απολύσεις, σε δραματικές μειώσεις μισθών, στο τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, στηρίζοντας στην πράξη το μεγάλο κεφάλαιο και τους ντόπιους πλουτοκράτες. Προδιαγράφει με μελανά χρώματα τις σκληρές οικονομικές συνέπειες που θα επιφέρει η υγειονομική κρίση και τη βάρβαρη πολιτική που θα επιβληθεί την επόμενη ημέρα, στις πλάτες του λαού.

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδημία, η κυβέρνηση – παρά τις δημαγωγίες για τη δήθεν στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – εξακολουθεί και εγκαταλείπει στην τύχη τους τους υγειονομικούς του Δημοσίου, ανοχύρωτους, χωρίς τα στοιχειώδη μέσα προστασίας, τα νοσοκομεία χωρίς το αναγκαίο και απαιτούμενο προσωπικό να λειτουργήσουν. Την ίδια ώρα, ωμά και απροκάλυπτα στρώνει το έδαφος στους κλινικάρχες, τους μεγάλους απόντες της περιόδου, για να κερδοσκοπούν ασύστολα και να λεηλατούν τα δημόσια ταμεία. Α

Αντί να καλύψει τα 30.000 κενά στην Δημόσια Υγεία. ο Κικίλιας προκλητικά καλεί "εθελοντές" στη μάχη κατά του κορονοϊού. Αντί να ανοίξουν τώρα όλα τα νοσοκομεία και τις δομές που έκλεισε η μνημονιακή πολιτική τους, επιμένουν στα λουκέτα. Αντί για το άνοιγμα και τη στελέχωση όλων των κλειστών ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων και την επίταξη των ιδιωτικών, η κυβέρνηση προκλητικά χρυσοπληρώνει τους μεγιστάνες των ιδιωτικών κλινικών. Αντί για την επίταξη των διαγνωστικών τεστ που κατέχουν τα διαγνωστικά κέντρα, η κυβέρνηση αφήνει τους ιδιώτες να εκμεταλλεύονται την αγωνία του λαού και να θησαυρίζουν ασύδοτα. Αυτά και τόσα άλλα μέτρα επιβάλλει σε βάρος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και του λαού.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η ΕΡΓΑΣ εκφράζει την αλληλεγγύη της και στέκεται στο πλευρό των γιατρών και νοσηλευτών, που αγωνίζονται με αυταπάρνηση και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, για να υπερασπίσουν το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη και την υγεία.
Στηρίζει την κινητοποίηση που πραγματοποιούν στις 7 Απρίλη.

Απαιτούμε άμεσα

  • Στήριξη και χρηματοδότηση όλων των αναγκών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας
  • Να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές, για να καλύψουν όλες τις ανάγκες στα νοσοκομεία
  • Να λειτουργήσουν και να εξοπλιστούν τώρα όλες οι ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων και να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές
  • Να επιταχθούν τα διαγνωστικά τεστ των ιδιωτικών κέντρων
  • Μέσα και είδη προστασίας και υγιεινής για όλους τους υγειονομικούς
  • Να ανοίξουν όλα τα κλειστά νοσοκομεία που σφράγισε η πολιτική των μνημονίων

Με τον αγώνα μας υπερασπίζουμε τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία

Όχι στα νέα αντιλαϊκά- αντεργατικά μέτρα.

Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης- Ε.Ε. - ολιγαρχίας


 


 

ΥΓΕΙΑ
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική ημέρα δράσης αύριο στα νοσοκομεία για την ενίσχυση του ΕΣΥ
Πανελλαδική ημέρα δράσης για τη Δημόσια Υγεία, διοργανώνει αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με συγκεντρώσεις 8:00-10:00 το πρωί στα νοσοκομεία.
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική ημέρα δράσης αύριο στα νοσοκομεία για την ενίσχυση του ΕΣΥ
ΥΓΕΙΑ
Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας
Με δεδομένη πλέον την υποεκτίμηση και την υποδήλωση των κρουσμάτων στη χώρα μας η κυβέρνηση δεν τολμάει να μιλήσει για κάμψη τους, παρ’ όλο που χθες μετρήσαμε 1.882 γνωστές διαγνώσεις.
Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας
ΥΓΕΙΑ
«Στο κόκκινο» και ο Άγιος Σάββας
Σε συναγερμό έχει τεθεί το αντικαρκινικό νοσοκομείο, μετά τον εντοπισμό 15 κρουσμάτων Covid-19 στο προσωπικό της Β' Παθολογικής - Ογκολογικής και της Γ2 ορθοπεδικής κλινικής, καθώς και τεσσάρων κρουσμάτων σε...
«Στο κόκκινο» και ο Άγιος Σάββας
ΥΓΕΙΑ
Τα μπαλώματα της κυβέρνησης ξηλώνουν τη δημόσια υγεία
Ο κορονοϊός καλπάζει (436 νέα κρούσματα, 6 θάνατοι, 98 διασωληνωμένοι) και το υπ. Υγείας αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ, επενδύοντας σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Τα μπαλώματα της κυβέρνησης ξηλώνουν τη δημόσια υγεία
ΥΓΕΙΑ
Γηροκομεία και υγειονομικοί «αχίλλειος πτέρνα» κατά της πανδημίας
Τα αυξημένα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε οίκους ευγηρίας και μεταξύ εργαζομένων στην υγεία, έχουν θορυβήσει αρχές και επιστήμονες, με τον υπουργό Υγείας να προαναγγέλλει επιπλέον μέτρα στις προνοιακές δομές.
Γηροκομεία και υγειονομικοί «αχίλλειος πτέρνα» κατά της πανδημίας
ΥΓΕΙΑ
Σε καραντίνα το νοσοκομείο «Ελπίς»
Ανησυχία στο Νοσοκομείο Ελπίς μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.
Σε καραντίνα το νοσοκομείο «Ελπίς»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας