«Οι δήμαρχοι που δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα παρανομούν».
Ξεκάθαρος ως προς το θέμα των συμβασιούχων εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.
Τη δήλωση αυτή έκανε χθες σε συνάντηση που είχε με εργαζομένους του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο της πόλης, αν και ο δήμαρχος δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα αυτό.
Ο υπουργός Επικρατείας συναντήθηκε με τον Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, για θέματα που αφορούν τον δήμο και την πόλη.
Στη συνάντηση συμμετείχε η επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε πως η Θεσσαλονίκη πάει καλά και θα πάει ακόμα καλύτερα.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος σημείωσε πως ένα από τα θέματα που έθεσε στον υπουργό είναι να χαρακτηριστούν τα πρόστιμα που κόβει η δημοτική αστυνομία ανταποδοτικά, ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να προσλάβουν δημοτικούς αστυνομικούς.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ακόμη ότι από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος παροχής σχολικών γευμάτων για 30.000 μαθητές σε Δημοτικά σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ ανακοίνωσε πως βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες για την παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στον τοπικό δήμο.
«Πρόκειται για ένα σχέδιο που είναι στην κατεύθυνση της ικανοποίησης του αιτήματος των κατοίκων και θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες και τεχνικά ζητήματα που οργανώνονται καθώς υπάρχει εμπλοκή διαφορετικών υπουργείων και τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες το τελικό σχέδιο θα δημοσιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό», είπε.
Οχι εκλογές
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα σενάρια εκλογών δεν συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης.
Αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης τόνισε ότι «θέλουμε να κλείσει το γρηγορότερο, έως το τέλος Φεβρουαρίου», υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική σε σύγκριση με το 2015.
Σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών περί προληπτικής νομοθέτησης μέτρων και μείωσης του αφορολόγητου ορίου σχολίασε πως «πρόκειται για ζητήματα που δεν έχουν τεθεί επισήμως, αλλά είναι ανεπίσημες διαρροές που διοχετεύονται σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ και στη συνέχεια γίνονται πρωτοσέλιδα εφημερίδων και… επερωτήσεις στη Βουλή».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας