Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Από την Αθήνα στο Έβερεστ με ποδήλατο για τη σωτηρία του πλανήτη

Στα σύνορα, παράλληλα με την Εγνατία Οδό

Από την Αθήνα στο Έβερεστ με ποδήλατο για τη σωτηρία του πλανήτη

  • A-
  • A+

Στάση στην πόλη της Αλεξανδρούπολης λίγο πριν περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα για να συνεχίσει το μακρινό ταξίδι προς το Έβερεστ με το ξύλινο  ποδήλατο του έκανε ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας στρωμάτων coco mat Πωλ Ευμορφίδης. 

Σκοπός του ταξιδιού του η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την κλιματική αλλαγή. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο κύριος Ευμορφίδης έφτασε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης που είναι πλήρως εξοπλισμένο αποκλειστικά από την εταιρεία του,  όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους. 

Στο ξενοδοχείο, στην Αλεξανδρούπολη

Όπως χαρακτηριστικά είπε στόχος του ταξιδιού είναι να εμπνεύσει τους "πιτσιρικάδες" να αφήσουν τους καναπέδες και να βγουν στην φύση. "Οι νέοι πρέπει να αναζητήσουν  τον εαυτό τους που είναι μεγάλος και απλώνεται  και όχι να  τον κρύβουν μέσα σ΄ενα καναπέ" , δήλωσε με στόμφο ο κύριος Ευμορφίδης ενώ   παρότρυνε τους νέους με το χαρακτηριστικό του χιούμορ   να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. "Αυτό που μπορεί να το κάνει ένας γέρος σαν και εμένα, μπορούν να το κάνουν και αυτοι" είπε.

Ο ιδιαίτερος επιχειρηματίας που έχει γίνει γνωστός με τις εναλλακτικές του επιχειρηματικές επιλογές αποφάσισε  με το συγκεκριμένο ταξίδι να ενισχύσει την δράση της WWF Ελλάς. Για τον λόγο αυτό επισκέφτηκε και το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, πραγματοποιώντας  μία ξεχωριστή ξενάγηση στις δράσεις του WWF Ελλάς και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου για την προστασία των μοναδικών απειλούμενων αρπακτικών πουλιών.

Με κεντρικό σύνθημα “Move for Nature: Challenge yourself- Save your planet”( Μετακινήσου για τη Φύση: Προκάλεσε τον εαυτό σου - σώσε τον πλανήτη)και «συνοδοιπόρο» το WWF Ελλάς, στόχος της προσπάθειάς του αυτής είναι η ενημέρωση των πολιτών γύρω από την κλιματική κρίση και το περιβάλλον. Έτσι μέσα σε 3 μήνες, θα διασχίσει συνολικά 8 διαφορετικές χώρες, με τελικό προορισμό το Νεπάλ, απ’ όπου και θα ξεκινήσει για να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Φωτοβολταϊκά στα βοσκοτόπια των Αγράφων
Με περίεργες διαδικασίες-εξπρές αλλάζει η χρήση σε 3.000 στρέμματα γύρω από το χωριό Βαλαώρα της Ευρυτανίας, με καταστροφικές συνέπειες για την κτηνοτροφία ενώ ήδη ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι του.
Φωτοβολταϊκά στα βοσκοτόπια των Αγράφων
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Βιοαπόβλητα από το Χαλάνδρι στα τσιμέντα «Τιτάν»
«Απολύτως ρεαλιστικό» είναι είναι τα υπολείμματα από το καθημερινό μας μαγείρεμα να καταλήγουν ως καύσιμο στις βιομηχανίες, αντί για τις χωματερές, δηλώνει ο Δήμος Χαλανδρίου.
Βιοαπόβλητα από το Χαλάνδρι στα τσιμέντα «Τιτάν»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Καύση σκουπιδιών: επιβλαβής, ακριβή και εκτός στόχων
Πυρ ομαδόν από τέσσερις μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά των δηλώσεων του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέρ της ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων ● Μόνη λύση η στροφή στην κυκλική οικονομία.
Καύση σκουπιδιών: επιβλαβής, ακριβή και εκτός στόχων
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Μαζική δηλητηρίαση σπάνιων προστατευόμενων γυπών
Εντεκα όρνια έπεσαν θύματα δηλητηρίασης με παράνομα δολώματα στην ευρύτερη περιοχή του φαραγγιού της Κλεισούρας, στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού.
Μαζική δηλητηρίαση σπάνιων προστατευόμενων γυπών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το Green Deal και οι πόλεις του 2030
Μετά την εισαγωγή της πολιτικής του Green Deal και την έγκρισή του από το Ευρωκοινοβούλιο οι χώρες της Ε.Ε. στρέφονται στην υλοποίηση της πολιτικής με γνώμονα την πολυσυζητημένη βιώσιμη ανάπτυξη.
Το Green Deal και οι πόλεις του 2030
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τα βιομηχανικά αιολικά σκαρφαλώνουν στην Οίτη
Σε απόσταση αναπνοής από τον Εθνικό Δρυμό Οίτης, που έχει θεσμοθετηθεί ως προστατευόμενη περιοχή, επιχειρείται η εγκατάσταση πέντε αιολικών πάρκων στην Οίτη σε υψόμετρα από 1.700 έως 2.100 μέτρα.
Τα βιομηχανικά αιολικά σκαρφαλώνουν στην Οίτη