• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.8°C / 26.2°C
  2 BF
  65%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.7°C / 24.6°C
  0 BF
  59%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.9°C / 23.8°C
  2 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 20.2°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.8°C / 22.7°C
  2 BF
  55%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.5°C / 16.5°C
  1 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  1 BF
  79%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.2°C / 21.1°C
  2 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  1 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 23.8°C
  1 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.7°C / 25.1°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.3°C / 24.3°C
  2 BF
  69%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.1°C / 20.1°C
  1 BF
  60%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  25°C 18.5°C / 25.5°C
  1 BF
  56%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.3°C / 24.8°C
  3 BF
  74%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.0°C / 24.3°C
  2 BF
  67%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  24°C 19.3°C / 23.8°C
  0 BF
  84%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.7°C / 22.5°C
  2 BF
  72%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  0 BF
  82%

Βλαστημούν για τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων

 • A-
 • A+

Μπαλάκι ανάμεσα σε ένα μεγάλο μαιευτήριο και σε μια ιδιωτική εταιρεία φύλαξης βλαστοκυττάρων βρίσκονται εδώ και μερικές μέρες αρκετοί γονείς, οι οποίοι φαίνεται ότι πλήρωσαν αδρά την εμπιστοσύνη τους για τη διαφύλαξη της μελλοντικής υγείας των παιδιών τους.

Ο λόγος για το μαιευτήριο «Υγεία» και την εταιρεία φύλαξης Stem Health Hellas. Εως το 2013 πορεύονταν μαζί επιχειρηματικά, στη συνέχεια όμως το μαιευτήριο αποχώρησε από το μετοχικό κεφάλαιο της Stem Health. Τις προηγούμενες μέρες η εταιρεία έστειλε ενημερωτικό μέιλ σε όλους τους γονείς που έχουν πληρώσει 2.000 ευρώ έκαστος για κάθε φύλαξη βλαστοκυττάρων, στο οποίο τους ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η επιστολή αυτή σκοπό έχει να σας ενημερώσει και να σας επισημάνει τον άμεσο κίνδυνο καταστροφής των βλαστικών κυττάρων των παιδιών σας που φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις του “Υγεία” από την εταιρεία Stem Health Hellas. Εχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διάσωσης του υλικού και χωρίς τη δική σας πλέον παρέμβαση προς το “Υγεία”, η καταστροφή των βλαστικών κυττάρων των παιδιών σας είναι πλέον πολύ πιθανή, εάν όχι αναπόφευκτη».

Στην επιστολή η εταιρεία σημειώνει πως «δεν άντεξε τον αθέμιτο ανταγωνισμό από εταιρείες που καταφέρνουν να αποφεύγουν την επιβάρυνση με ΦΠΑ, έχει περιέλθει σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο. Οι λεπτομέρειες της αδυναμίας μας αυτής δεν είναι του παρόντος».

Αρκετοί ήταν οι γονείς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», που επικοινώνησαν σοκαρισμένοι με το μαιευτήριο, αλλά δεν πήραν καμία απάντηση.

Την ίδια ώρα, τα τηλέφωνα της Stem Health Hellas δεν απαντούν σε καμία κλήση ή είναι απενεργοποιημένα, το σάιτ της εταιρείας είναι εκτός λειτουργίας, ενώ και το δικηγορικό γραφείο στο οποίο παραπέμπει η εταιρεία στην επιστολή της έχει τηλεφωνητή. Η μοναδική «διέξοδος» των γονέων είναι η σελίδα της εταιρείας στο Facebook, εκεί που συνεχίζουν και αφήνουν μηνύματα αγωνίας. Για παράδειγμα:

►«Προσπαθώ εντατικά εδώ και μέρες να επικοινωνήσω με την εταιρεία ώστε να τους ζητήσω μια απόδειξη/τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Δεν μπορώ να βρω κανέναν, είναι άφαντοι, τα τηλέφωνά τους έχουν φραγή εισερχόμενων κλήσεων. Ξέρει κανείς αν όντως έχουν κλείσει σαν εταιρεία;».

►«Τι γίνεται με την εταιρεία και τα βλαστοκύτταρα των παιδιών μας; Τι κάνουμε τώρα...ακούω διάφορα.. τι συμβαίνει;».

►«Εστειλαν mail ότι κινδυνεύουν τα βλαστοκύτταρα γιατί δεν έχουν λεφτά να τα συντηρήσουν γιατί αποχώρησε το “Υγεία”! Και να απευθυνθούμε σε δικηγόρους κ.λπ. κ.λπ. Συγγνώμη αλλά στο συμβόλαιο έλεγαν ότι σε περίπτωση προβλήματος, θα τα δώσουν σε άλλη τράπεζα χωρίς επιβάρυνση για τους γονείς!!!! Μπλέξαμε!!!».

Πράγματι, στο συμβόλαιο υπάρχει μια αναφορά που λέει πως η Stem συνεργάζεται με την Cryobanks (αντίστοιχη τράπεζα του Ομίλου «Ιασώ») ώστε να παρέχουν η μία στην άλλη εγγύηση φύλαξης και διαχείρισης των μοσχευμάτων σε περίπτωση που η μία από τις δύο πάψει να λειτουργεί.

Ωστόσο, γονείς που επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τον όμιλο «Ιασώ» πήραν αρνητική απάντηση και ότι δεν υφίσταται τέτοιου είδους συμφωνία. Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με το μαιευτήριο «Υγεία», απ’ όπου και μας ενημέρωσαν πως τα βλαστοκύτταρα είναι ασφαλή και θα συνεχίσουν να είναι παρά το γεγονός ότι δεν είναι δουλειά του νοσοκομείου η φύλαξη και διατήρησή τους.

Μας ξεκαθάρισαν πως η Stem Health Hellas νοίκιαζε χώρο στο νοσοκομείο τους για να διατηρεί τα βλαστοκύτταρα, αλλά υπεύθυνη γι’ αυτά ήταν η ίδια. Σε ερώτησή μας πού πρέπει να απευθυνθούν οι γονείς και τι πρέπει να κάνουν, από το «Υγεία» μας παρέπεμψαν στη Stem Health.

Περί οθωμανικής κατοχής

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Νικόλαος-Αντώνιος Νικολαΐδης, ο οποίος εκτός από την ενασχόλησή του με τη Stem Health εμφανίζεται στο site της Δημιουργίας Ξανά, του Θάνου Τζήμερου, ως αντιπρόεδρος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, ενώ επίσημα έγγραφα τον παρουσιάζουν και ως υπεύθυνο οικονομικών του. Ανατρέχοντας στην αρθρογραφία του και επιλέγοντας τυχαία ένα κείμενό του για την ελληνική κουλτούρα, έγραφε τα εξής:

«Μα, δεν είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής, οι Ελληνες δεν βασιζόντουσαν καθόλου στο Κράτος και ότι, αντιθέτως, τα έβγαζαν πέρα μόνοι τους; Πώς έγινε και σήμερα οι πολίτες να έχουν αποκτήσει τη νοοτροπία ότι όλα τα περιμένουν από το Κράτος;».

Η απάντηση στο ερώτημά του είναι απλή. Οταν υπάρχουν επιχειρηματίες που παρουσιάζουν συμβόλαια με ανύπαρκτες συνεργασίες (π.χ. «Ιασώ»), δεν ενημερώνουν τους πελάτες τους έγκαιρα ότι άλλαξε το καθεστώς της εταιρείας που εκπροσωπούν, στέλνουν επιστολή στην οποία ρίχνουν την ευθύνη αποκλειστικά σε άλλους και εξαφανίζονται από προσώπου γης για να μην έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες, τότε, ναι, ο κόσμος θα στραφεί στο κράτος.

Επειδή αυτοί οι γονείς ζητούν απαντήσεις και κανένας ιδιώτης επιχειρηματίας εν προκειμένω δεν φαίνεται διατεθειμένος να τις δώσει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΓΕΙΑ
Η Πρωτοβάθμια Υγεία αναγεννιέται
Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να ψηφιστεί απ’ τη Βουλή το νομοσχέδιο «Μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» που...
Η Πρωτοβάθμια Υγεία αναγεννιέται
ΥΓΕΙΑ
«Το κυβερνητικό σχέδιο για την Υγεία είναι αντεργατικό»
Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι προχωρούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και θα συναντηθούν με τον...
«Το κυβερνητικό σχέδιο για την Υγεία είναι αντεργατικό»
ΥΓΕΙΑ
Μπαλάκι οι γονείς για τα βλαστοκύτταρα
Ασχημο τριήμερο πέρασαν χιλιάδες γονείς σε όλη τη χώρα οι οποίοι στο παρελθόν εμπιστεύτηκαν την τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων Stem-Health Hellas αλλά και τον όμιλο “Υγεία” (έως το 2013 ο όμιλος Υγεία είχε το...
Μπαλάκι οι γονείς για τα βλαστοκύτταρα
ΥΓΕΙΑ
«Καμπανάκι» των επιστημόνων για μεταλλάξεις σε ιώσεις
Γιατί τα τελευταία χρόνια υπάρχουν περισσότεροι ιοί εξηγεί ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
«Καμπανάκι» των επιστημόνων για μεταλλάξεις σε ιώσεις
ΥΓΕΙΑ
Σκοτεινά παιχνίδια με την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»
Χοντραίνει το τελευταίο διάστημα το παιχνίδι γύρω από τον διαγωνισμό για τη μεταβίβαση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς φαίνεται πως ορισμένες δυνάμεις εντός του νοσοκομείου, μαζί με ανώτερα στελέχη της...
Σκοτεινά παιχνίδια με την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»
ΥΓΕΙΑ
Ξεκινά η κατασκευή του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου
Διακόσιοι εξήντα συμπολίτες μας χρειάστηκε να μεταβούν στο εξωτερικό για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, ενώ ακόμα 696 μεταμοσχευθέντες μετακινήθηκαν για επανέλεγχο την περίοδο 2013 – 2017. Τα...
Ξεκινά η κατασκευή του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας