• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.6°C / 17.9°C
  2 BF
  70%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 15.7°C
  1 BF
  86%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.0°C / 15.9°C
  3 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  8°C 7.9°C / 8.1°C
  2 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.7°C
  4 BF
  94%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.0°C / 13.1°C
  1 BF
  92%
 • Κοζάνη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  7°C 6.4°C / 7.9°C
  1 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
  13°C 11.6°C / 13.6°C
  5 BF
  83%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 17.5°C
  5 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  4 BF
  88%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.8°C / 18.5°C
  4 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 15.1°C / 15.1°C
  6 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  1 BF
  90%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  16°C 15.5°C / 15.5°C
  2 BF
  78%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 12.2°C / 15.5°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.8°C
  3 BF
  73%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.2°C / 18.1°C
  5 BF
  53%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.3°C / 15.5°C
  2 BF
  89%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.0°C / 15.1°C
  1 BF
  72%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  1 BF
  91%

Η μακέτα του γηπέδου της ΑΕΚ.

EUROKINISSI

Πλημμυρίσαμε στα... γήπεδα

 • A-
 • A+

Δεν μπορεί να δίνει η περιφέρεια 20 εκατομμύρια για το γήπεδο της ΑΕΚ κι εδώ να συνεχίζουμε να πνιγόμαστε. Ας φτιάξουν πρώτα τους δρόμους εδώ και μετά το γήπεδο της ΑΕΚ. Οταν πάμε ως συνέλευση στη Δούρου, να ειπωθούν αυτά». Αυτά καταγράφεται να λέει σε βίντεο πλημμυροπαθής κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας, μία ημέρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Την ίδια ημέρα που η Αττική πλημμύριζε, υπογράφηκε ο προϋπολογισμός της νέας περιφερειακής αρχής, αναθεωρημένος κατά 10% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του απερχόμενου περιφερειάρχη Ν. Σγουρού. Προβλέπει 13 εκατ. για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης -δεκαπλάσια χρήματα από τον προηγούμενο προϋπολογισμό- και 105 εκατ. για αθλητικές εγκαταστάσεις.

Από αυτά τα 20 εκατ. θα δοθούν για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ, 7 εκατ. για την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στην Αλεξάνδρας (απόφαση που έκρινε παράνομη το Ε’ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου) και 18 εκατ. στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης.

Η νέα περιφερειακή αρχή υπογραμμίζει ότι κάθε αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες και διαβεβαιώνει ότι κανένα έργο δεν θα προχωρήσει χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

Τι λένε όμως οι περιβόητες «τοπικές κοινωνίες» και με ποιους όρους θα γίνει η όποια διαβούλευση; Στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας η διαβούλευση δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, αν λάβουμε υπόψη τι έχει προηγηθεί: απειλές, τραμπουκισμοί, διάλυση δημόσιων συζητήσεων από αφιονισμένους οπαδούς, αντισυγκεντρώσεις μέχρι αιματηρές επιθέσεις σε κατοίκους, βανδαλισμοί και εμπρησμός κοινωνικού χώρου με την υπογραφή «Εδώ μόνο ΑΕΚ».

Στο δυναμιτισμένο κλίμα, η απόφαση της περιφέρειας να εγκρίνει τα 20 εκατ. -που είχε υποσχεθεί ο απερχόμενος περιφερειάρχης Ν. Σγουρός στον Δ. Μελισσανίδη για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ από τη Δικέφαλος Α.Ε.- δεν προκάλεσε ακριβώς ρίγη ενθουσιασμού.

Την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού το «Συντονιστικό Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας για την υπεράσπιση του Αλσους και της Πόλης» πραγματοποίησε παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μοιράζοντας ανοιχτή επιστολή προς την περιφερειάρχη, ζητώντας να υποστηρίξει την απόφαση του Ελεγκτικού κατά των 7 εκατομμυρίων στον Αλαφούζο και να μην υπογράψει τα 20 εκατ. στο Μελισσανίδη για την ΑΕΚ.

Η επιστολή του Συντονιστικού

«Αυτό το γαϊτανάκι των συνταγματικά παράνομων, πολιτικά χαριστικών και κοινωνικά απαράδεκτων χρηματοδοτήσεων επιχειρηματικών συμφερόντων, σε μια περίοδο που ο λαός μας πένεται και οι δημόσιες επενδύσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος έχουν πιάσει πάτο, πρέπει να σταματήσει τώρα», υποστήριζε η επιστολή του Συντονιστικού, προειδοποιώντας ότι «τυχόν στάση Πόντιου Πιλάτου θα ερμηνευτεί ως στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος της κοινωνίας».

Οπως είναι γνωστό, η ένσταση του Αλαφούζου κατά της απόφασης του Ελεγκτικού συζητήθηκε στις 31 Οκτωβρίου με την περιφέρεια απούσα.

Σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» για το γήπεδο της ΑΕΚ, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Χρήστος Καραμάνος μάς παρέπεμψε στις πάγιες θέσεις της περιφέρειας. Στάση αναμονής κρατάει και η δημοτική αρχή Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, επιφυλασσόμενη να ασκήσει «όλα τα μέσα» την κατάλληλη στιγμή.

Η σωστή στιγμή φαίνεται να έχει ήδη φτάσει για κατοίκους της περιοχής που προσφεύγουν κατά του ψηφισμένου Ρυθμιστικού Σχεδίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

«Διαφωνούμε να δίνονται 20 εκατ. σε ανώνυμες επιχειρήσεις»

 • Πώς αντέδρασε ο κόσμος στην ψήφιση των 20 εκατ. για το γήπεδο της ΑΕΚ;

O κόσμος έχει τις ανάγκες του και σε μια εποχή φτώχειας, εξαθλίωσης και ανεργίας θεωρεί προκλητικό να δίνονται 20 εκατ. για ανώνυμες επιχειρήσεις. Στην περιοχή μας που είχαμε πλημμύρες, το θέμα τέθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους. Αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να έχουμε ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα και να δίνονται 20 εκατ. για γήπεδα. Εμείς συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη. Αν τα 20 εκατ. προορίζονται για έργα υποδομών πέριξ του γηπέδου, που μπορούν να βοηθήσουν την κυκλοφορία και τη ζωή στην πόλη, δεν έχουμε πρόβλημα. Από τη στιγμή όμως που δεν προορίζονται να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες, διαφωνούμε.

 • Πώς θα προστατεύσετε το Αλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, όταν σύμφωνα με το Νέο Ρυθμιστικό δεν ανήκει πλέον στον δήμο;

Από το 2010 ως παράταξη, βάζαμε ως κατεπείγον ζήτημα την προστασία του άλσους. Ολα αυτά τα χρόνια το άλσος το εγκατέλειψαν κυβέρνηση και η προηγούμενη δημοτική αρχή, ώστε μετά να πούνε: «Τι το θέλετε; Καλύτερα να κόψετε ένα κομμάτι να το ακρωτηριάσετε». Εμείς είπαμε και προεκλογικά ναι στο γήπεδο. Θέλουμε την επιστροφή της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά δεν δεχόμαστε στο όνομα της κατασκευής του γηπέδου να παραχωρηθεί δασική έκταση. Αυτές οι θέσεις μας ισχύουν. Οντως μετά την ψήφιση του Ρυθμιστικού το άλσος παύει να ανήκει κατά χρήση και κυριότητα στον δήμο και ανήκει σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σ’ αυτό και έχουμε δηλώσει από όταν ψηφίστηκε το Ρυθμιστικό ότι θα το αντιπαλέψουμε με όλα τα μέσα. Ακόμα δεν έχει βγει καμία διοικητική πράξη σε σχέση με τον νόμο. Θα εξετάσουμε όλες τις πιθανότητες προκειμένου να υπερασπιστούμε το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, πάντα σε διαβούλευση με τους πολίτες.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρίχνουν σενάρια αυτοκτονίας
Αντικρουόμενα σενάρια για τις συνθήκες που έχασε τη ζωή του ο 60χρονος εργάτης Κότσο Τσαπολάρι διακινούνται στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για αυτοκτονία. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί επίσημο ιατροδικαστικό...
Ρίχνουν σενάρια αυτοκτονίας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ανησυχούν οι κάτοικοι για τα έργα στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας
Εναν μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, 37 κάτοικοι του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου απέστειλαν ομαδική εξώδικη διαμαρτυρία προς τον υπ. Εθν. Αμυνας, Π. Καμμένο, τον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου και την...
Ανησυχούν οι κάτοικοι για τα έργα στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Καθαρίζουν το ρέμα... αναρμοδίως
«Καθαρίζει» το ρέμα στον Δενδροπόταμο με δικά της έξοδα και... λερώνει την αξιοπιστία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η ΕΥΑΘ! Περίπου δύο μήνες θα χρειαστούν για τον καθαρισμό του ρέματος και την...
Καθαρίζουν το ρέμα... αναρμοδίως
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Μάνδρα: αρχίζουν τα αντιπλημμυρικά
Ξεκινούν οι εργασίες για το αντιπλημμυρικό έργο της «Εκτροπής χειμάρρου Αγίας Αικατερίνης και διευθέτησης χειμάρρου Σούρες Θριασίου Πεδίου» στη Μάνδρα. Το έργο δημοπρατήθηκε και πήρε την απαραίτητη έγκριση από...
Μάνδρα: αρχίζουν τα αντιπλημμυρικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Οπαδοί» έστησαν ενέδρα σε δημοτικό αστυνομικό
«Κάποτε στην Αγρια Δύση»... Ετσι θα μπορούσε να ξεκινάει η εξιστόρηση όσων συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, όπου «φερόμενοι ως οπαδοί» της ΑΕΚ τραμπουκίζουν,...
«Οπαδοί» έστησαν ενέδρα σε δημοτικό αστυνομικό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Και η κυρία δήμαρχος αναζητά τους... υπευθύνους
Η ζοφερή εικόνα της απίστευτης διαχρονικής διαπλοκής και των δεκάδων αυθαιρεσιών που βήμα βήμα κατέληξαν στο μπάζωμα του ρέματος Σούρες, στην τραγική απώλεια 24 ζωών και σε τεράστιες καταστροφές μοιάζει να μην...
Και η κυρία δήμαρχος αναζητά τους... υπευθύνους

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας