Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λιπάσματα... ζωής

Λιπάσματα... ζωής

  • A-
  • A+

Ενα έργο πνοής για ολόκληρη την Αττική διαμορφώνεται στην παραλιακή ζώνη των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, καθώς τα έργα που υλοποιούνται μετατρέπουν την περιοχή σε δημόσιο χώρο ζωής και δημιουργίας.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την ανάπλαση και παράδοση του πρώτου κομματιού του χώρου στους πολίτες, εκεί που σήμερα πραγματοποιείται το Φεστιβάλ της Θάλασσας, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας φέτος προχώρησε στην αναμόρφωση της περιοχής από την πλευρά του μόλου Κράκαρη.

Το νέο κομμάτι που διαμορφώθηκε αποτελεί τμήμα των 86 στρεμμάτων γης τα οποία παραχωρήθηκαν στη δημοτική αρχή από τα 640 που εξαιρέθηκαν από τη Σύμβαση Παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ.

Το αποτέλεσμα των εργασιών είναι μοναδικό και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, αναδεικνύει τη μέχρι τώρα «κρυμμένη» ομορφιά της περιοχής, καθώς αποκαλύπτονται σημεία που κανείς δεν φανταζόταν ότι υπήρχαν.

Ενας τόπος που συνδυάζει το υγρό στοιχείο της θάλασσας, την προοπτική του λιμανιού του Πειραιά, ταυτόχρονα με το ιστορικό βιομηχανικό τοπίο, είναι πλέον ελεύθερα προσβάσιμος για όλους τους πολίτες.

«Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής για να μετατραπεί η παραλιακή ζώνη των Λιπασμάτων σε χώρο βιώσιμης ανάπτυξης, ήπιας αναψυχής, πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού συνεχίζονται ακατάπαυστα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο.

Ενα όραμα ετών υλοποιείται μέρα με την ημέρα» τόνισε ο Χρ. Βρεττάκος, λέγοντας ότι το εγχείρημα των Λιπασμάτων μπορεί να αποτελέσει το αντιπαράδειγμα στο κυρίαρχο μοντέλο διασκέδασης και αναψυχής που απαιτεί τεραστίου τύπου κατασκευές και γεμάτα πορτοφόλια.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι του λιμενοβραχίονα Κράκαρη, έχει διαμορφωθεί περιπατητικός χώρος ακριβώς πλάι στη θάλασσα, όπως και ποδηλατόδρομος. Υπάρχει ένα δημοτικό αναψυκτήριο, έχει κατασκευαστεί παιδική χαρά, έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, ζαρντινιέρες και τουαλέτες. Εχει γίνει δεντροφύτευση κατά μήκος του έργου, ενώ διαμορφώθηκε περιοχή πάρκινγκ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Η πρόσβαση των πολιτών στον χώρο θα γίνεται από τη μεριά του «Κράκαρη», με τέρμα τον φάρο του λιμένα. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός για ΑμεΑ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται σήμερα με την παιδική θεατρική παράσταση το «Μικρό κόκκινο καπέλο» στις 9 μ.μ. και ελεύθερη είσοδο. Πρόσβαση: Προς Ανάπλαση Παραλίας (Λιπάσματα) από Πειραιά από την έξοδο Ε1 του λιμανιού του Πειραιά και από Κερατσίνι και Δραπετσώνα από τον Περιφερειακό, βγαίνοντας από τα τούνελ, στο φανάρι δεξιά.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το ΣΕΦ αλλάζει όψη
Ο περιβάλλων χώρος του Σταδίου, έκταση περίπου 250 στρεμμάτων, επιστρέφει από το ΤΑΙΠΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο ΣΕΦ. Η Περιφέρεια...
Το ΣΕΦ αλλάζει όψη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στον δρόμο για την Oil One
«Εξω τώρα τα καζάνια από τις γειτονιές μας» φώναξαν χθες οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου...
Στον δρόμο για την Oil One
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την ανάπλαση 640 στρεμμάτων
Η ανάπλαση της πρώην λιμενο-βιομηχανικής περιοχής Λιπασμάτων Δραπετσώνας-Κερατσινίου, ένα όνειρο χρόνων, γίνεται πλέον πραγματικότητα. Η Περιφέρεια...
Ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την ανάπλαση 640 στρεμμάτων