Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο κυνισμός και η προχειρότητα βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον...
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο κυνισμός και η προχειρότητα βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον...

  • A-
  • A+

Χωρίς φρένο και μακριά από τη δημοσιότητα και οποιονδήποτε δημόσιο διάλογο σχεδιάζουν και αποφασίζουν στην κυβέρνηση και, για την ώρα τουλάχιστον, το αποκορύφωμα είναι η απόφαση για άρση, σε μια μεγάλη έκταση, του αναδασωτέου χαρακτήρα του Σέιχ Σου.

Κι αυτό για να ανταποκριθούν στην πρωθυπουργική εξαγγελία του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Εκθεση για κατασκευή fly over, μιας υπερυψωμένης –πάνω από την περιφερειακή οδό– ταχείας λεωφόρου με πρόχειρο (;) προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια (!) ευρώ και για την οποία υπάρχουν… μακέτες.

Η ιδέα είναι του ΤΕΕ/ΤΚΜ, αναφέρεται στο κομμάτι της περιφερειακής από την περιοχή της ανηφόρας των Μετεώρων -μετά το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο- μέχρι τα Κωνσταντινουπολίτικα, δηλαδή την περιοχή της περιφερειακής που κατά βάση δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος και η Πέτη Πέρκα, με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για άλλη μία απόδειξη «του κυνισμού και της προχειρότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εις βάρος του περιβάλλοντος και της Θεσσαλονίκης», αφού αποκαλύπτονται έλλειψη σχεδίου, «η απουσία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου, αλλά και οι άγριες αντιπεριβαλλοντικές διαθέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ., που έφτασαν στο να ζητήσει την άρση της αναδάσωσης, του χαρακτήρα δηλαδή του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, για να ικανοποιήσουν μια πρόχειρη εξαγγελία του κυρίου Μητσοτάκη, που έγινε κυριολεκτικά ‘‘στο γόνατο’’».

Πληροφορίες της «Εφ.Συν.» θέλουν τα πράγματα να είναι ήδη πολύ σοβαρότερα, καθώς το θέμα πρέπει να βρίσκεται μεταξύ Δασαρχείου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δηλαδή έχει προχωρήσει, αν δεν έχει καταλήξει κιόλας, και αναγκαστικά θα γίνει υλοτόμηση του δάσους σε μια εκτεταμένη έκταση.

Εχει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος (Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης) κάνει γνωστό με έγγραφό του από τον Νοέμβριο ότι το ΣτΕ είχε ακυρώσει (μόλις το 2017) τη δεύτερη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, καθώς δεν είχε αρθεί η αναδάσωση στην περιοχή, όπως απαιτεί η δασική νομοθεσία.

Χωρίς διαβούλευση

Από έγγραφο του υπ. Περιβάλλοντος προκύπτει ότι ο σχεδιασμός του έργου «βασίστηκε στα στοιχεία Γενικής Μελέτης Μεταφορών και Κυκλοφορίας στο ΠΣΘ (1998-1999), καθώς και της Μελέτης Σκοπιμότητας Εξωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης (2008), προσαρμοσμένα στην πραγματικότητα κατά τη φάση σχεδιασμού του». Μιλάμε δηλαδή για σχεδιασμό με βάση στοιχεία προ εικοσαετίας!

Από την απάντηση, επίσης, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή σε ερώτηση 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει ότι «η Εγνατία Οδός Α.Ε. προχώρησε άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την άρση της αναδάσωσης σε τμήμα του Σέιχ Σου, προκειμένου να υφίσταται πλέον ο λόγος ακύρωσης της Απόφασης Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων του έργου και έτσι στη συνέχεια να προχωρήσει η επανέκδοσή της»!

Από το ίδιο έγγραφο μαθαίνουμε ότι ο σχεδιασμός του έργου «βασίστηκε στα στοιχεία Γενικής Μελέτης Μεταφορών και Κυκλοφορίας στο ΠΣΘ (1998-1999), καθώς και της Μελέτης Σκοπιμότητας Εξωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης (2008), προσαρμοσμένα στην πραγματικότητα (sic) κατά τη φάση σχεδιασμού του».

Μιλάμε δηλαδή για σχεδιασμό με βάση στοιχεία προ εικοσαετίας! Και ότι η απάντηση στο θέμα των ρύπων που επιβαρύνουν την πόλη και το δάσος είναι το κόψιμο δέντρων, η μείωση του δάσους για το καλό του και το καλό μας.

Ολα αυτά παρουσιάζονται ως κάτι πολύ απλό και αποτελεσματικό, εξάλλου το έργο θα καταλάβει έκταση μόνο… 0,15% του δάσους. Προφανώς η… απλότης του θέματος καθιστά και άχρηστη κάθε διαβούλευση με φορείς, δήμους, οργανώσεις, πολίτες.

Οι Φάμελλος και Πέρκα καταγγέλλουν ότι το έργο «δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που υπαγορεύει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών, σε αντίθεση με άλλα έργα που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη» και ότι «για να καλύψουν την προχειρότητα, πάρθηκε, εκ των υστέρων, απόφαση του υπουργού Υποδομών ώστε να ενταχθεί στον προγραμματισμό, κάτι που φυσικά δεν προκύπτει από κανένα σχέδιο ή μελέτη και δεν περιλαμβάνεται στα έργα που έχουν προοπτικές για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Εξαιτίας αυτών, σύμφωνα με τους ίδιους, «η εντολή αυτή της κυβέρνησης κρατήθηκε κρυφή από τους ΟΤΑ της περιοχής και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης». Σχολιάζουν δε ότι αν υπάρχει κάτι που μένει να αποκαλυφθεί «είναι ποια συμφέροντα βρίσκονται πίσω και από αυτή την εξαγγελία, που τους οδηγούν στο να μη διστάζουν απέναντι σε τίποτα».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
«Στοίχημα» η αναγέννηση του δάσους στο Σέιχ Σου
Ενα σύστημα παρακολούθησης των εντόμων στο Σέιχ Σου, κόστους 5 με 10 χιλιάδες ευρώ, θα είχε προλάβει την καταστροφή που έχουν υποστεί χιλιάδες του περιαστικού δάσους. Για ολιγωρία των αρχών κάνουν λόγο οι...
«Στοίχημα» η αναγέννηση του δάσους στο Σέιχ Σου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατά 23,2% μειώθηκαν τα λεωφορεία από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη
Τα στοιχεία για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης στραπατσάρουν το επικοινωνιακό ρετουσάρισμα που επιχειρούν η κυβέρνηση και ο ΟΑΣΘ. Με μόνο 177 λεωφορεία δεν μπορεί κάποιος να μιλά.
Κατά 23,2% μειώθηκαν τα λεωφορεία από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
«Υποκρισία της κυβέρνησης για το θεσμικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας» για την αντιπυρική περίοδο
«Κλασική περίπτωση απόλυτης υποκρισίας» χαρακτηρίζει τη στάση του κυβερνώντος κόμματος όσον αφορά τη φετινή αντιπυρική περίοδο ο απόστρατος αντιστράτηγος Ανδριανός Γκουρμπάτσης.
«Υποκρισία της κυβέρνησης για το θεσμικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας» για την αντιπυρική περίοδο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναρμόδιο το ΣτΕ για τη μετονομασία
Το ακυρωτικό δικαστήριο επέστρεψε στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης την κρίση για το μέλλον της πρώην οδού Αθ. Χρυσοχόου και νυν οδού Αλβέρτου Ναρ.
Αναρμόδιο το ΣτΕ για τη μετονομασία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σοβαρή καταγγελία, ασόβαρη απάντηση
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε το... κυνήγι των πτυχίων που ξεκίνησε με τον διοικητή της ΕΥΠ συνεχίστηκε με τους διοικητές των νοσοκομείων και υπουργούς και τώρα καταλήγει στον Γ.Γ. του Δήμου.
Σοβαρή καταγγελία, ασόβαρη απάντηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενα έγγραφο του Δασαρχείου λέει πολλές αλήθειες
Πώς μεθοδεύεται η υλοτόμηση μέρους του Σέιχ Σου, προκειμένου να κατασκευαστεί λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας ● Η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει την απάντηση της δασάρχη Ελ. Αγγελίδου προς την ενδιαφερόμενη εταιρεία.
Ενα έγγραφο του Δασαρχείου λέει πολλές αλήθειες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας