Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στηρίζει το Μ-Λ ΚΚΕ τις κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών

Φωτογραφία Αρχείου

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στηρίζει το Μ-Λ ΚΚΕ τις κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών

  • A-
  • A+

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων γιατρών και νοσηλευτών στέκεται το Μ-Λ ΚΚΕ και στηρίζει την κινητοποίησή τους για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αύριο Τρίτη, 7 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα για την Υγεία.

Η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Η 7η Απρίλη, παγκόσμια ημέρα για την Υγεία, φέρνει στο προσκήνιο με τον πιο τραγικό τρόπο τις εγκληματικές συνέπειες των νεοφιλελεύθερων δογμάτων και της βάρβαρης πολιτικής που επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα μας και σε όλο τον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο. Μιας πολιτικής που, αφού πρώτα συνέτριψε τα Δημόσια Συστήματα Υγείας, τώρα μπροστά στην εξελισσόμενη επιδημία του κορονοϊού, εμφανίζεται να δείχνει υποκριτικό ’’ενδιαφέρον’’ για την υγεία των λαών, χωρίς να παίρνουν ακόμα και τώρα τα αναγκαία και απαιτούμενα μέτρα για την δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με μια εκστρατεία παραπλάνησης, έχοντας την ανοχή και στήριξη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στα πλαίσια της ‘’εθνικής ομοψυχίας’’, προσπαθεί να πείσει πως κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας, χτίζοντας ένα καθεστώς "έκτακτης ανάγκης". Αντί, χωρίς καθυστέρηση, να εξασφαλίσει στο δημόσιο σύστημα υγείας, όλα όσα χρειάζεται για την αντιμετώπιση της επιδημίας, αντί να επιτάξει κάθε μέσο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση με εκτεταμένα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος του πληθυσμού. Μεθοδικά καλλιεργεί το ακραία αντιδραστικό δόγμα της "ατομικής ευθύνης", ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να συγκαλύψει τη γύμνια της και να ρίξει τις ευθύνες στο λαό και τους εργαζόμενους. Επιβάλλει σκληρά αντεργατικά μέτρα, ανοίγοντας τον δρόμο στις μαζικές απολύσεις, σε δραματικές μειώσεις μισθών, στο τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, στηρίζοντας στην πράξη το μεγάλο κεφάλαιο και τους ντόπιους πλουτοκράτες. Προδιαγράφει με μελανά χρώματα τις σκληρές οικονομικές συνέπειες που θα επιφέρει η υγειονομική κρίση και τη βάρβαρη πολιτική που θα επιβληθεί την επόμενη ημέρα, στις πλάτες του λαού.

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδημία, η κυβέρνηση – παρά τις δημαγωγίες για τη δήθεν στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – εξακολουθεί και εγκαταλείπει στην τύχη τους τους υγειονομικούς του Δημοσίου, ανοχύρωτους, χωρίς τα στοιχειώδη μέσα προστασίας, τα νοσοκομεία χωρίς το αναγκαίο και απαιτούμενο προσωπικό να λειτουργήσουν. Την ίδια ώρα, ωμά και απροκάλυπτα στρώνει το έδαφος στους κλινικάρχες, τους μεγάλους απόντες της περιόδου, για να κερδοσκοπούν ασύστολα και να λεηλατούν τα δημόσια ταμεία. Α

Αντί να καλύψει τα 30.000 κενά στην Δημόσια Υγεία. ο Κικίλιας προκλητικά καλεί "εθελοντές" στη μάχη κατά του κορονοϊού. Αντί να ανοίξουν τώρα όλα τα νοσοκομεία και τις δομές που έκλεισε η μνημονιακή πολιτική τους, επιμένουν στα λουκέτα. Αντί για το άνοιγμα και τη στελέχωση όλων των κλειστών ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων και την επίταξη των ιδιωτικών, η κυβέρνηση προκλητικά χρυσοπληρώνει τους μεγιστάνες των ιδιωτικών κλινικών. Αντί για την επίταξη των διαγνωστικών τεστ που κατέχουν τα διαγνωστικά κέντρα, η κυβέρνηση αφήνει τους ιδιώτες να εκμεταλλεύονται την αγωνία του λαού και να θησαυρίζουν ασύδοτα. Αυτά και τόσα άλλα μέτρα επιβάλλει σε βάρος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και του λαού.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η ΕΡΓΑΣ εκφράζει την αλληλεγγύη της και στέκεται στο πλευρό των γιατρών και νοσηλευτών, που αγωνίζονται με αυταπάρνηση και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, για να υπερασπίσουν το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη και την υγεία.
Στηρίζει την κινητοποίηση που πραγματοποιούν στις 7 Απρίλη.

Απαιτούμε άμεσα

  • Στήριξη και χρηματοδότηση όλων των αναγκών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας
  • Να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές, για να καλύψουν όλες τις ανάγκες στα νοσοκομεία
  • Να λειτουργήσουν και να εξοπλιστούν τώρα όλες οι ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων και να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές
  • Να επιταχθούν τα διαγνωστικά τεστ των ιδιωτικών κέντρων
  • Μέσα και είδη προστασίας και υγιεινής για όλους τους υγειονομικούς
  • Να ανοίξουν όλα τα κλειστά νοσοκομεία που σφράγισε η πολιτική των μνημονίων

Με τον αγώνα μας υπερασπίζουμε τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία

Όχι στα νέα αντιλαϊκά- αντεργατικά μέτρα.

Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης- Ε.Ε. - ολιγαρχίας


 


 

ΥΓΕΙΑ
Γηροκομεία και υγειονομικοί «αχίλλειος πτέρνα» κατά της πανδημίας
Τα αυξημένα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε οίκους ευγηρίας και μεταξύ εργαζομένων στην υγεία, έχουν θορυβήσει αρχές και επιστήμονες, με τον υπουργό Υγείας να προαναγγέλλει επιπλέον μέτρα στις προνοιακές δομές.
Γηροκομεία και υγειονομικοί «αχίλλειος πτέρνα» κατά της πανδημίας
ΥΓΕΙΑ
Σε καραντίνα το νοσοκομείο «Ελπίς»
Ανησυχία στο Νοσοκομείο Ελπίς μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.
Σε καραντίνα το νοσοκομείο «Ελπίς»
ΥΓΕΙΑ
Γιατροί... ΔΕΝ υπάρχουν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»
Καταρρέει ο μύθος των χιλιάδων προσλήψεων στο ΕΣΥ ● Κόντρα στη μαγική εικόνα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, ομολογεί το αντίθετο.
Γιατροί... ΔΕΝ υπάρχουν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»
ΥΓΕΙΑ
Με κλειστά νοσοκομεία, χωρίς προσωπικό και υποδομή απέναντι στην μεγαλύτερη πανδημία
Δεν υπάρχουν ούτε οι υποδομές, ούτε το έμψυχο δυναμικό για να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα πανδημίας. Ο τομέας της Δημόσιας Υγείας στη Θεσσαλονίκη είναι για την κυβέρνηση μια μαγική εικόνα που την...
Με κλειστά νοσοκομεία, χωρίς προσωπικό και υποδομή απέναντι στην μεγαλύτερη πανδημία
ΥΓΕΙΑ
Θετικοί σε Covid-19 επτά γιατροί των δύο νοσοκομείων της Λάρισας
Οι γιατροί - κρούσματα έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Ένας 92χρονος το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη χώρα.
Θετικοί σε Covid-19 επτά γιατροί των δύο νοσοκομείων της Λάρισας
ΥΓΕΙΑ
Νοσοκομείο «Σωτηρία»: η νίκη της ζωής πάνω στον θάνατο
Το πνευμονολογικό κέντρο αναφοράς της χώρας, έχει νοσηλεύσει πάνω από 240 ασθενείς με COVID-19. Εφτασε στα όριά του, απροετοίμαστο και υποστελεχωμένο και κατέγραψε ίσως τις μεγαλύτερες επιτυχίες.
Νοσοκομείο «Σωτηρία»: η νίκη της ζωής πάνω στον θάνατο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας