• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.4°C / 14.7°C
  3 BF
  75%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.7°C / 11.6°C
  3 BF
  88%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 15.4°C
  3 BF
  74%
 • Ιωάννινα
  Ασθενής ομίχλη
  9°C 8.9°C / 9.4°C
  1 BF
  99%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 10.2°C
  3 BF
  81%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 11.0°C
  1 BF
  97%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 5.6°C / 7.4°C
  0 BF
  92%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  1 BF
  82%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.3°C / 16.9°C
  1 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.8°C
  1 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 15.8°C
  4 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  3 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  3 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 12.3°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 12.3°C
  0 BF
  87%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 15.8°C / 17.7°C
  3 BF
  75%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 14.9°C
  0 BF
  83%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.3°C / 9.9°C
  3 BF
  74%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 11.7°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.7°C / 7.7°C
  1 BF
  89%

Ο κήπος του Πολιτιστικού Κέντρου, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 110

Πρωτοχρονιά στον δρόμο...

 • A-
 • A+

Μαύρη ήταν η αλλαγή του χρόνου για σχεδόν όλους τους εργαζομένους του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Αττικής, οι οποίοι απολύθηκαν αιφνιδιαστικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, από τους συνολικά εννέα εργαζομένους οι οκτώ έχασαν τη δουλειά τους - πρόκειται για τους υπαλλήλους των κυλικείων του κέντρου και τη λογίστρια.

Αυτό που σίγουρα προκαλεί αίσθηση είναι ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν απολύθηκαν από κάποιον επιχειρηματία εργοδότη.

Απολύθηκαν με απόφαση άλλων εργαζομένων και συγκεκριμένα συνδικαλιστικών στελεχών του ΟΤΕ που διοικούν το Πολιτιστικό Κέντρο (πρόκειται για φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τον οποίο λειτουργούν εργαζόμενοι του ΟΤΕ).

Αλλά πέρα από το ίδιο το γεγονός της ξαφνικής απόλυσης οκτώ ανθρώπων, εργαζόμενος που βρίσκεται ανάμεσα στους απολυμένους (τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας) καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ότι η απόφαση για τις απολύσεις πάρθηκε παράτυπα και αντίθετα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό του σωματείου.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, το 15μελές διοικητικό συμβούλιο του σωματείου δεν συνεδρίασε ποτέ.

Αυτό που έγινε είναι ότι εστάλη στα μέλη του Δ.Σ. ένα mail από την πρόεδρο και τη γεν. γραμματέα, το οποίο τα καλούσε να υπογράψουν ένα πρακτικό που έλεγε ότι το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου «λόγω των ειδικών και έκτακτων καιρικών συνθηκών και του κατεπείγοντος του ζητήματος συνεδρίασε διά περιφοράς [...] με μοναδικό θέμα την ενημέρωση για τη δεινή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει και την απόφαση της λύσης των συμβάσεων εργασίας των κάτωθι εργαζομένων».

«Διά περιφοράς»...

Σύμφωνα όμως με την ίδια καταγγελία, δεν προβλέπεται στο καταστατικό διαδικασία «διά περιφοράς», ενώ καταγγέλλεται ακόμα ότι για τη σχετική απόφαση δεν υπάρχει η απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία 3/4 των μελών, ούτε η σχετική έγκριση από τη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων.

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής, Εβίτα Αντωνέλου, η οποία δεν θέλησε να απαντήσει στις καταγγελίες για τις παρατυπίες, αναφέροντας ότι το Πολιτιστικό Κέντρο «έχει σαν κύριο σκοπό του την ανάπτυξη των συναδελφικών σχέσεων, την εξύψωση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου, καθώς και την ψυχαγωγία των μελών του. Είναι φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα έσοδά του προέρχονται από τις συνδρομές των μελών».

Προσθέτει ακόμα ότι «από 1-1-2016 σταμάτησε να καταβάλλεται μέσω του ΕΤΕΑ η παρακράτηση που γινόταν στη συνδρομή των 6.000 συνταξιούχων μελών, με αποτέλεσμα να χαθούν αυτές οι εισφορές», καθώς και ότι τα κυλικεία είχαν «αλλεπάλληλες ζημιογόνες χρήσεις».

Λέει, τέλος, ότι: «Η οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει το Πολιτιστικό Κέντρο το τελευταίο έτος δεν του επιτρέπει πλέον να διατηρεί τα κυλικεία και αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία τους.

»Κάθε μέρα λειτουργίας στη νέα χρονιά θα σήμαινε την αύξηση των ζημιών και των ανεξόφλητων υποχρεώσεών του. Η απόφαση αυτή ήταν πολύ δύσκολη και ιδιαίτερα ψυχοφθόρα για όλους μας.

»Ως Πολιτιστικό Κέντρο έχουμε χρέος να τιμήσουμε κάθε ευρώ από τη συνδρομή των μελών, η οποία δίδεται αμιγώς για τους σκοπούς του Π.Κ. και όχι για άλλου είδους δραστηριότητες».

Για «παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις» κάνει λόγο η ΑΣΕ-ΟΤΕ, ζητώντας να μην πραγματοποιηθούν. Ζητά ακόμα να δρομολογηθούν εκλογές στο Πολιτιστικό Κέντρο, να μπει διαχειριστική επιτροπή που θα διερευνήσει τα οικονομικά του κέντρου, καθώς και να ενταχθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο με πλήρη δικαιώματα και οι συνταξιούχοι, «για να επανακτήσει την οικονομική του αυτοδυναμία».

  

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χωρίς δουλειά, χωρίς μέλλον
Ποσοστά ανεργίας που φτάνουν το 60%, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, ανύπαρκτα επιδόματα για τους άνεργους του ΟΑΕΔ, αποβιομηχάνιση, απολιγνιτοποίηση χωρίς σχέδιο -για χιλιάδες εργαζόμενους- στη Δυτική Μακεδονία,...
Χωρίς δουλειά, χωρίς μέλλον
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μηνύει τους απεργούς ο ΟΤΕ κατηγορώντας συνδικαλιστές για «εκφοβισμό» εργαζομένων
Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ για αποκλεισμούς κτιρίων και εργαζομένων από την εργασία, υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί έτσι να αντιμετωπίσει «το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων...
Μηνύει τους απεργούς ο ΟΤΕ κατηγορώντας συνδικαλιστές για «εκφοβισμό» εργαζομένων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανακαλεί μία από τις έξι απολύσεις ο ΟΤΕ
Στην ανάκληση τις μίας εκ των έξι απολύσεων που πραγματοποίησε παραμονή Πρωτοχρονιάς αναγκάστηκε να προχωρήσει η διοίκηση του ΟΤΕ ώστε να συμβιβαστεί με τον συνδικαλιστικό νόμο.
Ανακαλεί μία από τις έξι απολύσεις ο ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο ΟΤΕ προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς
Μαύρα μαντάτα στη χαραυγή του νέου έτους έλαβαν έξι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, τους οποίους ο Οργανισμός αποφάσισε να απολύσει, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ.
Ο ΟΤΕ προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Μεγάλος Αδελφός» στο κτίριο του ΟΤΕ στην Παιανία
Εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης από τη διοίκηση του ΟΤΕ σε χώρους εργασίας καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη ΑΣΕ-ΟΤΕ. Καταγγέλλει επίσης ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η...
«Μεγάλος Αδελφός» στο κτίριο του ΟΤΕ στην Παιανία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Μας λένε ότι έχουμε δίκιο, αποτέλεσμα δεν βλέπουμε»
Εκτός από τις απολυμένες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, υπάρχουν και άλλες περίπου 200 καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. που εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έχουν επίσης μείνει άνεργες από την 1η...
«Μας λένε ότι έχουμε δίκιο, αποτέλεσμα δεν βλέπουμε»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας