Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 Έκδηλος μικροκομματικός φανατισμός από τον Β. Κικίλια

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Έκδηλος μικροκομματικός φανατισμός από τον Β. Κικίλια

  • A-
  • A+

Πόσες κακόβουλες ανακρίβειες χωρούν σε λίγα λεπτά ομιλίας; Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, πολλές! 

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο ΚΕΘΕΑ, εκτός από τους εξαιρετικά προσβλητικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς για την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και τον πρώην υπουργό, Νίκο Παρασκευόπουλο, προσπάθησε να στηρίξει σε ένα πόρισμα εσωτερικού ελέγχου του ίδιου του  ΚΕΘΕΑ την απόφασή του να καταργήσει το αυτοδιοίκητο και να διορίσει τα δικά τους παιδιά στο Δ.Σ. 

Αφού έσπειρε τρόμο, κατά κύριο λόγο σε γονείς και μέλη του ΚΕΘΕΑ, που άκουσαν ισχυρισμούς για φοβερά πράγματα 
που συνέβησαν σε μία από τις κοινότητες του οργανισμού, δήλωσε ότι ο ίδιος βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους και στις οικογένειες του φορέα. 

1. Οι «Συριζαίοι» καπέλωσαν το ΚΕΘΕΑ προτείνοντας την Ξένη Δημητρίου για πρόεδρο. Λάθος πληροφορίες έχει ο υπουργός, μια και η Ξένη Δημητρίου υπήρξε επί δεκαετίες άνθρωπος που εθελοντικά προσέφερε στο ΚΕΘΕΑ με πάρα πολλούς τρόπους. 

Δικαστές, εργαζόμενοι, μέλη και γονείς ανά την Ελλάδα μπορούν να τον πληροφορήσουν γι' αυτό. Άλλωστε μόνο η Γενική Συνέλευση των 800 μελών θα ενέκρινε ή όχι την πρόταση που έκαναν μέλη του απερχόμενου εκλεγμένου Δ.Σ.
 
2. Η παρέμβαση της Ξένης Δημητρίου στην υπόθεση των νόμιμα παρεχόμενων αδειών και όχι φυσικά της αποφυλάκισης του Δ. Κουφοντίνα αποφασίστηκε με ομόφωνη γνωμοδότηση τμήματος του Αρείου Πάγου.

3. Σύμφωνα με τον αρμόδιο (τότε) για το Μάτι εισαγγελέα κ. Ζαγοραίο, όλες οι πληροφορίες περί εσκεμμένης καθυστέρησης του πορίσματος από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήταν αναληθείς.

4. Τα όσα είπε για τον πρώην υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο, ότι δήθεν άνοιξε τις φυλακές κ.λπ. και για τον ρόλο του στο ΚΕΘΕΑ απαντήθηκαν από τον ίδιο σε αναλυτική του δήλωση-διάψευση. 

Το βασικότερο όμως θέμα για το ποιος απέφυγε να πει την αλήθεια είναι η υπόθεση του πορίσματος εσωτερικού ελέγχου που διενήργησε το ίδιο το ΚΕΘΕΑ, όταν υπήρξαν καταγγελίες ότι σε μία από τις 100 μονάδες του, και συγκεκριμένα στα Διαβατά, δόθηκαν πλασματικά πιστοποιητικά εξάρτησης. 

Πράγματι το πόρισμα είναι «φωτιά» για έναν και ίσως και δύο εργαζόμενους, από τους οποίους δυστυχώς ο ένας έχει ήδη αποβιώσει. Το πόρισμα παραδόθηκε αρχές Ιουνίου στον διευθυντή, αλλά οι εκλογικές διαδικασίες και η αναμενόμενη τότε εκλογή νέας διοίκησης δεν επέτρεψαν να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τίποτα δεν ήταν λοιπόν κρυφό και είναι προς τιμήν του αυτοδιοίκητου (;) φορέα το γεγονός ότι είναι ίσως ο μοναδικός οργανισμός που σπεύδει να κάνει τόσο ενδελεχή έλεγχο στα πάντα. 

Έλεος, λοιπόν, κύριε Κικίλια

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι «οι κύριοι που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι πήγαν να καπελώσουν τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, που τους στηρίζω απολύτως, πήγαν εν κρυπτώ να κάνουν νύχτα εκλογές στο ΚΕΘΕΑ με μία υποψήφια. Την κυρία Ξένη Δημητρίου, την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία πήγε να παρακάμψει όλη τη νομοθεσία έτσι ώστε να αποφυλακίσει το γνωστό τρομοκράτη Κουφοντίνα με 11 δολοφονίες στην πλάτη του. Την κυρία Ξένη Δημητρίου, η οποία καθυστέρησε εσκεμμένα και με δική της παρέμβαση το πόρισμα για το Μάτι. Κάηκαν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας στο Μάτι και τόλμησε, για κομματικούς λόγους, να καθυστερήσει το πόρισμα για να αποδοθούν ευθύνες, γιατί κάηκαν οι συνάνθρωποί μας. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τη Δικαιοσύνη. Ως εδώ, την κυρία Ξένη Δημητρίου, η οποία εργαλειοποίησε τη Δικαιοσύνη στις υποθέσεις της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ και ούτω καθεξής».

Επιτιθέμενος και στον Νίκο Παρασκευόπουλο, είπε ότι «το ΚΕΘΕΑ επιχορηγείται από το υπουργείο Υγείας με 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο τα τελευταία 25 χρόνια ... εναλλάσσονταν στην προεδρία του ΚΕΘΕΑ επί 20 χρόνια ο κύριος Παρασκευόπουλος με τον κύριο Νοταρά- εναλλάξ. Ο κύριος υπουργός Δικαιοσύνης που άνοιξε τις φυλακές, που τους έβγαλε όλους έξω, όλους τους ποινικούς, τους εγκληματίες οι οποίοι έκαναν ξανά εγκλήματα, δολοφόνησαν ξανά, δημιούργησαν ξανά προβλήματα στην ελληνική κοινωνία».

Αφήνοντας αιχμές για την οικονομική διαχείριση είπε ότι δεν ξέρει αν λυμαίνονταν το ΚΕΘΕΑ, αλλά «από τη στιγμή που έγινε αυτή η διαδικασία άνοιξαν στόματα και εγώ έχω καταγγελίες για τις φυλακές στα Διαβατά όπου κάποιοι νομιμοποιούσαν Αλβανούς ναρκέμπορους και τους έδιναν χαρτιά ότι ήταν ανήλικοι, δήθεν, ή απεξαρτημένοι κ.λπ. Μία καταγγελία η οποία οδήγησε σε εσωτερικό έλεγχο ο οποίος δεν έχει καταλήξει- έπρεπε να έχει μπει εισαγγελέας κανονικά εκεί πέρα μέσα. Έχει κρυφτεί αυτή η ιστορία, θα τη βρούμε».

Επίσης υποστήριξε ότι το πρόβλημα στο ΚΕΘΕΑ δημιούργησαν «κάποιοι από αυτούς που πολιτικά εμπλέκονται και φωνάζουνε» και σημείωσε: «Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, δεν φταίνε οι οικογένειες, δεν φταίνε οι απεξαρτημένοι, δεν φταίει η Κοινότητα. Και η αντιπρόεδρος που έβαλα στο ΚΕΘΕΑ είναι πρώην εξαρτημένη, 17 χρόνια δούλευε στο ΚΕΘΕΑ, ψυχολόγος. Και όχι δικαστικός».

Η απάντηση του Νίκου Παρασκευόπουλου

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του υπουργού Υγείας, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει μια πρωτοβουλία που θέτει σε κίνδυνο το πολύχρονο έργο του ΚΕΘΕΑ, που έχει σώσει τη ζωή και την υγεία πολλών ανθρώπων, ανασύρει μια παλιά συκοφαντία. Ισχυρίζεται ότι ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου είχε ως αποτέλεσμα να βγουν από τη  φυλακή άνθρωποι που τέλεσαν σοβαρά εγκλήματα. Απέναντι στην προπαγάνδα αναγκάζομαι για πολλοστή φορά να θυμίσω ότι αποσυμφορητικούς νόμους στη χώρα μας είχαμε αδιαλείπτως με ετήσιες συνήθως ανανεώσεις από το 2009.  Κατά την διάρκεια της δικής μου θητείας έγιναν δυο ετήσιες ανανεώσεις. Κατά το αντίστοιχο διάστημα σημειώθηκε κάμψη στο συνολικό αριθμό βαρύτατων εγκλημάτων, όπως η ανθρωποκτονία, ενώ και ο συνολικός αριθμός των υποτροπών σε σοβαρά εγκλήματα  δεν υπερέβαινε ένα ελάχιστο ποσοστό. 

»Θυμίζω επίσης ότι η αποσυμφορητική διάταξη δεν αφορούσε ισοβίτες,  αλλά κρατουμένους που ούτως ή άλλως θα απολύονταν.  

»Κατά τα λοιπά, χάρη στις ρυθμίσεις αυτές βελτιώθηκαν οι συνθήκες κράτησης και έτσι αποκαταστάθηκε η διεθνής εικόνα της χώρας και απαλλάχθηκαν οι Έλληνες φορολογούμενοι από σημαντικά ποσά προστίμων που επέβαλλε το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

»Ο Υπουργός θέλοντας να πλήξει το ΚΕΘΕΑ ανακοίνωσε, ότι στο τιμόνι του εναλλάσσονταν δυο πρόσωπα το ένα εκ των οποίων ήμουν εγώ. 

»Ας γνωρίσω ότι βρίσκομαι δίπλα στο έργο του ΚΕΘΕΑ, λόγω ειδικότητας άλλωστε, από το έτος 1984, ήμουν μέλος του πρώτου Δ.Σ. κατά το 1987 και εκλεγόμουν Πρόεδρος από το 1999 έως το 2005. Είμαι περήφανος, που όχι μόνο κατά την διάρκεια της θητείας μου, αλλά και διαχρονικά, το ΚΕΘΕΑ προσφέρει ένα σωτήριο έργο στην ελληνική κοινωνία.  Η σοβαρή διακινδύνευσή του όμως δεν φαίνεται να απασχολεί τον σημερινό Υπουργό Υγείας». 

ΥΓΕΙΑ
Με λάσπη χτίζει ο Βασ. Κικίλιας το δικό του διορισμένο ΚΕΘΕΑ
Ο υπ. Υγείας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πραξικοπηματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, «αποκάλυψε» το κίνητρο της επίθεσης του.
Με λάσπη χτίζει ο Βασ. Κικίλιας το δικό του διορισμένο ΚΕΘΕΑ
ΥΓΕΙΑ
Χρύσωσε το χάπι σε στεγνό πρόγραμμα
Σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά την προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του μέλη των κομμάτων και εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ, κάλεσε εκ νέου αλλά μόνο του...
Χρύσωσε το χάπι σε στεγνό πρόγραμμα
ΥΓΕΙΑ
Από τις αξιολογήσεις στις «αναθέσεις»
Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ξήλωσε» όλα όσα είχαν θεσμοθετηθεί προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα κομματικού νεποτισμού, που είχαν οδηγήσει στο παρελθόν κυριολεκτικά μέχρι και στη διάλυση ή στη χρεοκοπία...
Από τις αξιολογήσεις στις «αναθέσεις»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι φωνές του ΚΕΘΕΑ είναι πιο δυνατές από τη λασπολογία
Πώς ο κυριακάτικος Τύπος και προπάντων ο υπουργός Υγείας μεθόδευσαν τη συκοφάντηση του ΚΕΘΕΑ, αναδεικνύοντας πόρισμα εσωτερικού ελέγχου και γράμμα που είχε συντάξει πρώην στέλεχος προ 20ετίας
Οι φωνές του ΚΕΘΕΑ είναι πιο δυνατές από τη λασπολογία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεσπάθωσαν οι εργαζόμενοι για τη διάλυση του ΚΕΘΕΑ
Με υπομνήματα και επιστολές και χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία του πρώην διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, καθηγητή Χ. Πουλόπουλου, συνεδρίασε -ακούγοντας εργαζόμενους, γονείς και εκλεγμένη διοίκηση- η αρμόδια επιτροπή της...
Ξεσπάθωσαν οι εργαζόμενοι για τη διάλυση του ΚΕΘΕΑ
ΥΓΕΙΑ
Και διαλύουν και συκοφαντούν το ΚΕΘΕΑ!
Τα πυρά της αντιπολίτευσης για άκρατη αυθαιρεσία και προφανή πολιτική σκοπιμότητα γύρω από την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ δέχτηκε για άλλη μια φορά χθες ο υπουργός Υγείας
Και διαλύουν και συκοφαντούν το ΚΕΘΕΑ!

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας