Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Καθαρίζουμε τις ακτές, προστατεύουμε το περιβάλλον»
Γραφείο Τύπου Δήμου Πειραιά

«Καθαρίζουμε τις ακτές, προστατεύουμε το περιβάλλον»

  • A-
  • A+

Το μήνυμα για την ανάγκη εδραίωσης περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους και κυρίως στα παιδιά, έστειλε την Κυριακή ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με τη συμμετοχή του στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Φρεαττύδας, που διοργάνωσε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος υποστηρίζει την εκστρατεία του Δικτύου Μεσόγειος SOS «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ», δημότες, αθλητικά σωματεία, κοινωνικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.ά.

Γραφείο Τύπου Δήμου Πειραιά

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε περιβαλλοντικά παιχνίδια από τους ειδικά καταρτισμένους συνεργάτες του Δικτύου Μεσόγειος SOS, ενώ οι εθελοντές έλαβαν μέρος στη συλλογή πολύτιμων πρωτογενών επιστημονικών δεδομένων για το περιβάλλον. Παράλληλα με τον καθαρισμό της πλαζ, πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσιος καθαρισμός από δύτες της καταδυτικής σχολής Piraeus Diving Center.

Ο Γ. Μώραλης εξέφρασε τη ευχαρίστησή του για τη συμμετοχή του κόσμου, ενώ χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντική» την παρουσία του ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη, καθώς όπως είπε αποτελεί πρότυπο για τους νέους.

Γραφείο Τύπου Δήμου Πειραιά

«Σιγά-σιγά εμπεδώνεται στους Πειραιώτες και στη συνείδηση του Έλληνα γενικότερα η προστασία του περιβάλλοντος. Βλέπω πολλά παιδιά στον εθελοντικό καθαρισμό και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

»Βρίσκομαι σήμερα εδώ με τον γιο μου και καθαρίζουμε την παραλία. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον πρέπει να γίνει συνείδηση στους νέους, από μικρή ηλικία.

»Δυστυχώς, εμείς δεν μάθαμε να καθαρίζουμε, να ανακυκλώνουμε. Σκοπός μας είναι να το περάσουμε στις νέες γενιές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν για εμένα, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» τόνισε.

Γραφείο Τύπου Δήμου Πειραιά

Ο ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης, δήλωσε:

«Θεωρώ ότι όλοι, μικροί και μεγάλοι οφείλουμε να έχουμε περιβαλλοντική συνείδηση.

»Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τις ακτές μας καθαρές και γενικότερα πιστεύω ότι πρέπει να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τη φύση στην πόλη, στη χώρα μας.

Το μήνυμα που περνάμε σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία και θεωρώ ότι μια τέτοια ενέργεια θα γίνει θεσμός. Ελπίζω κάποια στιγμή, να μην ξαναχρειαστεί -αν και είναι δύσκολο- να γίνονται καθαρισμοί.

»Καθαρές θάλασσες, καθαρές ακτές είναι ό,τι πιο όμορφο μπορούμε να έχουμε, γιατί η Ελλάδα περιτριγυρίζεται από θάλασσα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ας προστατεύσουμε το περιβάλλον».

Γραφείο Τύπου Δήμου Πειραιά

Η υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας του Δικτύου Μεσόγειος SOS Λουκία Καλαϊτζή, σημείωσε:

«Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό να αναδειχθεί η παραλία της Φρεαττύδας και οι άλλες παραλίες του Δήμου Πειραιά ως παραλίες του αστικού ιστού, ενός Δήμου δηλαδή, για να αναδειχθεί παράλληλα και η σημασία της εθελοντικής συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών στη διαφύλαξη τέτοιων ακτών που είναι μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.

»Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τον Δήμο Πειραιά θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί ούτως ώστε να γίνει ένας Δήμος πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθησίας και οικολογίας.

»Θα ήθελα να σημειώσω μια που ξεκινάει και η τουριστική σεζόν για το 2017 και επειδή γίνεται αρκετός λόγος για το τουριστικό μας προϊόν και πως πρέπει να το αναβαθμίσουμε και να το αναδείξουμε και για οικονομικούς λόγους, ότι η αξιοποίησή του πρέπει να γίνει μέσα από τη διαφύλαξη και τη προστασία του περιβάλλοντος, όχι το ξεπούλημα των φυσικών μας πόρων.

»Οι ακτές, οι θάλασσες, τα φυσικά μας τοπία ανήκουν στους πολίτες και γι αυτό έχουμε δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτά, αλλά και ταυτόχρονα καθήκον και υποχρέωση προστασίας τους».

Γραφείο Τύπου Δήμου Πειραιά

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στην Πειραϊκή η πετρελαιοκηλίδα
​Ο φόβος των λιμενικών αρχών, αλλά και όλων όσοι εμπλέκονται στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σοβαρή θαλάσσια ρύπανση στον Σαρωνικό, για επέκτασή της χθες το απόγευμα...
Στην Πειραϊκή η πετρελαιοκηλίδα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οαση πρασίνου στη Νίκαια
Μια όαση πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας πρόκειται να δημιουργηθεί στη Νίκαια μέσα από την αξιοποίηση 46 στρεμμάτων του πρώην δημοτικού νεκροταφείου της Νεάπολης, το οποίο έχει πάψει να...
Οαση πρασίνου στη Νίκαια
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Γερασμένος κτιριακά και ο Πειραιάς
Υπερήλικα κτίρια, κατασκευασμένα με τους παλαιούς οικοδομικούς κανονισμούς και με πολλούς ιδιοκτήτες το καθένα, είναι τα περισσότερα κτίρια του Πειραιά, ενώ ένας στους τρεις επαγγελματικούς χώρους είτε είναι...
Γερασμένος κτιριακά και ο Πειραιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα παιδιά του Πειραιά μαθαίνουν για το περιβάλλον
Περιβαλλοντική δράση με τη συμμετοχή παιδιών από όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιεί η Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος....
Τα παιδιά του Πειραιά μαθαίνουν για το περιβάλλον
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Να απαλλαγούμε από τις οικολογικές τορπίλες»
Μετά την ανέλκυση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ο Γιώργος Γαβρίλης μίλησε για τις περιβαλλοντικές βόμβες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στον Πειραιά, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος υποσχέθηκε σχέδιο αποκατάστασης του...
«Να απαλλαγούμε από τις οικολογικές τορπίλες»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Αδειασαν οι τέσσερις κεντρικές δεξαμενές του «Αγία Ζώνη ΙΙ»
Εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα -αλλαγή καιρού και διάφορα άλλα που δεν μπορούν να υπολογιστούν-, η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με...
Αδειασαν οι τέσσερις κεντρικές δεξαμενές του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας