• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 6.7°C / 9.6°C
  3 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.1°C / 6.7°C
  4 BF
  63%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.4°C
  3 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 1.9°C / 3.3°C
  1 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 5.2°C
  3 BF
  81%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 3.5°C / 5.9°C
  1 BF
  69%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C 1.4°C / 2.3°C
  2 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  2 BF
  82%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.7°C / 8.8°C
  2 BF
  91%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.2°C / 6.9°C
  2 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 11.7°C
  5 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.2°C
  3 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  2 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.0°C / 6.9°C
  3 BF
  65%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.5°C / 8.8°C
  1 BF
  71%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  3 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 6.9°C / 9.2°C
  0 BF
  71%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.5°C / 5.5°C
  2 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 4.2°C / 6.7°C
  2 BF
  77%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.3°C / -0.3°C
  2 BF
  74%
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Στο μικροσκόπιο δήμος, περιφέρεια, Αέριο, Τροχαία, ΟΑΣΘ και εταιρείες ραδιοταξί!

 • A-
 • A+

Σε ύφεση η κακοκαιρία, σε έξαρση η Εισαγγελία... Ευθύνες για την ολιγωρία των φορέων στην αντιμετώπιση των αναμενόμενων προβλημάτων από τον χιονιά στη Θεσσαλονίκη αναζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας, δήμος, περιφέρεια, ΕΥΑΘ, Φυσικό Αέριο, Τροχαία, ΟΑΣΘ και εταιρείες ραδιοταξί.

Οσα αντιμετώπισαν οι πολίτες τις προηγούμενες ημέρες και εξέθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή, την υγεία τους ή έστω τους ταλαιπώρησαν μπαίνουν στο κόσκινο της Δικαιοσύνης.

Με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Χρήστος Καραγιάννης ανέθεσε σε πταισματοδίκη να λάβει καταθέσεις από αρμοδίους για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων, είτε όσον αφορά την κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους είτε την ενημέρωση για προφύλαξη των συσκευών νερού και αερίου.

Θα ελεγχθούν επίσης οι... παραφωνίες με τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ αλλά και καταγγελίες σε βάρος συνεταιρισμών ταξί ότι δεν απαντούσαν στις τηλεφωνικές κλήσεις του επιβατικού κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπαίτιοι που τυχόν εντοπιστούν θα κληθούν να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Την παραίτησή του υπέβαλε, στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το πρόβλημα που προκλήθηκε στην πόλη από την ολιγωρία των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Πρόκειται για στενό συνεργάτη του Γιάννη Μπουτάρη και λόγω της θέσης του αποτελεί την εποπτεύουσα αρχή της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ωστόσο, δεν αποδέχτηκε την παραίτηση Ψαρρά καθώς, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, δεν τον θεωρεί υπεύθυνο για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η κατανάλωση νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης λόγω διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα των πολυκατοικιών και υπερκατανάλωσης για τον φόβο του παγετού από την πλευρά των πολιτών, υπερβαίνει κατά πολύ το σύνηθες.

Η παροχή από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και τις πηγές της Αραβησσού κινείται στα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης του καλοκαιριού, ενώ η υδροδότηση παραμένει μειωμένη ή και μηδενική κατά περιοχές.

Δεδομένου ότι τυχόν βλάβες στο κεντρικό δίκτυο αποκαθίστανται άμεσα, η ΕΥΑΘ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές της:

• Να ελέγξουν και να αποκαταστήσουν άμεσα τις διαρροές εντός των ιδιοκτησιών τους -η ΕΥΑΘ, εκτός των επεμβάσεων στο κεντρικό δίκτυο, αποκαθιστά μόνο τα σπασμένα υδρόμετρα.

• Να περιορίσουν στο ελάχιστο τις καταναλώσεις τους, προκειμένου να μην επηρεαστούν ευαίσθητες υδροληψίες όπως αυτές των νοσοκομειακών μονάδων.

• Ειδικά για το Ωραιόκαστρο και τα Πεύκα: η εταιρεία επεμβαίνει κατά προτεραιότητα στις περιοχές αυτές για αντικαταστάσεις υδρομέτρων και η υδροδότηση αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ώρες, οπότε και θα επιλυθεί το ζήτημα των παγωμένων εξωτερικών διακλαδώσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανοιξε ο δρόμος... της διαμάχης
Ο αδικαιολόγητος αιφνιδιασμός της διοίκησης Μπουτάρη την πρώτη μέρα των ακραίων καιρικών φαινομένων οδήγησε τον δήμαρχο να δηλώσει πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη γι’ αυτήν την αρρυθμία που ταλαιπώρησε τους...
Ανοιξε ο δρόμος... της διαμάχης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πάγος η πόλη... παγοκολόνα ο δήμαρχος
Μετά τρεις ώρες αδιάκοπης χιονόπτωσης και όσο το βράδυ πλησίαζε, οι κεντρικοί δρόμοι της συμπρωτεύουσας μετατράπηκαν σε ποτάμια ακινητοποιημένων αυτοκινήτων, ενώ την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»...
Πάγος η πόλη... παγοκολόνα ο δήμαρχος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλληλοκατηγορίες για το ποιος φταίει και δεν κυκλοφόρησαν τα λεωφορεία
Στην αντεπίθεση πέρασαν χθες ο ΟΑΣΘ και κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τα όσα συνέβησαν και δεν κυκλοφόρησαν λεωφορεία του Οργανισμού το πρωινό του περασμένου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Αν και στην αρχή έγιναν...
Αλληλοκατηγορίες για το ποιος φταίει και δεν κυκλοφόρησαν τα λεωφορεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το λεωφορείο του ρατσισμού έφτασε στο τέρμα!
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η επιστολή της συνδικαλιστικής παράταξης του ΟΑΣΘ «Δρομέας» που διατύπωνε την άποψη πως οι πρόσφυγες «λόγω κουλτούρας» έχουν κακή σχέση «με την προσωπική τους υγιεινή». Η...
Το λεωφορείο του ρατσισμού έφτασε στο τέρμα!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εισαγγελέας για σκάνδαλα εκατομμυρίων στον Δήμο Σιθωνίας
Σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ «πνίγονται» στα κρυστάλλινα νερά της Σιθωνίας Χαλκιδικής; Μια 11άδα σοβαρές παρατυπίες με... τζίρο εκατομμυρίων ευρώ περιέχει ο φάκελος που έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα...
Εισαγγελέας για σκάνδαλα εκατομμυρίων στον Δήμο Σιθωνίας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας