Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αιχμηρή ανακοίνωση από τους εργαζομένους στο Δαφνί μετά την επίσκεψη Κικίλια

Αιχμηρή ανακοίνωση από τους εργαζομένους στο Δαφνί μετά την επίσκεψη Κικίλια

  • A-
  • A+

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την υποστελέχωση τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, με αφορμή την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Υγείας, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων, σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Ο μάγος με τα δώρα», κάνει λόγο για «επικοινωνιακού τύπου αιφνιδιαστικές επισκέψεις» και επισημαίνουν πως το προσωπικό του νοσοκομείου είναι μειωμένο κάτω από το 50%, με αποτέλεσμα «άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Συνεχίζοντας τις επικοινωνιακού τύπου ΄΄αιφνιδιαστικές΄΄ επισκέψεις ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ως ΄΄μάγος με τα δώρα΄΄ βρέθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στο υπό κατάρρευση Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί).

Ένα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο που ως βασικός πυλώνας στήριξης στο Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας καταρρέει αβοήθητο από ημέρα σε ημέρα. Υποστελεχωμένο σε όλες τις ειδικότητες παραμένει ανοιχτό από την κατάθεση ψυχής και το φιλότιμο των ελάχιστων εργαζομένων.

Σε ένα Νοσοκομείο με μειωμένο κάτω από το 50% προσωπικό γινόμαστε αποδέκτες των άθλιων και απαράδεκτων συνθηκών εργασίας. Νοσηλευτές – τριες με διπλοβάρδιες και δεκάδες οφειλόμενα ρεπό, (ένας) για 35 έως 40 ψυχικά ασθενείς.

Αλήθεια τι δώρα έφερε Χριστουγεννιάτικα ο κος Υπουργός Υγείας για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους στο ΨΝΑ(Δαφνί) ;

Το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί . Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Δημόσια Υγεία και το μέλλον των Νοσοκομείων είναι ΛΑΦΥΡΟ στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ήδη έχουμε το πρώτο δείγμα για το τι θα ακολουθήσει.

Πριν λίγες εβδομάδες ο απερχόμενος Διοικητής Θεοχάρης Αθανάσιος με την ψήφο του νέου Δ.Σ. κατακύρωσε σε επόμενο εργολάβο την καθαριότητα του Νοσοκομείου.

Με την ανάληψη καθηκόντων των νέων Διοικήσεων θα ακολουθήσουν νέες κατακυρώσεις. Σειρά έχουν τα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, οι μισθοδοσίες και τα λογιστήρια.

Ερωτάται ο κος Υπουργός Υγείας μετά την επίσκεψη του στο Τμήμα ΠΡΟΚΑΤ 2ΑΒ όπου νοσηλεύονται 40 ασθενείς, μια Μονάδα χρόνιων ασθενών και μέσης νοσηλείας καθώς και με ΆΡΘΡΟ 69 , όπου οι περισσότεροι έχουν ψυχιατρική συμπτωματολογία, τι θέση έχουν εκεί οι 2 ασθενείς με βαριάς μορφής αυτισμό και νοητική στέρηση; Η μονάδα αυτή δεν καθίσταται ασφαλής για τη νοσηλεία των (2) ασθενών, με αποτέλεσμα την επικινδυνότητα τόσο των ίδιων, όσο και των υπόλοιπων ασθενών αλλά και του προσωπικού.

Οι συγκεκριμένοι ασθενείς χρειάζονται ειδική μονάδα φιλοξενίας που θα παρέχει και θα πληροί τις απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις φιλοξενίας τους.

Παράλληλα χρειάζεται άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό στην ειδική αγωγή, για τη φροντίδα, τη λειτουργία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ατόμων με αυτισμό, γεγονός που δεν υφίσταται στο υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου μας.

Καθιστούμε υπεύθυνους απέναντι στην κοινωνία, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον κάθε υπεύθυνο που δεν θα μεριμνήσει για τις ενέργειες φροντίδας και ασφάλειας των ασθενών και των εργαζόμενων.

Αναλυτικά τα στοιχεία της υποστελέχωσης του ΨΝΑ:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ
ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΙΑΤΡΙΚΟ
122
68
54
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ
1193
636
557
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
477
221
256
ΤΕΧΝΙΚΟ
129
17
112
ΣΥΝΟΛΟ
1921
942
979

 Πρώτη υπουργική επίσκεψη

Ο Βασίλης Κικίλιας αντάλλαξε ευχές με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, την πρώτη που πραγματοποιεί στο συγκεκριμένο υπουργός Υγείας.  

Όπως έγινε γνωστό συναντήθηκε με τον διοικητή και τους διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής υπηρεσίας, επισκέφτηκε το ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και συνομίλησε με εφημερεύοντες γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς. Επίσης επισκέφτηκε το τμήμα που νοσηλεύει περιστατικά αυτισμού.

 

 

ΥΓΕΙΑ
Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κινεζικό κοροναϊό
Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.
Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κινεζικό κοροναϊό
ΥΓΕΙΑ
Συμφωνία για 38 κρεβάτια στις ΜΕΘ
Η συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα αφορά 29 κρεβάτια για την Αττική και 9 για την υπόλοιπη Ελλάδα, που θα συντονίζει το ΕΚΑΒ μέσω της λίστας διαχείρισης αιτημάτων που τηρεί. Oι ασφαλισμένοι δεν θα καταβάλλουν...
Συμφωνία για 38 κρεβάτια στις ΜΕΘ
ΥΓΕΙΑ
Από τις αξιολογήσεις στις «αναθέσεις»
Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ξήλωσε» όλα όσα είχαν θεσμοθετηθεί προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα κομματικού νεποτισμού, που είχαν οδηγήσει στο παρελθόν κυριολεκτικά μέχρι και στη διάλυση ή στη χρεοκοπία...
Από τις αξιολογήσεις στις «αναθέσεις»
ΥΓΕΙΑ
Ο καπετάν Κωνσταντής, ο Κυριάκος και ο θεσσαλάρχης Τσιάρας
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση «παραίτησε» τον Κωνσταντίνο Πατέρα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η επιλογή του 81χρονου ήταν αφενός εν γνώσει του Μαξίμου, αφετέρου...
Ο καπετάν Κωνσταντής, ο Κυριάκος και ο θεσσαλάρχης Τσιάρας
ΥΓΕΙΑ
Ποιοι είναι οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ
Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια επελέγησαν οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους, από την αρμόδια επιτροπή.
Ποιοι είναι οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ
ΥΓΕΙΑ
Ενας υπουργός Υγείας... βαριά αλλεργικός στη δημόσια υγεία
Χωρίς να μας διαφωτίσει ως προς το τι θα κάνει ο ίδιος στον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας επιχείρησε να μηδενίσει το...
Ενας υπουργός Υγείας... βαριά αλλεργικός στη δημόσια υγεία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας